Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü Sözleşmeli Programcı Alım İlanı

İlan Giriş : 06 Nisan 2009 11:04, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü Sözleşmeli Programcı Alım İlanı

T.C. BAŞBAKANLIK AİLE VE SOSYAL ARAŞTIRMALAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (4/B) SÖZLEŞMELİ PROGRAMCI ALIMI İÇİN DUYURU

Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğünde boş bulunan 1 adet Programcı pozisyonunda istihdam edilmek üzere 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 2 nci maddesinin (b) bendinde yer alan, "Yazılı ve/veya sözlü yapılmaksızın, KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından yapılacak yerleştirme," hükmü uyarınca 2008 KPSSP3 puanı başarı sırasına konulmak suretiyle 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi uyarınca sözleşmeli olarak istihdam edilmek ve tam zamanlı çalıştırılmak üzere 1 adet personel alınacaktır.

I. BAŞVURUDA BULUNAN ADAYLARDA ARANILACAK ŞARTLAR:

A-GENEL ŞARTLAR:

a) ÖSYM tarafından 28-29 Haziran 2008 tarihinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS) KPSSP3 puan türünden 70 (yetmiş) ve üzerinde puan almış olmak,

b) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48 inci maddesinde belirtilen nitelikleri taşımak,

c) Son başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak,

d) Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış, muaf veya en az 1 yıl erteletmiş olmak,

e) Görevini yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,

f) Yapılacak inceleme ve soruşturma sonunda Programcı olmalarına engel bir durumu bulunmamak,

B- ÖZEL ŞARTLAR:

a) En az Ön lisans düzeyinde yükseköğrenimli olmak, fakülte, yüksekokul veya bilgisayar programcılığı alanında, meslek yüksek okulu mezunu olmak, Fakülte veya Yüksekokulların Bilgisayar Programcılığı Bölümünden mezun olmak tercih sebebidir.

b) Yüksek öğrenimi sırasında bilgisayar alanında ders aldığına ilişkin belge veya Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Bilgisayar Kurslarını bitirdiğine ilişkin onaylı sertifika sahibi olmak,

c) En az bir programlama dili bilmek,

d) İngilizce bildiğini belgelemek {Kamu Personeli Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavına katılarak asgari "D" düzeyinde İngilizce bilgisi aranır. Ancak yurt dışı veya yurt İçinde İngilizce dili ile öğretim yapan üniversitelerden lisans düze yinde mezun olanlar, yurt içinde lisans düzeyinde öğrenim gördükten sonra ana dili İngilizce olan yabancı ülke lerde İngilizce dilinde master veya doktora yapanlar, İngilizce dilinde TOEFL sınavında en az 173 veya geçerlilik süresi dolmamış eski dengi veya İELTS sınavında 6 puan alanların İngilizce dil düzeyleri "D" olarak kabul edilir. Yabancı dil sınav sonuçları "5" yıl süre ile geçerlidir).

e) Tercihen Microsoft. Net, Microsoft SQL Server, Dizin Hizmetleri (Active Directory), Network ve Ağ Güvenliği konularının herhangi birinde çalışmış olmak.

II. BAŞVURU:

Başvurular, en geç 28 Nisan 2009 tarihi mesai saati bitimine kadar, "T.C Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Tunus Caddesi No: 24- Kat 2 Kavaklıdere/ANKARA" adresine şahsen veya son Başvuru tarihinde Genel Müdürlüğümüze ulaşacak şekilde posta ile yapılabilir. Bu tarihten sonraki müracaatlar ile postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır (İstenilen belgeler "Sözleşmeli Programcı İş Talep Formu" nda belirtilmiştir). Sözleşmeli Programcı İş Talep Formu yukarıda belirtilen adresten veya Internet aracılığı ile http://www.aile.gov.tr web adresinden temin edilebilir.

III. MESLEKİ TECRÜBENİN BELİRLENMESİ:

Mesleki tecrübenin belirlenmesinde, Bilişim Personeli (Programcı) olarak 657 sayılı Kanuna tabi kadrolu veya aynı Kanunun 4/B maddesi ile 399 sayılı KHK'ye tabi sözleşmeli statüdeki hizmetler ile SSK'na tabi özel kesimde bilişim personeli (Programcı) olarak geçtiği belgelenen hizmet süreleri esas alınır.

IV. ATANMAYA HAK KAZANAN ADAYLARIN İLANI VE ATANMA:

Başvuruların tamamlanmasını müteakip, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 2 nci maddesinin (b) bendi uyarınca 2008 yılı KPSSP (B) puan sıralaması esas alınarak, aranılan şartları taşıyan ve istenilen belgeleri ibraz eden en yüksek puanlı ilk 1 (bir) aday atamaya hak kazanacaktır. KPSSP3 puanının eşit olması halinde, sırasıyla mesleki tecrübeleri ile ibraz ettikleri yabancı dil belgeleri göz önüne alınacaktır.

Atanmaya hak kazanan adayların listesi http://www.aile.gov.tr web adresinde ilan edilecektir.