İzmir Yüksek Teknoloji Ens. Öğretim Elemanı Alım İlanı

İlan Giriş : 22 Temmuz 2009 11:39, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
İzmir Yüksek Teknoloji Ens. Öğretim Elemanı Alım İlanı

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Rektörlüğümüzde açık bulunan okutman kadrosuna "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik? hükümleri uyarınca öğretim elemanı alınacaktır.

GENEL ŞARTLAR:

1. Adayların 657 sayılı Kanun'un 48. maddesindeki şartlar ile kadronun derecesi bakımından atanabilme şartlarını taşımaları gerekmektedir.

2. Müracaat edecek adayların "Akademik Personel Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından" (ALES) en az 70 puan almaları gerekir.

3. Herhangi bir kamu kurumunda çalışanlar (daha önce çalışıp ayrılsalar dahi) çalıştığı kurumdan alacakları ayrıntılı hizmet belgesini ibraz edeceklerdir.

4. Başvuracakların, "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" hükümlerini sağlamaları gerekmektedir. (Kanun ve Yönetmelikler http://www.iyte.edu.tr adresinden temin edilebilir.)

5. Yurtdışından alınmış diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

6. Yabancı Dil Belgesi (KPDS en az A düzeyinde veya eşdeğer diğer Yabancı Dil Belgeleri ÜDS-TOEFL)

ÖZEL ŞARTLAR:

1. İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, İngilizce Öğretmenliği, İngilizce Mütercim-Tercümanlık, İngiliz Dilbilim Bölümlerinden mezun olmak.

ÖZEL ŞARTLAR:

1. Fransızca Öğretmenliği Bölümü lisans ve yüksek lisans mezun olmak.

MUAFİYET:

1. Doktora derecesine sahip olanlar ve bu Yönetmelik yürürlüğe girdiği tarihte yükseköğretim kurumlarında bu kadro unvanlarında çalışmakta olanlar ile yükseköğretim kurumlarından ayrılan öğretim elemanları ALES sınavından muaf tutulurlar.

İSTENEN BELGELER:

1. Rektörlük okutman kadrosuna başvuracak adayların dilekçe, iş talep formu, özgeçmiş, 2 adet fotoğraf, öğrenim belgeleri, transkript belgesi, Yabancı Dil Belgesi, varsa bilimsel çalışma ve yayınları ile birlikte Personel Dairesi Başkanlığı Gülbahçe Kampüsü Gülbahçe Köyü Urla-İZMİR adresine, şahsen veya postayla müracaat etmeleri gerekmektedir.

  Fransızca Öğretmenliği Bölümü lisans ve yüksek lisans mezun olmak. Okutman 1 05 Ağustos 2009
  İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, İngilizce Öğretmenliği, İngilizce Mütercim-Tercümanlık, İngiliz Dilbilim Bölümlerinden mezun olmak. Okutman 3 05 Ağustos 2009