Jandarma Genel Komutanlığı sivil memur alım ilanı

Jandarma Genel Komutanlığı mühendis, istatikçi, uzman, psikolog, psikolog danışman, öğretmen, muhasebeci, aşçı, garson, çocuk bakıcısı, Teknisyen(Elektrikçi/ Genel), teknik ressam, Zabıt Katibi, Tahmil Tahliye Memuru ve şoför alacak. İlana başvuru süresi unvana göre değişmektedir.

İlan Giriş : 20 Nisan 2009 18:38, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Jandarma Genel Komutanlığı sivil memur alım ilanı

KURUM ADI : JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI

1. Jandarma Genel Komutanlığı karargahı ile bağlı birlik ve kurumlarının ihtiyacı için aşağıda unvanları yazılı kadrolara "Jandarma Genel Komutanlığında İlk Defa Devlet Memurluğuna Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmelik" hükümleri doğrultusunda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi açıktan atama yoluyla (73) memur alınacaktır.

2. ALINACAK MEMUR KADROLARININ :

UNVANI TOPLAM ALINACAK PERSONEL MİKTARI PERSONELDE ARANILAN NİTELİKLER 2008 KPSS PUAN TÜRÜ VE MİNUMUM NOTU CİNSİYETİ ATAMADA TERCİH EDİLECEK İLLER
Mühendis 6 Fakültelerin Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Mezunu Olmak. KPSSP3 EN AZ 50 PUAN E/K ANKARA
Mühendis 1 Fakültelerin Çevre Mühendisliği Bölümü Mezunu Olmak. KPSSP3 EN AZ 50 PUAN E/K ANKARA
Mühendis 2 Fakültelerin Endüstri Mühendisliği Bölümü Mezunu Olmak. KPSSP3 EN AZ 50 PUAN E/K ANKARA
Mühendis 1 Fakültelerin Gıda Mühendisliği Bölümü Mezunu Olmak. KPSSP3 EN AZ 50 PUAN E/K ANKARA
Mühendis 1 Fakültelerin Kimya Mühendisliği Bölümü Mezunu Olmak. KPSSP3 EN AZ 50 PUAN E/K ANKARA
Mühendis 1 Fakültelerin Makine Mühendisliği Bölümü Mezunu Olmak. KPSSP3 EN AZ 50 PUAN E/K ANKARA
İstatistikçi 2 Fakültelerin İstatistik Bölümü Mezunu Olmak. KPSSP75 EN AZ 50 PUAN E/K ANKARA
Uzman 3 Fakültelerin Sosyoloji Bölümü Mezunu Olmak. Tercihen Suç Sosyolojisi, Eğitim Sosyolojisi veya Sosyal Psikoloji Dalında Lisansüstü Eğitimi Almış Olmak. KPSSP3 EN AZ 50 PUAN E/K ANKARA
Psikolog 5 Fakültelerin Psikoloji Bölümü Mezunu Olmak. KPSSP3 EN AZ 50 PUAN E/K ANKARA (2)-DİYARYARBAKIR (1)- BORNOVA/İZMİR (1)-ÇANAKKALE (1)
Psikolojik Danışman 6 Fakültelerin Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık veya Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü Mezunu Olmak. KPSSP3 EN AZ 50 PUAN E/K ANKARA (1)-FOÇA/İZMİR (1)-YENİ FOÇA/İZMİR (1)-KIRKAĞAÇ/MANİSA (1)-SAFRANBOLU/(1)-SERİNYOL/HATAY (1)
Uzman 16 Hukuk Fakültesi Mezunu Olmak. KPSSP11 EN AZ 50 PUAN E/K ANKARA (3)-ADANA (1)- ANTALYA (1)-AYDIN (1)-BATMAN (1)-BURSA (1)-DİYARBAKIR (1)-EDİRNE (1)-ERZURUM (1)-GİRESUN (1)-KASTAMONU (1)-KAYSERİ (1)-TOKAT (1)-TUNCELİ (1)
Öğretmen 1 Fakültelerin; İngilizce Öğretmenliği, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Kültür ve Edebiyatı veya Mütercim-Tercümanlık (İngilizce) Bölümü Mezunu Olmak. Öğretim Tekniği Bilgisine Sahip, Pedagoji Eğitimi Almış Olmak. KPSSP6 EN AZ 50 PUAN E/K ANKARA
Öğretmen 1 Fakültelerin Tarih Öğretmenliği veya Tarih Bölümünden Mezun Olmak. Öğretim Tekniği Bilgisine Sahip, Pedagoji Eğitimi Almış Olmak. KPSSP3 EN AZ 50 PUAN E/K ANKARA
Öğretmen 1 Hukuk Fakültesi veya Fakültelerin Siyaset Bilimi, Tarih, Sosyoloji, Felsefe Bölümü Mezunu Olmak. Öğretim Tekniği Bilgisine Sahip, Pedagoji Eğitimi Almış Olmak. KPSSP3 EN AZ 50 PUAN E/K ANKARA
Muhasebeci 3 Fakültelerin Muhasebe, Muhasebe-Finansman, Muhasebe Bilgi Sistemleri, Muhasebe ve Finansal Yönetim, Maliye-Muhasebe Bölümü veya Yüksekokulların Muhasebe, Bilgi Destekli Muhasebe, Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Finans ve Muhasebe Bölümü Mezunu Olmak. KPSSP26 EN AZ 50 PUAN E/K ÇANAKKALE (1)-KUMBURGAZ/İSTANBUL (1)-SİDE/ANTALYA (1)
Aşçı 8 Aşçılık Meslek Lisesi veya Aşçılık, Hazır Yemek ve Aşçılık, Yemek Pişirme Teknikleri Önlisans Programı Mezunu Olmak veya 3308 Sayılı Kanuna Göre Aşçılık Dalında Ustalık-Kalfalık Belgesine Sahip Lise Dengi Okul Mezunu Olmak. KPSSP94 VEYA KPSSP93 EN AZ 50 PUAN E ANKARA (2)-İSTANBUL (1)-BİLECİK (1)-ÇORUM (1)-ESKİŞEHİR (1)-NİĞDE (1)-SİNOP (1)
Garson 7 Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi veya Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu Mezunu Olmak ya da 3308 Sayılı Kanuna Göre Garsonluk Dalında Ustalık-Kalfalık Belgesine Sahip Lise veya Dengi Okul Mezunu Olmak. KPSSP94 VEYA KPSSP93 EN AZ 50 PUAN K ANKARA
Çocuk Bakıcısı 1 Lise ve Dengi Okulların Çocuk Gelişimi, Çocuk Gelişimi ve Bakımı veya Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü Mezunu Olmak. KPSSP94 EN AZ 50 PUAN K VAN
Teknisyen (Elektrikçi/ Genel) 1 Lise ve Dengi Okulların veya Meslek Yüksekokullarının Elektrik Bölümü Mezunu Olmak. KPSSP94 VEYA KPSSP93 EN AZ 50 PUAN E İSTANBUL
Teknik Ressam 1 Meslek Liselerinin Makine Ressamlığı Bölümünden Mezun Olmak. KPSSP94 EN AZ 50 PUAN E ANKARA
Zabıt Katibi 1 Adalet Yüksekokulu veya Adalet Meslek Yüksekokulu Mezunu Olmak. KPSSP93 EN AZ 50 PUAN E/K VAN
Tahmil Tahliye Memuru 2 Lise ve Dengi Okul Mezunu Olmak. KPSSP94 EN AZ 50 PUAN E ANKARA
Şoför 2 Lise ve Dengi Okul Mezunu veya Meslek Yüksekokulu Otobüs Şoförlüğü (Kaptanlık) Bölümü Mezunu Olmak. Asgari Beş Yıllık E sınıfı Sürücü Belgesine Sahip Olmak. KPSSP94 KPSSP93 EN AZ 50 PUAN E ANKARA
TOPLAM 73    

3.BAŞVURUDA BULUNACAK ADAYLARDA ARANACAK ŞART VE NİTELİKLER

a.657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48?inci maddesinde belirtilen genel ve özel şartlara sahip olmak (A bendinin 6?ncı fıkrası hariç).

b.2008 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavına (2008 KPSS) girmiş olmak.

c.2008 yılı Kamu Personel Seçme Sınavından en az 50 ve üzeri puan almış olmak.

(1) Lisans mezunları için 2008 yılı KPSS sınavına ait yukarıdaki unvanlarının karşısında belirtilen puan türü,

(2) Önlisans mezunları için 2008 yılı KPSS sınavına ait KPSSP93,

(3) Ortaöğrenim mezunları için 2008 yılı KPSS sınavına ait KPSSP94 puanları kullanılacaktır.

ç.İlan edilen unvanlar için en üst öğrenim düzeyi itibariyle öğrenim şartını taşımak ve en üst öğrenim düzeyinden KPSS'ye girmiş olmak.

d.Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi görevlerde daha önce çalışmış veya çalışıyor olmamak.

e.Merkezi sınav giriş tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış ve 30 yaşından gün almamış olmak.

(1) Lisans mezunları için (KPSS 28-29 Haziran 2008) itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak. (28 Haziran 1979 tarihinden sonra doğmuş olmak)

(2) Ön lisans ve ortaöğretim mezunları için (KPSS 21 Eylül 2008) itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak. (21 Eylül 1979 tarihinden sonra doğmuş olmak)

f.Erkek adayların muvazzaf askerlik hizmetini fiilen tamamlamış olmak veya yapmış sayılacak şekilde muaf olmak.

g.Sevk edilecekleri askeri hastaneden "Sivil memur adayı olur" kararlı rapor almış olmak. (Yapılacak sınavlar sonucunda başarılı olan asıl ve yedek adaylar sevk edilecekleri asker hastanelerinden TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği esaslarına göre muayene edilerek sağlık raporu almaktadırlar).

ğ.Hakkında yaptırılacak güvenlik tahkikatı sonucu olumlu olmak.

h.Kadro unvanlarının hizasında belirtilen niteliklere sahip olmak.

4.BAŞVURU ESNASINDA ADAYLARDAN İSTENECEK BELGELER;

a.Diploma veya öğrenim belgesi fotokipisi, (aslı, noter veya okuldan onaylı sureti, başvuru esnasında gösterilecek, mülakata çağrılması halinde getirilecektir. Okul bölümlerine denk olanlar veya yurt dışında öğrenim görenler için Yüksek Öğrenim Kurumundan alınmış denklik belgesi.)

b.Noter veya muhtardan onaylı nüfus cüzdanı fotokopisi (T.C.kimlik numaralı olacak)

c.2008 KPSS sonuç belgesi fotokopisi (aslı veya noter onaylı sureti başvuru sırasında gösterilecek, mülakata çağrılması halinde getirilecek, ilanda belirtilen ve esas alınması istenen notun altı kırmızı kurşun kalemle çizilecek.)

ç.İş talep formu.(J.Gn.K.lığı internet sitesi www.jandarma.tsk.tr adresinden temin edilerek talimatına göre doldurulacak, ilanda belirtilen sadece bir unvan için başvuruda bulunulacaktır.)

d.İstenen görev unvanına göre illere göre tercih öncelik çizelgesi (birden fazla il için temin edilen unvanlarda, J.Gn.K.lığı internet adresinden temin edilerek talimatına göre doldurulacaktır. Atamalar başarı sırasına göre tercihler dikkate alınarak yapılacağından, adayların unvanın karşısındaki tüm illeri atanma istek sırasına göre yazması kendi lehinedir)

e.Müracaat edeceği unvana ait istenen ustalık-kalfalık belgesi, pedagojik formasyon belgesi, sürücü belgesi v.b. belge fotokopileri (aslı veya noter onaylı sureti başvuru sırasında gösterilecek, mülakata çağrılması halinde getirilecektir)

f.Son üç ay içerisinde çekilmiş bir adet renkli vesikalık fotoğraf (fotokopi kabul edilmez)

g.Erkek adaylar için askerlik terhis belgesi fotokopisi. (Aslı veya onaylı örneği, başvuruda gösterilecek, mülakata çağrılması halinde getirecektir.)

ğ.Muhtarlık onaylı ikametgah ilmuhaberi.

h.Cumhuriyet Başsavcılığından alınacak adli sicil belgesi. (Son üç ay içerisinde alınmış olması gerekir. Sabıkası olanlar için mahkeme kararı eklenecektir)

ı.Aday bilgi formu (J.Gn.K.lığı internet sitesi www.jandarma.tsk.tr adresinden temin edilerek doldurulacaktır.)

i.Adaylar yukarıda belirtilen belgeleri yarım kapak karton dosya içerisinde diploma en altta olacak şekilde takarak getireceklerdir.

5.BAŞVURU YERİ VE TARİHİ;

Yukarıda belirtilen şart ve nitelikleri taşıyan adaylar belirtilen belgeler ile birlikte;

a.Mühendis unvanına başvuru: 12 Mayıs 2009 tarihinde.

b.İstatistikçi, uzman, psikolog, psikolojik danışman, öğretmen ve muhasebeci unvanlarına başvurular 13 Mayıs 2009 tarihinde,

c.Aşçı, garson, çocuk bakıcısı, teknisyen, teknik ressam, zabıt katibi, tahmil-tahliye memuru ve şoför unvanlarına başvurular 14 Mayıs 2009 tarihlerinde 10.00-17.00 saatleri arasında Korg.Naci Tınaz Jandarma Kışlası (Anıttepe/ANKARA) (Polis Akademisi Yanı-Bakanlıklar PTT karşısındaki Jandarma Kütüphanesi levhasının yanındaki merdivenlerden çıkılacaktır) adresine şahsen müracaatta bulunacaklardır. Unvanlar için belirtilen tarihlerde müracaat yapılacak, posta veya diğer şekillerde yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

6.UYGULAMALI SINAV, MÜLAKAT VE DUYURU:

a.Başvuruları uygun görülerek kabul edilen adaylardan; yukarıda yazılı unvanların karşısında belirtilen miktarın (6) katı kadar aday merkezi sınav sonuçlarına göre en yüksek puanlıdan başlamak üzere değerlendirmeye (mülakat ve/veya uygulamalı sınav) tabi tutulacaktır.

b.Değerlendirmeye tabi tutulacak adaylara ait isim listeleri ile nerede değerlendirmeye tabi tutulacakları en geç 18 Mayıs 2009 tarihine kadar J.Gn.K.lığı internet adresinden (www.jandarma.tsk.tr) yayımlanacak, ayrıca yazı ile bildirilmeyecek ve başvuru belgeleri iade edilmeyecektir.

c.Değerlendirme ve mülakat ve/veya uygulama sınav şeklinde 25, 26, 27, 28 ve 29 Mayıs 2009 tarihleri arasında (dahil) Korg.Naci TINAZ Jandarma Kışlası Anıttepe/ANKARA'da yapılacak, adayların hangi tarihte çağrılacağı başvuru sonuçları ile birlikte duyurulacaktır.

ç.Değerlendirme sonuçları en geç 15 gün içinde internet adresinden (www.jandarma.tsk.tr) duyurulacak, ayrıca yazılı tebligat yapılacaktır.

İRTİBAT NUMARALARI: 0312 456 3133- 0312 456 1131- 0312 456 1137- 0312 456 1132

İş Talep Formu, Tercih Öncelikleri Çizelgesi ve Aday Bilgi Formunu görmek için tıklayınız.