Maliye Bakanlığı İç Denetçi Aday Belirleme Sınav İlanı

İlan Giriş : 28 Nisan 2009 09:39, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Maliye Bakanlığı İç Denetçi  Aday Belirleme Sınav İlanı

Maliye Bakanlığı İç Denetim Koordinasyon Kurulundan :

İÇ DENETÇİ ADAY BELİRLEME SINAVI DUYURUSU

Maliye Bakanlığınca verilecek olan üç ay süreli iç denetçi eğitim programına katılacak 200 iç denetçi adayının belirlenmesi için iç denetçi aday belirleme sınavı yapılacaktır. İç denetçilerin nitelikleri ile görev, yetki ve sorumluluklarına ilişkin ayrıntılı bilgiler http://www.idkk.gov.tr internet adresinde yer almaktadır.

I - SINAV BAŞVURU ŞARTLARI

İç denetçi aday belirleme sınavına katılacaklar için;

1 - 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

2 - En az dört yıl süreli eğitim veren yükseköğretim kurumları ile denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki eşdeğer eğitim kurumlarından birini bitirmek,

3 - Aşağıda belirtilen süre zarfında çalışmış olma şartını yerine getirmek;

a) Yardımcılıkta geçen süreler dahil olmak üzere, mesleğe yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle alındıktan sonra yapılan yeterlik sınavında başarı göstermek kaydıyla kamu idarelerinde denetim elemanı olarak en az beş yıl,

b) Yardımcılıkta geçen süreler dahil olmak üzere, mesleğe yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle alındıktan sonra yapılan yeterlik sınavında başarı göstermek kaydıyla uzman olarak en az sekiz yıl,

c) Araştırma görevliliğinde geçen süreler dahil olmak üzere, doktora unvanını almış öğretim elemanı olarak en az sekiz yıl,

ç) Müdür ve daha üst unvanlarda en az sekiz yıl,

4 - İç denetçi aday belirleme sınavı son başvuru tarihinden önceki iki yıl içinde alınmış olması kaydıyla, İngilizce, Almanca veya Fransızca dillerinden birinden Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (KPDS) veya Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavından (ÜDS) en az elli (50) puan almış olmak,

5 - Son başvuru tarihi itibarıyla kırkbeş yaşından büyük olmamak (29 Mayıs 1964 tarihinden önce doğanlar bu sınava başvuramayacaklardır),

6 - Sicil raporu düzenlenen son üç yıl içinde olumsuz sicil almamış olmak,

7 - Uyarma ve kınama cezaları hariç disiplin cezası almamış olmak,

8 - Yurdun her yerinde çalışabilecek sağlık durumuna sahip olmak,

9 - İç Denetim Koordinasyon Kurulunun belirlediği etik kurallara uygun öz geçmişe sahip olmak,

10 - Sınav ücreti olarak T. Halk Bankası, T. Vakıflar Bankası, T.C. Ziraat Bankası?nın tüm şubeleri ve T. Garanti Bankası, T. Halk Bankası, T. Vakıflar Bankası, T.C. Ziraat Bankası?nın internet bankacılığı aracılığıyla ÖSYM adına KDV dahil 50 (elli) TL yatırmış olmak şartları aranır.

Uluslararası geçerliliği olan CIA (Certified Internal Auditor), CISA (Certified Information System Auditor), CCSA (Certified Control Self Assessment) ve CGAP (Certified Government Auditing Professional) sertifikalarından birini almış olup yukarıda belirtilen şartları taşıyanlar, aday belirleme sınavından muaf olacak ve iç denetim eğitimine doğrudan katılabileceklerdir. Bu durumda olanlar, iç denetçi eğitim programına katılmak için eğitime davet duyurusunu müteakip doğrudan İç Denetim Koordinasyon Kuruluna başvuracaklardır.

Başvuru koşullarını taşımadığı halde sınav ücretini yatıran adaylar veya başvuruları geçerli olduğu halde sınava girmeyen ya da birden fazla sınav ücreti yatıran adayların yatırdıkları ücret iade edilmeyecektir.

II - SINAV BAŞVURUSU

Sınava girmek isteyenler, başvurularını 04?29 Mayıs 2009 tarihleri arasında Maliye Bakanlığı İç Denetim Koordinasyon Kurulu, 4. Cadde No:112 Kat:4 Emek/Ankara adresine şahsen veya posta yoluyla gerçekleştireceklerdir. Postadaki gecikmeler dikkate alınmaz. Başvuru hakkında ayrıntılı açıklamalara http://www.idkk.gov.tr internet adresinde yer alan Sınav Başvuru Kılavuzundan ulaşılabilecektir.

III - SINAV TARİHİ VE BAŞLAMA SAATİ

Sınav 12 Temmuz 2009 Pazar günü Ankara?da yapılacaktır. Sınav saat 09.30?da başlayacak ve 2,5 saat sürecektir.

IV - SINAV GİRİŞ BELGESİ, SINAV ŞEKLİ VE YERİ

Sınava girecek her aday için ÖSYM tarafından, adayların hangi bina ve salonda sınava gireceklerini gösteren fotoğraflı Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi hazırlanacak ve bu belgeler sınavdan önce adayların adreslerine ÖSYM tarafından postalanacaktır. Adayların, sınava gelirken yanlarında fotoğraflı Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi, nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve onaylı özel bir kimlik belgesi, yumuşak kurşun kalem, silgi getirmeleri gerekmekte olup ayrıca, kesinlikle cep telefonu, çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi, saat fonksiyonu dışında fonksiyonu bulunan saat, her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihaz, silah vb. getirmeleri yasaktır.

V - SINAV KONULARI

Sınavda adaylara, çoktan seçmeli sorulardan oluşan Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi ile Alan Bilgisi Testi uygulanacaktır. Testlerin konuları aşağıda belirtilen şekilde olacaktır:

Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi:

1) Türkçe,

2) Matematik,

3) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi,

4) Temel Yurttaşlık Bilgisi.

Alan Bilgisi Testi:

1) Genel İktisat, İşletme ve Maliye,

2) Temel Hukuk Bilgisi ve İdare Hukuku ,

3) Genel Muhasebe.

VI - SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Değerlendirme yapılırken; Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi ile Alan Bilgisi Testine ait ham puanların ortalama ve standart sapmaları hesaplanacaktır. Her test kendi içinde ortalaması 50 standart sapması 10 olan standart puanlara çevrilecektir. Bu durumda sınava giren her adayın iki teste ait Genel Yetenek ve Genel Kültür standart puanı ve Alan Bilgisi standart puanı olmak üzere iki standart puanı hesaplanmış olacaktır. Genel Yetenek ve Genel Kültür standart puanının yüzde 70?i; Alan Bilgisi standart puanının yüzde 30?u toplanacak ve bu şekilde adayın ağırlıklı standart puanı hesaplanmış olacaktır. Bu puan, adayın ?Sınav Puanı? olacaktır. Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar göz önünde bulundurulacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır.

VII - SINAV SONUCUNUN DEĞERLENDİRİLMESİ

İç denetçi aday belirleme sınavından 100 tam puan üzerinden 70 ve üzeri puan almış adaylar arasından en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere ilk 200 aday (200 üncü adayla aynı puanı alan adaylar dahil) iç denetçi eğitim programına katılmaya hak kazanacaktır. Kurul, 70 puanı aşan adaylar arasından programa kabul edilecek iç denetçi aday sayısının yüzde 10?u kadar adayı puan sırasına göre yedek olarak belirleyebilir.

VIII - SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ

Adaylar sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını, sonuçların internette ilan edildiği tarihten itibaren en geç 10 iş günü içinde ÖSYM?ye yapacaktır. ÖSYM, süresi içerisinde yapılan itirazları inceleyerek, sonuçlarını adaylara bildirecektir. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

İlan olunur.

İrtibat Tel: 0 (312) 2155832