Denizcilik Uzman Yardımcısı Alım İlanı

Denizcilik Müsteşarlığı boş bulunan 10 (on) adet Denizcilik Uzman Yardımcısı unvanı için; ÖSYM Başkanlığı tarafından 30 Haziran - 01 Temmuz 2007 ve 28-29 Haziran 2008 tarihlerinde yapılan KPSS sınavı sonuçlarına göre sözlü giriş sınavı ile personel alımı yapacaktır.

İlan Giriş : 11 Mayıs 2009 12:22, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Denizcilik Uzman Yardımcısı Alım İlanı

BAŞBAKANLIK DENİZCİLİK MÜSTEŞARLIĞINDAN SÖZLÜ GİRİŞ SINAVI İLE DENİZCİLİK UZMAN YARDIMCISI ALINACAKTIR

Müsteşarlığımız taşra teşkilatında Genel İdare Hizmetleri sınıfında 8 ve 9 uncu dereceli kadroda münhal bulunan 10 (on) adet Denizcilik Uzman Yardımcısı unvanı için; ÖSYM Başkanlığı tarafından 30 Haziran - 01 Temmuz 2007 ve 28-29 Haziran 2008 tarihlerinde yapılan KPSS sınavı sonuçlarına göre sözlü giriş sınavı ile aşağıda belirlenen KPSS puan türünde ve öğrenim dallarında personel alımı yapılacaktır.

A) Denizcilik Uzman Yardımcısı unvanı için aşağıdaki çizelgede belirtilen öğrenim dalları için karşısında belirtilen kontenjanlar kadar personel istihdamı yapılacaktır.


B) Denizcilik Uzman Yardımcısı unvanı için; aşağıdaki çizelgede belirtilen öğrenim dallarının karşısında belirtilen puan türlerinden, ÖSYM Başkanlığı tarafından 30 Haziran-01 Temmuz 2007 ve 28-29 Haziran 2008 tarihlerinde yapılan KPSS sınavına girenlerden aldıkları puana göre yine öğlenim dallarının karşısında belirtilen kontenjan kadar aday, en yüksek puandan başlanarak yapılacak sıralama sonucunda (en son sıradaki aday ile aynı KPSS puanına sahip aday dahil) sözlü giriş sınavına girmeye hak kazanacaktır. Bölümleri rö-bariyle ayrılan kontenjan sayısı kadar müracaat olmaması halinde bu kontenjan iptal edilerek başka bir bölüme aktarılabilir.


C) SINAVA KATILACAKLARDA ARANILACAK ŞARTLAR:

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

b) ÖSYM Başkanlığı taralından; 30 Haziran-01 Temmuz 2007 ve 28-29 Haziran 2008 tarihinde yapılan KPSS sınavı sonucunda yuka ndaki çizelgede belirtilen öğrenim dalları (Bunlara denkliği YÖK taralından onaylanmış yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun ulanlar dahil) ve bu dallar için belirlenen puan türünden belirlenen puanı almış olmak,

c) 01/01/2009 tarihi itibariyle 30 yaşını doldurmamış olmak (01/01/1979 ve daha sonra doğanlar),

d) Erkek adaylar için, askerlik görevini yapmış olmak veya erteletmiş olmak veya bu görevden muaf olmak veya halen askerlik görevini yapıyor olmamak,

e) Renk körlüğü ile % 40'ı aşan oranda özrü bulunmamak,

D) BAŞVURU SIRASINDA İSTENEN BELGELER:

1) Sınav başvuru formu (Müsteşarlığımız www.denizcilik.gov.tr internet adresinden veya Denizcilik Müsteşarlığı Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığından temin edilebilecektir),

2) Üniversite diploması veya mezuniyet belgesinin (yurt dışındaki üniversitelerden mezun olan adaylar için denklik belgesi ile birlikte) aslı veya noter ya da okul onaylı örneği,

3) KPSS sınav sonuç belgesinin aslı veya onaylı örneği,

4) Erkek adaylar için askerlik görevini yaptığını, bu görevden muaf olduğunu veya tecil ettirdiğini gösterir belgenin aslı veya tasdikli sureti,

5) Sabıka kaydının olmadığına dair Cumhuriyet Savcılığından alınmış yeni tarihli belge,

6) İki adet yeni çekilmiş 4,5X6 ebadında renkli vesikalık fotoğraf (1 adedi forma yapıştırılacak),

7) Aday tarafından el yazısı ile yazılmış ve imzalanmış, kendisi, ailesi, bitirdiği okullar, yapmış olduğu işler hakkında bilgilerin yer aldığı öz geçmiş.

Belgelerin aslı ibraz edilmek kaydıyla fotokopisi Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığı'nca tasdik edilebilecektir. Eksik belge ve bilgileri bulunan başvurular, başvuruları kabul edilip sınava girmeyenler ile şartları uymadığı halde yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

E) MÜRACAAT YERİ:

Adayların 01/06/2009 tarihi mesai bitimine kadar Denizcilik Müsteşar! iğ ı'nın G.M.K. Bulvarı 128/A Maltepe/AN KARA adresine şahsen veya postayla başvurmaları gerekmektedir. Posta ile yapılan başvurularda olabilecek gecikmelerden

Müsteşarlığımız sorumlu Olmayacaktır Eksik belge ve bilgileri bulunan başvurular işleme konmayacaktır.

Sınava girmeye hak kazanan adayların listesi, 04/06/2009 tarihinden itibaren w^w..denızcilil(,gov.tr internet adresinde ve Müsteşarlık merkez teşkilatı binası girişinde ilan edilecek olup, sınava girecek adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

F) SINAV:

1) Sözlü olarak yapılacak giriş sınavının tarihi Denizcilik Müsteşarlığı tarafından THvw.dcni7cilik.Eov.tr internet adresinde ve Müsteşarlık Binası girişinde ilan edilecek olup, adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

2) Sözlü giriş sınavı, alan bilgisi, kavrayış, anlatım yeteneği, davranış, temsil kabiliyeti konulan dikkate alınmak suretiyle denizcilik uzmanlığına uygunluğunun değerlendirileceği bir sınav niteliğinde olacaktır.

3) Sözlü giriş sınavında başarılı sayılabilmek için 100 tam puan üzerinden en az 70 tam puan almak gerekmektedir. Bölümleri itibariyle aday adayları başarı sırası en yüksek puan alandan en düşük puan alana göre sıralanır. Aynı puan alanların başarı sırasındaki yeri ise KPSS puanı yüksek olan üste yazılmak suretiyle belirlenir.

4) Bölümleri itibariyle ilan edilen kontenjan sayısı kadar adayın başarılı olamaması halinde, boş kalan kontenjanlar başka bir bölüme aktarılabilir.

G) DEĞERLENDİRME VE ATANMA:

Sınav sonuçları, sözlü sınavı takip eden 7 (yedi) iş günü içerisinde, her bölüm için kontenjan sayısı kadar asil ve yedek başarı sırası belirlenerek, www,

Kazanan asil adaylardan Müsteşarlıkça belirtilen tarihe kadar; yukarıdaki belgelere ilave olarak 5 adet vesikalık fotoğraf ve renk körlüğü ile % 40 t aşan oranda özrü bulunmadığına dair sağlık kurulu raporu ile müracaat edenlerin atamaları yapılacaktır.

Müsteşarlık, herhangi bir kurumda çalışmakla iken sınavı kazanan adaylardan, bu görevlerinde olumsuz sicil, mütalaa ve disiplin cezası ile kurumunca muvatakat edilmemesi halinde değerlendirme hakkını saklı tutar.

Sınavı asil olarak kazananların atamaları yapılamadığı takdirde veya asil kazanan aday atanma isteğinden vazgeçerse yedek listesinden sıra ile atama yapılabilecektir.

Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz. Bunlann atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir.