Merkez Bankası Araştırmacı alım ilanı

İlan Giriş : 16 Ağustos 2009 00:23, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Merkez Bankası Araştırmacı alım ilanı

TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI'NA ARAŞTIRMACI ALINACAKTIR

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'na, İdare Merkezi Araştırma ve Para Politikası Genel Müdürlüğü'nde çalıştırılmak üzere, sınavla Araştırmacı alınacaktır.

I- ADAYLARDA ARANACAK KOŞULLAR

a) Türkiye'de en az dört yıllık eğitim veren veya yurt dışındaki denkliği Yüksek Öğretim Kurulunca tanınmış yüksek öğretim kurumlarının; iktisat, ekonometri, maliye, işletme, finans, işletme mühendisliği, endüstri mühendisliği veya istatistik bölümlerinde lisans veya iktisat, ekonometri, maliye, işletme veya finans alanlarında yüksek lisans eğitimi almış olmak,
b) Son başvuru tarihi itibarıyla, son iki yılda yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS)'nda genel yetenekten en az 56 soruyu doğru olarak cevaplamış olmaları veya GRE sınavından 790 ve üstü sayısal puan veya ALES sınavından 90 ve üstü sayısal puan almış olmak,
c) İyi derecede İngilizce bilmek, son başvuru tarihi itibarıyla son iki yılda, yapılan Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS)'ndan 90 ve yukarısında veya Test of English as a Foreign Language/ Internet-Based Test (TOEFL- IBT)'ten 100 ve yukarısında veya International English Language Testing System (IELTS)'den en az 8 ve yukarısında puan almış olmaları veya Kamu Personel Seçme
Sınavı (KPSS)'nda en az 54 yabancı dil sorusunu doğru olarak cevaplamış olmak gerekmektedir.
d) Son başvuru tarihi itibarıyla 30 yaşından büyük olmamak, (31 Ağustos 1979 ve daha sonra doğanlar. Bankamız çalışanları için bu şart aranmaz.)
e) Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Memurları Yönetmeliği'nin 10. maddesinde belirtilen diğer koşulları taşımak.

II- SINAVLAR
a) Araştırmacı Bilim Sınavı : 26 Eylül 2009 günü, saat: 09:00'da Matematik, saat: 13:30'da Makroekonomi, 27 Eylül 2009 günü, saat: 09:00'da Ekonometri, konularından, ?stiklal Cad. No:10 Ulus/ANKARA adresinde bulunan Bankamız İdare Merkezi'nde yapılacak olup, adayların anılan tarih ve saatlerde sınav yerinde olmaları gerekmektedir.
Araştırmacı Bilim Sınavında başarılı bulunarak mülakata girmeye hak kazanabilmek için adayların, 100 puan üzerinden ortalama en az 70 puan almaları gerekmektedir.
Aday sayısının Bankamız İdare Merkezi sınav salonu kapasitesini aşması durumunda sınav yeri değişebilecek olup, değişiklik olması halinde sınav yeri 07 Eylül 2009 tarihinden itibaren Bankamızın internet sitesinde (www.tcmb.gov.tr) duyurulacaktır.

b) Mülakat
Bilim sınavında başarılı olanlar ayrıca mülakata tabi tutulacaklardır.

III-BAŞVURU

Adayların 17/08/2009 tarihinden 31/08/2009 tarihi çalışma saati sonuna kadar, Bankamızın www.tcmb.gov.tr adresinde yer alan ?nsan Kaynakları sayfasından elektronik olarak başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Başvuru ile ilgili daha fazla bilgiye Bankamızın web sitesinden ulaşılabilir.

Şahsen veya posta ile yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.