Ege Ünv. Ö. Üyesi Yetiştirme Programı Doktora Öğrencisi Alım İlanı

İlan Giriş : 27 Haziran 2009 13:45, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Ege Ünv. Ö. Üyesi Yetiştirme Programı Doktora Öğrencisi Alım İlanı

Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi yetiştirme Programı'na Doktora Öğrencileri Alınacaktır.

1- Üniversitemiz Fen Bilimleri ve Sağlık Bilimleri Enstitülerine, 2547 Sayılı Kanun'un 35. maddesi uyarınca, Muğla Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi ve Pamukkale Üniversitesi adına öğretim üyesi yetiştirmek amacıyla doktora yapmak üzere aşağıdaki programlara doktora öğrencisi alınacaktır.

2- Öğretim üyesi yetiştirilecek alanlar ve ilgili doktora programları aşağıdadır.

Alan Başvurulacak Vurulacak Doktora Programı Adedi Bağlı Bulunduğu Üniversite
Fen Bilimleri Bilgisayar Mühendisliği-Yazılım 1 Pamukkale Üniversitesi
Sağlık Bilimleri Beden Eğitimi- Sporda Psiko Sosyal Alanlar 2 Muğla Üniversitesi
Sağlık Bilimleri Hemşirelik- İç Hastalıkları Hemşireliği 1 Kastamonu Üniversitesi
Sağlık Bilimleri Hemşirelik- Cerrahi Hastalıklar Hemşireliği 1 Kastamonu Üniversitesi

3-Öğretim üyesi yetiştirme programına 4 yıllık lisans öğrenimini veya yüksek lisansını başarıyla tamamlamış mezunlar ile halen bir üniversitenin ilgili lisansüstü programına kayıtlı lisansüstü öğrencileri başvurabilir.

4-Aday, www.ege.edu.tr adresinden erişim sağlayarak elde edeceği "Başvuru Formu"nu ve ÖYP yönetmeliğinde belirtilen diğer belgelerle birlikte, ilgili enstitüye başvurusunu bizzat yapar.

5-Başvurular 01/07/2009-31/08/2009 tarihleri arasında yapılır.

6- Bilim sınavları fen bilimleri alanında; 03 Eylül perşembe günü saat :10.00 da, sağlık bilimleri alanında; 14 Eylül 2009 Pazartesi günü saat 10.00 da ilgili enstitülerde ilan edilecek yerlerde yapılacaktır.

7-Aday öğrencilerin ÖYP programına başvuru yapabilmeleri için;

a) 657 sayılı kanunun 48. maddesinde belirtilen şartları taşımaları

b) Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi giriş sınavından (ALES) en az 70, Öğrenci seçme ve yerleştirme merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (KPDS)

veya üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavından (ÜDS) en az 55 puan veya eşdeğerliliği Yüksek Öğretim Kurulunca Tespit edilen bir sınavdan bu puan muadili bri puan almış olmaları,

c) Son başvuru tarihi itibariyle 35 yaşından gün almamış olmaları,

d) 100 tam not üzerinden ez az ;65 4 tam not üzerinden en az 2.50 lisans mezuniyet notuna sahip olmaları,

e) İlgili enstitünün istediği özel şartları taşımaları gerekmektedir.

8-ÖYP ile ilgili her türlü bilgi ve başvuru şartları için Ege Üniversitesi www.ege.edu.tr adresinden Fen bilimleri enstitüsü, Sağlık bilimleri enstitüsü adreslerine başvurabilinir.

9-Yapılacak olan bu sınavda başarılı olan adaylar Ege Üniversite'sinde Doktora yapma hakkı kazanır. Adayların kadroya atanabilmeleri için yasa ve yönetmeliklere uygun olarak ilgili ÖYP üniversitesinin yapacağı sınavda başarılı olmaları gerekmektedir.

10-Kadroya atanma; ilgili makamların vereceği açıktan atama iznine bağlıdır. İzin verilen kadrolara ilgili üniversite tarafından atama yapılır ve ÖYP öğrencisi 2547 sayılı kanunun 35. maddesine göre ege üniversitesinde görevlendirilir.

11-Bu ilanda yer almayan hususlarla ilgili olarak, Ege Üniversitesi ÖYP yönetmeliği ile Ege Üniversitesi Lisanüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliği ve 31.08.2008 tarih ve 26953 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Öğretim Elemanlarına Naklen veya Açıktan yapılavak atamalarda uygulanacak merkezi sınav ile giriş sınavlarına ilişkin Usul ve Esaslar hakkında yönetmelik" hükümleri geçerlidir.