Abant İzzet Baysal Ünv. Öğretim Elemanı Alım İlanı

İlan Giriş : 11 Temmuz 2009 12:49, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Abant İzzet Baysal Ünv. Öğretim Elemanı Alım İlanı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemiz birimlerine 2547 sayılı Kanun ile ?Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik? uyarınca öğretim elemanı alınacaktır.

I) Genel Şartlar :

a) 657 sayılı Kanunun 48 nci maddesinde belirtilen şartları taşımak.

b) Öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadrolarına naklen veya açıktan yapılan her türlü atamada ALES?ten (atama yapılacak programın lisans/önlisans eğitimine hangi alanda öğrenci alınıyorsa o alanda) en az 70, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (KPDS) veya Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavından (ÜDS) en az 50 puan veya eşdeğerliliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak.

II) Özel Şartlar :

Uzman

En az yüksek lisans mezunu olmak ve belgelendirmek kaydıyla alanında en az iki yıl tecrübeli olmak.

III) Muafiyet :

Doktorasını tamamlamış olanlar, meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına atanacaklar, ?Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik? in yürürlüğe girdiği tarihte (31.07.2008) yükseköğretim kurumlarında bu kadro ünvanlarında çalışmakta olanlar ile yükseköğretim kurumlarından ayrılan öğretim elemanlarının öğretim elemanı kadrolarına başvurularında, merkezi sınav şartı aranmaz.

IV) Başvuru Şekli :

a) İlan edilen kadroya başvuracak adaylar; başvurduğu görevi ve anabilim dalını belirttiği dilekçesi ekinde, özgeçmiş, öğrenim belgeleri, transkript, yabancı dil belgesi, ALES belgesi, nüfus cüzdanı onaylı fotokopisi, iki adet fotoğraf, ders aldığı üç öğretim üyesinden alacağı referans mektubu ve varsa bilimsel çalışmalarını kapsayan dosya ile kadronun ilan edildiği birime şahsen veya postayla başvuracaktır.

b) Başvuru süresi ilanın yayımı tarihinden itibaren on beş gündür. Süresi içinde yapılmayan başvurular ve eksik belgeli dosyalar kabul edilmeyecektir.

c) İlan edilen kadroya ataması yapılan adaylar görev aldıkları birimin bulunduğu yerde ikamet etmek zorundadır.

BİRİMİ ANABİLİM DALI ÜNVANI DER. ADET İLAN TEKLİFİ
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Muhasebe Finansman Uzman 6 1 Fakültelerin İktisat veya İşletme Bölümünden mezun olmak ve alanında yüksek lisans yapmış olmak.