Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 03 Haziran 2009 11:54, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48. maddesinde ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve bu kanunda değişiklik yapan 5772 sayılı Kanun ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atama Yönetmeliği hükümlerine göre çalıştırılmak üzere öğretim üyesi alınacaktır.

Başvuru süresi ilanın yayımı tarihinden itibaren 15 gündür.

Profesör, Doçent ve Yüksekokul yardımcı doçent kadrolarına başvurular Personel Daire Başkanlığına, Fakültenin yardımcı doçent kadrolarına başvurular ise ilgili fakültelere şahsen yapılacaktır. Posta ile yapılacak başvurular ve eksii belge ile yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanması gerekmektedir.

Profesör ve Doçent kadrosuna daimi statüde atama yapılacaktır.
Öğretim üyesi atamalarında, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun ilgili maddeleri ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Alama Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uygulanacaktır.

Yardımcı doçent kadrosuna başvurularda Üniversitelerin akademik kadrolara atama için aranan kriterler kapsamında YüksekÖjiTetim Kurumunun belirlediği kıstaslar
çerçevesinde yapılan merkezi yabancı dil sınavlarından belirli bir puan alma şanı getirilse bile söz konusu kadrolara atamalarda herhangi bir ayrım yapılmaksızın
2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunun 25. maddesinin (b) fıkrasının 2 numaralı bendi gereğince Üniversitemizde aynca yabancı dil sınavı yapılacaktır.

Yardımcı Doçent kadrolanna müracaat edecek adaylar, Üniversitemizin yapacağı yabancı dil sınavına girmesi ve bu sınavdan 100 (yüz) puan üzerinden en az 70 (yetmiş) puan alması gerekmektedir.

Adaylar, hangi dilden sınava gireceklerini dilekçelerinde belirteceklerdir.

Yardımcı doçentlik dil sınavının tarihi Rektörlüğümüze daha sunra belirlenecek olup, konu ile ilgili duyuru mvw.ksu.edu.tr. adresinden yapılacaktır.

Adaylardan islenilen belgeler;

1 - Bölüm. Anabilim Dalını belirten başvuru dilekçesi ekinde bu adet fotoğraf. Lisans diploması fotokopisi, özgeçmiş, nüfus cüzdanı sureti, askerlik durum belgesi ve yeni tarihli sabıka kaydı, bilimsel çalışma ve yayın listesi, yabancı dil belgesi, Profesör kadrosuna başvuracaklar, doçentlik belgesi ile birlikte bilimsel çalışma ve yayınlarını 6 takım. Doçent kadrosuna başvuracaklar, doçentlik belgesi ile birlikte bilimsel çalışma ve yayınlarını 4 lakım. Yardımeı doçent kadrosuna başvuracaklar, doktora diploması veya sanatta yeterlilik belgesi ile birlikte bilimsel çalışma ve yayınlarını 4 takım olarak sunacaklardır.