Mersin Tepeköy Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

İlan Giriş : 07 Temmuz 2009 16:16, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Mersin Tepeköy Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

MERSİN İLİ MEZİTLİ İLÇESİ TEPEKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞINA İLK DEFA ATANACAK İTFAİYE ERİ ALIMI İLANI

Tepeköy Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere, 21.10.2006 tarih ve 26326 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Belediye İtfaiye Yönetmeliği ile 11.04.2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Belediye İtfaiye Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte belirtilen hükümler çerçevesinde, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında yer alan şartlarını taşımak koşulu ile, Belediyemizde boş bulunan aşağıda Unvan, Derece, Sınıfı ve Sayısı belirtilen İtfaiye Eri kadrosuna personel alımı yapılacaktır.

ATAMA YAPILACAK KADROLAR

Sıra No Sınıfı Adedi Kadro Ünvanı Derecesi Cinsiyeti Öğrenim Durumu KPSS Puanı
1 GİH 1 İtfaiye Eri 10 Kadın Erkek Ön lisans mezunu olmak 50

BAŞVURU ŞARTLARI :

1. Türk vatandaşı olmak

2. Sınavın yapıldığı tarih itibari ile adayların 30 yaşını doldurmamış olmak 3. Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla, erkeklerde en az 1.67 metre kadınlarda 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilodan fazla fark olmamak.

4. Muvazzaf Askerlik Hizmetini yapmış olmak.

5. Kalıcı bulaşıcı hastalığı olmamak, görevlerini düzenli bir biçimde yapmaya engel olacak bedence ve akılca bir sakatlıkları bulunmamak,

6. Siyasi ve Medeni hakları kullanma ehliyetine sahip olmak,

7. Kamu haklarından mahrum bulunmamak.(Ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis cezası ile veya yüz kızartıcı bir suç ile hüküm giymiş bulunmamak)

8. KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) 2008 sınavına girmiş, en az 50

puan ve üzeri almış olmak.

9. Adayların (B), (C) ve (E) sınıfı sürücü belgelerinin herhangi birine sahip olması tercih sebebidir.

10. Belediyemize başvuran adayların KPSS başarı puanlarına göre sıralanarak en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere atama yapılacak boş kadroların 3 katı oranında aday sınava çağrılacak olup, sınava çağrılacak İtfaiye Eri adaylarının listesi Belediyemizin ilan panosuna asılarak yayınlanacaktır. Sınava çağrılan adaylar için sınava giriş belgesi düzenlenecektir. Sınava giriş belgeleri 13.07.2009 tarihinde Yazı İşleri Müdürlüğünden alınacaktır.

BAŞVURU YERİ VE ŞEKLİ

Başvurular 13.07.2009 günü saat 10:00 ?dan 15.07.2009 günü mesai bitimine kadar Tepeköy Belediye Başkanlığı Yazı ileri müdürlüğü Tepeköy Belediyesi MEZİTLİ / Mersin adresine şahsen yapılacak olup, posta yolu ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER.

1. Nüfus Cüzdan fotokopisi (T.C. Kimlik Nolu)

2. Öğrenim durumlarını gösterir belgenin aslı veya noter tasdikli sureti.

3. Son 3 ay içinde çekilmiş 3 adet vesikalık fotoğraf

4.KPSS sınav sonuç belgesinin fotokopisi(KPSS belgesinin aslı başvuru esnasında) Adayın yanında bulunacaktır.

5. Cumhuriyet Başsavcılığından adli sicil belgesi (son 1 (Bir) ay içinde alınmış).

2. SINAV YERİ VE SAATİ

Tepeköy Belediye Başkanlığı Toplantı salonunda 10.08.2009 pazartesi günü saat 10:00 da sınav yapılacak olup, itfaiye Eri adayları sözlü mülakata tabi tutulacaktır.

3.SINAV KONUSU (MÜLAKAT)

a) Türkiye Cumhuriyet Anayasası

b) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi

c) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu

d) Mahalli İdareler ile ilgili Temel Mevzuat

e) Uygulamalı fiziksel aktiviteler yaptırılacaktır.

f) Genel Kültür.

4.DEĞERLENDİRME

Sınava girişe hak kazanan adaylar için, 10 Ağustos 2009 pazartesi günü (Tepeköy Belediyesi MEZİTLİ / Mersin )Tepeköy Belediye Başkanlığı Toplantı Salonunda

Saat 10:00?da Sözlü Sınav Komisyonu huzurunda Sözlü Sınav ve dayanıklılık testi yapılacaktır. Sözlü sınav ve dayanıklılık testinden 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almak gerekir. Sözlü sınavı ile dayanıklılık testi notunun aritmetik ortalamasının ( Kurum sözlü sınavı notu) %50?si ile KPSS puanının %50?si alınmak suretiyle İtfaiye Eri kadroları için başarı notu belirlenir.

Giriş sınavında en yüksek puan alan adaydan başlanarak yapılan sıralamaya göre oluşturulan liste Belediye Başkanlığı ilan panosuna asılarak ve Belediyemiz internet ( www.tepekoybelediyesi.com. ) adresinden duyurulur. Ayrıca, sınav sonucu sözlü sınava giren tüm adaylara yazılı olarak bildirilir ve başarılı olan adaylardan atanmaları için gerekli olan belgeler istenilir. Sınavı kazananlar arasından atanacak boş kadro sayısı kadar ASİL ve boş kadro sayısının yarısı kadar YEDEK aday belirlenir. Asil adaylardan göreve başlamayanların yerine başarı sırasına göre yedek adaylardan atama yapılacaktır.

Tebligatta belirtilen süre içinde atamanın yapılabilmesi için gerekli belgeler ve işlemleri Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğüne teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

Süresi içinde yapılmayan ve İnternet ortamında yapılan müracaatlar geçersizdir.