Pamukkale Ünv. Öğretim Elemanı alım İlanı

İlan Giriş : 07 Ağustos 2009 12:29, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Pamukkale Ünv. Öğretim Elemanı alım İlanı

T.C.

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemizin birimlerinde istihdam edilmek üzere, 2547 sayılı Kanun, ?Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen Veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik? uyarınca öğretim elemanı alınacaktır.

GENEL ŞARTLAR:

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu?nun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.

- Öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadrolarına naklen veya açıktan yapılan her türlü atamada ALES?den en az 70, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (KPDS) veya Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavından (ÜDS) en az 50 puan veya eşdeğerliliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak.

ÖZEL ŞARTLAR:

- Lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlere (rektörlüğe bağlı bölümler dahil) başvuracak öğretim görevlisi adaylarında en az yüksek lisans mezunu veya lisans mezunu olmak şartıyla en az alanında on yıl tecrübeli olmak.

- Ön lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlere başvuracak öğretim görevlisi adaylarında en az lisans mezunu olmak ve belgelendirmek kaydıyla alanları ile ilgili iki yıl tecrübeli olmak.

MUAFİYET

Doktorasını tamamlamış olanlar, Tıpta Uzmanlık Tüzüğü hükümlerine göre uzmanlık eğitimini tamamlayanlar, bu Yönetmelik yürürlüğe girdiği tarihte yükseköğretim kurumlarında bu kadro unvanlarında çalışmakta olanlar ile yükseköğretim kurumlarından ayrılan öğretim elemanlarının başvurularında, merkezi sınav; meslek yüksekokullarının öğretim elemanı kadrolarına başvurularda ise yabancı dil şartı aranmaz.

BAŞVURU ŞEKLİ

İlan edilen kadrolara başvuracak adaylar; dilekçelerine (başvurulan unvan ve birim açıkça belirtilecek, adres ve telefon numarası yazılacaktır), özgeçmiş, nüfus cüzdan sureti, fotoğraf (2 adet), ALES belgesi, yabancı dil belgesi, diploma suretleri (yurtdışından alınmış diplomaların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca denkliğinin onaylandığını gösteren belge) ve not durum belgesini de (transkript), varsa bilimsel çalışmalarını kapsayan dosyayı ekleyerek ilgili birimlere başvuracaklardır. (Rektörlük Uzman kadrolarına başvurular Personel Daire Başkanlığına yapılacaktır.)

Başvuru süresi ilanın yayımı tarihinden itibaren on beş gündür. Başvurular şahsen veya posta yoluyla yapılabilir. Süresi içinde yapılmayan başvurular, eksik belgeli dosyalar ve postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır. İstenen belgelerinin, Resmi Kurumlarca ?Aslı Gibidir? yapılarak onaylanması yeterlidir.

Üniversitemiz web sitesindeki ( www.pau.edu.tr ) duyurular tebligat niteliğindedir.

  Muhasebe Programı için İktisadi Bilimler Fakültesi veya Siyasal Bilgiler Fakültelerinin işletme veya iktisat lisans mezunu olmak, Muhasebe alanında yüksek lisans yapmış olmak Öğretim Görevlisi 1 19 Ağustos 2009
  Bilgisayar Mühendisliği lisans mezunu olmak Öğretim Görevlisi 1 19 Ağustos 2009
  İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Programı Öğretim Görevlisi 1 19 Ağustos 2009