K.K. Astsubay M.Y.O, Gata Sağlık Astsubay M.Y.O Bando Astsubay M.Y.O öğrenci alım ilanı

İlan Giriş : 04 Mayıs 2009 09:44, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
K.K. Astsubay M.Y.O, Gata Sağlık Astsubay M.Y.O Bando Astsubay M.Y.O öğrenci alım ilanı

Kara Kuvvetleri Astsubay Meslek Yüksek Okulu, Gata Sağlık Astsubay Meslek Yüksek Okulu Ve Silahlı Kuvvetler Bando Astsubay Meslek Yüksek Okuluna Başvurmak İsteyen Öğrencilerin Dikkatine!

K.K. Astsubay Meslek Yüksek Okulu (BALIKESİR), GATA Sağlık Astsubay Meslek Yüksek Okulu (ANKARA) ve Silahlı Kuvvetler Bando Astsubay Meslek Yüksek Okulu (ANKARA)na başvuru (ön kayıt) ve sınavla öğrenci alınacaktır.

BAŞVRURU KOŞULLARI

? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,

? Bir askeri okuldan çıkmış veya çıkarılmamış; sivil okullardan ise çıkarılmamış olmak,

? Askerlik hizmetini yapmamış olmak, silah altında bulunmamak, askerlik çağına girenler için sevk tehirli olmak,

? Milli Eğitim Bakanlığına bağlı devam mecburiyeti olan başvuru kılavuzunda belirtilen kaynak okullardan 2008-2009 öğretim yılı Haziran döneminde doğrudan mezun olacak durumda olmak veya dönemine bakılmaksızın 2007 ya da 2008 yılı içerisinde mezun olmak,

? 2009 yılı Öğrenci Seçme Sınavı(ÖSS)na katılmış ve Kara Kuvvetleri Komutanlığınca belirlenecek taban puanı almış olmak,

? En fazla 21 yaşında olmak, (1988 ve daha sonrası) (Her ne sebeple olursa olsun yaş düzeltmesi yaptıranların düzeltmeden önceki yaşları dikkate alınır.)

? TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinin TSK Askeri Okullarına girecek öğrenci adaylarına ilişkin sağlık niteliklerine uygun olmak,

? İkinci seçim aşamasında başarılı olduktan sonra sevk edilecek Asker Hastanesinden "Askeri Öğrenci Olur" kaydını içeren sağlık raporu almak,

? Başvuru kılavuzunda yer alan diğer koşullan taşımak,

Başvurular 27 Nisan 2009 tarihinde başlayacak ve 05 Haziran 2009' tarihinde sona erecektir. 05 Haziran 2009 günü saat 17:00'den sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Başvuru formu ve kılavuzuna;"www.tsk.tr" ve "vraw.kkk.tsk.tr" internet adreslerinden ulaşılabilmektedir. Adayların yukarıda belirtilen başvuru tarihleri arasında "www.tsk.tr", "www.kkk.tsk.tr" adreslerinde yer alan çevrimiçi (online) başvuru formunu doldurarak ön kayıt yapmaları gerekmektedir. Şahsen ve posta ile ön kayıt kabul edilmeyecektir.

Başvurusu kabul edilen adaylardan kontenjana girenlerwww.kkk.tsk.tr internet adresinde yayımlanacaktır. Adaylara ayrıca posta veya telefonla çağrı yapılmayacaktır.

İkinci seçim aşamaları 04-22 Ağustos 2009 tarihleri arasında K.K. Astsubay Meslek Yüksek Okulu (BALIKESIR)nda yapılacaktır.

DANIŞMA ADRESİ: K.K. Personel Temin Merkezi Komutanlık (MY0) Cebeci/Ankara

Tel: (0312) 411 47 99 - 562 1111 - 562 03 65