Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Elemanı Alım İlanı

Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Elemanı Alım İlanı. Son başvuru tarihi 15 ocak 2024

Kaynak : Resmi Gazete
İlan Giriş : 31 Aralık 2023 00:45, Son Güncelleme : 31 Aralık 2023 01:14
Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Elemanı Alım İlanı

Fırat Üniversitesi Rektörlüğünden:

ÖĞRETİM ÜYESİ ALIM İLANI

Üniversitemiz aşağıda belirtilen birimlerine, 2547 Sayılı Kanun ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atama Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca Öğretim Üyesi alınncaktır.

1- Atamalarda, Üniversitemiz Senatosunca kabul edilen ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca onaylanan "Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yöncrgcsi"ndcki esaslar uygulanacaktır. Doçentlik Eser İncelenmesinden geçerek Doçent unvanını almış ancak, sözlü sınava girmemiş adayların; Söz haşvimi süresi tamamlandıktan sonra ÜAK tarafından belirlenecek jüriler tarafından yapılacakta

2- Profesör kadroları daimi statüde olup, bu kadroya başvuran adayların, www,firat.edu,tr adresinde bulunan Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Bilgi Sistemi üzerinde Öğretim Üyesi kadrosuna başvurabilmek için Gerekli Asgari Koşullar tablosunun bizzat aday tarafindan enline olarak doldurul halinde dilekçesi ile birlikte Bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 1 (bir) adet dosya ve bu dosyadaki belgeleri içeren PDF formatında hazırlanmış olan 6 (altı) adet taşınabilir bellek ekleyerek Personel Dairesi Başkanlığına şahsen teslim etmeleri gerekmektedir.

3- Doçent kadroları daimi statüde olup, bu kadroya başvuran adayların, www.firal.edu.tr adresinde bulunan Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Bilgi Sistemi üzerinde Öğretim Üyesi kadrosuna başvurabilmek için Gerekli Asgari Koşullar tablosunun bizzat aday tarafından enline olarak doldurula halinde dilekçesi ile birlikte Bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 1 (bir) adet dosya ve bu dosyadaki belgeleri içeren PDF formatında hazırlanmış olan 4 (dört) adet taşınabilir bellek ekleyerek Personel Dairesi Başkanlığına şahsen teslim etmeleri gerekmektedir.

4- Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna başvuran adayların, www.firat.edu.tr adresinde bulunan Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Bilgi Sistemi üzerinde Öğretim Üyesi kadrosuna başvurabilmek için Gerekli Asgari Koşullar tablosunun bizzat aday tarafından onliııe olarak doldurularak 1 adet çıktı birlikte Bilimsel çalışma ve yayınlanın kapsayan 1 (bir) adet dosya ve bu dosyadaki belgeleri içeren PDF formatında hazırlanmış olan 4 (dört) adet taşınabilir bellek ekleyerek Personel Dairesi Başkanlığına şahsen teslim etmeleri gerekmektedir.

5- Başvurular ilan yayım tarihinden itibaren 15 gündür. Süresi içerisinde yapılmayan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

NOT: Müracaatlann tamamlanmasını müteakiben Öndcğcrlcndirmc Komisyonunca ilan şartlan ve atanma kriterlerine uymadığı tespit edilen başvurular geçersiz sayılacaktır.

<>Maaş robotuna ulaşmak için tıklayınız

İlanlardan anında haberdar olabilmek için Android ve IOS uygulamalarımızı indirip bildirimleri açabilirsiniz. Memurlar.net'in Android uygulaması için tıklayınız.

Genel ve Özel Şartlar

1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

2) ALES'tca en az 70, Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 50 puan veya eşdcğcrliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak gerekir.

3) On değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında lisans mezuniyeti notunun hesaplanmasında kullanılacak 4 lük ve 5 'lik not sistemlerinin 1 OO'lttk not sistemine eşdeğerliği Yükseköğretim Kurulu kararıyla belirlenir. Diğer not sistemlerinin 100'hık not sistemine eşdeğerliğine yükseköğretim kuramlarının senatoları karar verir.

4) Araştuma Görevlisi kadrosuna başvurabilmek için; snıaıuı yapıldığı yılnı ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşım doldurmamış olmak ve tezli yüksek lisans, doktora veya sanatta yeterlilik eğilimi öğrencisi olmak gerekir

5)Öncelıkli Alan Araştırma Görevlilerinin Giriş Sınavları Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 15.(2) maddesine göre yapılacaktır.

6)Aıaşiuma Görevlisi kadrolarına 2547 sayılı Kanunini 50,d maddesine göre atama yapılacaktır.

7) Öğretim görevlisi kadrosuna başvuracak adaylarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak veya lisans ve yüksek lisans derecesini birlikte veren programlardan mezun ohrıak şartı aranır.

İstenilen Belgeler

I-Özgeçmiş

2- Dilekçe (wuvw.firat.edu.tr sayfasında temin edilebilir.)

3-1 Adet Fotoğraf (Son altı ay içerisinde çekilmiş olmalı)

4- Niitiıs Cüzdan Fotokopisi

5- Lisans Mezuniyet Belgesi (Onaylı veya Fotokopisi ile e-devlet çıktısı ile birlikte)

6- Tezli Yüksek Lisans Belgesi (İlan şartında belirtilen ajanı gösterir Onaylı resmi belge)

7- Doktora Belgesi (İlan şartında belirtilen atam gösterir onaylı resmi belge)

8- Lisans Transkript Belgesi (Aslı veya Onaylı)

9- ALES Belgesi

10- Yabancı Dil Belgesi (KPDS.ÜDS.YÖKDİUYDS)

11 - Askerlik Terhis veya Tecil Belgesi

12- ilan Şartında Deneyim veya Hizmet İsteniyorsa Onaylı Hizmet Belgesi

B- Adli Sicil Belgesi

Muafiyet

1- Doktora veya tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta ve veteriner hekimlikte uzmanlık ya da sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış olanlarda, 7 uci maddenin dördüncü ve beşinci fıkra lan kapsamındaki öğretim görevlisi kadrolarına atanacak olanlarda, yükseköğretim hınımlarmda öğretim elemanı kadrolarında çalışmış veya çalışmakta olanlarda uluslararası anlaşmalarla kurulan tinivcrsitclcıdc Almanca ve Fransızca öğretimi için istihdam edilecek Yükseköğretim Kuramlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara ilişkin Yönetmeliğin 8 inci maddesinin yedinci fıkrasındaki şartlardan aşağı olmamak kaydıyla Senato tarafından belirlenecek ilgili yabancı dili öğretme bilgi ve yetkinliğine sahip öğretim görevlisi adaylarında merkezi sınav şartı aranmaz

2 -Meslek yüksekokullarının, bu Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin dördüncü fıkrası kapsamındaki öğretim görevlisi kadroları haricindeki öğretim elemanı kadrolarına yapılacak başvurularda yabancı dil şartı aranmaz.

ÖNEMLİ NOTLAR.

1 - Başvurunun, şahsen veya posta ile Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına yapılması gerekmekledir.

2- Sonuçlar Üniversitemizin internet adresinde (www.firai.edu.tr) yayımlanacaktır. İnternet adresimizde yapılacak duyuru tebligat niteliğinde olmak, adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır

3- Postadaki gecikmelere, eksik bilgi ve belge ile intikal eden başvurulara ve gerçeğe aykırı beyan ihtiva eden başvurulara ilişkin sorumluluk başvurana aittir.

4- İstenilen belgelerde gerçeğe aylan beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavı geçersiz sayılacak ve atamaları yapılmayacaktır. Bunların atamaları yapılırııj. olsa dalıi iptal edilecek ve hiçbir hak talep edemeyeceklerdir. Bu kişiler hakkında yasal işlem yapılacaktır.

5- F-Devlet Kapısı (www.turkiye.gov,tr)'ndan alınan kare kodlu ınezım belgesi ve öğrenci belgeleriyle başvuru yapılabileceği, söz konusu belgelerin doğruluğunun yükseköğretim kumullarınca sorgulanarak ön değerlendirme ve değerlendirme aşamalarında bu belgelerin kullanılabileceği, ancak atanmaya hak kazanılması İmlinde diploma, mezuniyet belgesi veya öğrenci belgesinin asıl veya onaylı suretini getirmesi gerekmektedir.

6-Adaylar ilan edile» kadrolardan ancak birine başvuru yapabilir.Birden fazla kadroya başvuru yapan adayların tüm başvuruları geçersiz saydacaktır.

7-İdarelim uygun gördüğü takdirde ilanın her aşamasını ve ilan edilen her pozisyonu iptal edebilir.

8-Üniversiletniz sınav talrviminde zorunlu hallerde değişiklik yapına hakkını saklı tutar.

9-10. 06.02.201.3 tarihinde Resmi Gazete 'de yayımlanan Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliğinde tanımlanan azami öğrenim süresini dolduran ancak 201 (i- 2017 eğitim öğretim güz yarıyılındın itibaren azami süreleri tekrar başlatılan öğrencilerin Araştırma Görevlisi kadrolarına başvuruları Yükseköğretim Kumlu Başkanlığının karan doğrultusunda değerlendirmeye alınmayacaktır

10.20 Nisan 2016 tarihinden itibaren 2017 Güz dönemine kadar geçen sürede azami öğrenim sürelerin dolması nedeniyle kadro ile ilişkileri kesilen Araştırma Görevlilerinden 2016-2017 güz döneminde azami öğrenim süreleri tekrar başlatılanların Araştırma Görevlisi kadrolarına başvuruları Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının kararı doğrultusunda değerlendirmeye alınmayacaktır.

11. Yükseköğretim Kurulurum belirlediği öncelikli alanlar için Yükseköğretim Yürütme Kurulunun belirlediği Lisansüstü programa en geç iki yerleştirme dönemi sonunda yerleşemeyen ve.'veya Lisansüstü Eğitini ve Öğretim Yönetmeliğinde belirtilen azami süreler içinde eğitimini tamamlamayanların kadroyla ilişiği kesilir

13892/2/1-1