Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı

İlan Giriş : 03 Nisan 2009 09:14, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı

T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ?NDEN

2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu?nun 33?üncü maddesi kapsamında ve ?Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik? uyarınca İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kadrolarına araştırma görevlileri alınacaktır.

Adayların aşağıda belirtilen belgeler ile birlikte İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığına şahsen veya posta yoluyla başvurmaları gerekmektedir. İnternet üzerinden yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Postadaki gecikmeler kabul edilmeyeceği gibi başvuru için gerekli belgelerin bir tanesinin eksik olması halinde müracaatlar kabul edilmeyecektir.

BAŞVURULARDA GENEL ŞARTLAR

1. 657 sayılı Kanun?un 48?inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak.

2. Merkezi sınavdan (ALES) (atama yapılacak programın lisans / önlisans eğitimine hangi alanda öğrenci alınıyorsa o alanda) en az 70 puan almış olmak.

3. Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (KPDS) veya Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavından (ÜDS) en az 50 puan veya eşdeğerliliği Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı?nca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak.

4. Yabancı ülkelerden alınan diplomaların denkliğinin onaylanmış olması gereklidir.

5. Adaylar ilan edilen kadrolardan yalnızca bir tanesine müracaat edebilirler. Birden fazla müracaatlarda hiçbiri dikkate alınmayacaktır.

ÖZEL ŞARTLAR

ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ

Son başvuru tarihi itibariyle 35 yaşından gün almamış olmak,

100 tam not üzerinden en az 65; 4 tam not üzerinden en az 2.50 lisans mezuniyet notuna sahip olmak

MUAFİYETLER

Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi ve uzman kadrolarında çalışmakta olanlar ile söz konusu kadrolarda çalışmakta iken yükseköğretim kurumlarından ayrılanlar merkezi sınavdan (ALES) muaftır.

ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. Adayın başvuracağı Fakülte ve Anabilim dalını belirten eksiksiz doldurulmuş fotoğraflı ''Başvuru formu?

(üniversitemiz web sitesinden alınabilir.)

2. Özgeçmiş,

3. Erkek adaylar için askerlikle ilgili terhis, tecil veya muaf olduğunu belirten belge,

4. Nüfus cüzdanı fotokopisi,

5. Onaylı Lisans Mezuniyet Belgesi ve Transkripti,

6. Onaylı Yüksek Lisans Mezuniyet Belgesi ve Transkripti ( Yüksek lisans mezunları için)

7. Yüksek Lisans veya Doktora Öğrenci Belgesi,

8. İki adet fotoğraf,

9. ALES Belgesi,

10. Yabancı Dil Belgesi (KPDS, ÜDS veya muadili),

11. Hizmet Belgesi (Halen bir kamu kurumunda çalışmakta olanlar ile ayrılmış olanlar getireceklerdir.)

ÖN DEĞERLENDİRME VE DEĞERLEME SONUÇLARI ÜNİVERSİTEMİZ

www.kmu.edu.tr WEB SİTESİNDE YAYINLANACAKTIR.

  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi işletme bölümü mezunu ve işletme bölümünün ilgili anabilim dalında yükseklisans yapıyor veya yapmış olmak yada ilgili anabilim dalında doktora yapıyor olmak Araştırma Görevlisi 1 17 Nisan 2009
  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi veya Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu mezunu ve işletme bölümünün ilgili anabilim dalında yükseklisans yapıyor veya yapmış olmak. Araştırma Görevlisi 1 17 Nisan 2009
  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi iktisat bölümü mezunu ve iktisat bölümünün ilgili anabilim dalında yükseklisans yapıyor veya yapmış olmak yada ilgili anabilim dalında doktora yapıyor olmak. Araştırma Görevlisi 1 17 Nisan 2009
  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi iktisat bölümü mezunu ve iktisat bölümünde yükseklisans yapıyor veya yapmış olmak. Araştırma Görevlisi 1 17 Nisan 2009