Gümüşhane Gümüşgöze belediyesi itfaiye eri alım ilanı

İlan Giriş : 09 Mart 2009 00:00, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Gümüşhane Gümüşgöze belediyesi itfaiye eri alım ilanı

İLAN

T.C.

GÜMÜŞHANE İLİ

KELKİT İLÇESİ

GÜMÜŞGÖZE BELEDİYESİ

İTFAİYE ERİ ALIM İLANI

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinin (A) fıkrasındaki şartlar ile 21.10.2006 tarih ve 26326 sayılı Belediye İtfaiye yönetmeliğinin 15. maddesi yönetmelik hükümleri gereği ile 11.04.2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazete Belediye İtfaiye Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik hükümleri gereği İtfaiye Eri atanma şartlarım taşımak kaydıyla İtfaiye Eri kadrosuna sözlü sınav ile memur alımı yapılacaktır

ALINACAK MEMUR KADROSUNA AİT BİLGİLER :

Sıra Sıra No Alınacak Kadro Unvanı Sınıfı Kadro Dere- cesi Adedi Niteliği Cinsi- yeti KPSS Puanı
1 İtfaiye eri G.İ.H 11 1 Lise ve dengi okul mezunu olmak E/K En az 65 puan

BAŞVURU ŞARTLARI:

İTFAİYE ERİ ADAYLARI GENEL VE ÖZEL ŞARTLAR:

İtfaiye Eri olarak atanmak için 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin (A) Fıkrasında belirtilen genel şartlarının yanı sıra;

1) Sağlık açısından kapalı mekân, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydı ile İtfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak,

2) En az Lise veya Dengi Okul Mezunu olmak

3. Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla, erkeklerde en az 1.67 metre kadınlarda 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilodan fazla fark olmamak.

4) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan 2008 yılı< Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girmiş ve Lise veya Dengi Okul mezunları için KPSSP 94 türünden en az 65 Puan almış olmak.

NOT: (Lise veya dengi okul düzeyinde alınacak adaylar için sadece lise ve dengi okul mezunları başvuracaktır.)

6) Erkek adaylar için askerlik ile ilişkisi bulunmamak. .

7) (İtfaiye Eri Adayları) Sınavın yapıldığı tarih itibari ile 30 yaşını doldurmamış olmak

BAŞVURU SÜRESİ VE YERİ:

Başvuru süresi 19.03.2009 tarihinde başlayacak ve 20.03.2009 günü mesai bitiminde sona erecektir. Başvurular; Gümüşgöze Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğüne şahsen yapılacaktır. Posta ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU SIRASINDA İSTENİLECEK BELGELER

1- Başvuru formu ve Boy-Kilo Tespit Formu (Boş başvuru ve Boy-Kilo Tespit formu örneği Belediyemiz Yazı işleri Müdürlüğünden temin edilecektir)

2- Nüfus cüzdanı fotokopisi (T.C, Vatandaşlık Numarası olan)

3- Öğrenim durumlarım gösterir belge fotokopisi (aslı ibraz edilecektir)

4- KPSS sonuç belgesi fotokopisi (aslı ibraz edilecektir)

5- Cumhuriyet Başsavcılığından sabıka kaydının olmadığına ilişkin adli sicil belgesi.

6- Son altı ay içinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf (1 adedi başvuru formuna yapıştırılacak)

SINAV YERİ VE ZAMANI:

Sınav; Gümüşgöze Belediye Başkanlığı "Belediye hizmet binasında bulunan Meclis Toplantı Salonunda 24.03.2009 tarihinde saat: 10:00'da İtfaiye Eri adayları Sözlü Sınava alınacaktır.

SINAVA GİRİŞ BELGESİ:

Başvuru şartlarını taşıyanlardan; KPSS başarı puanına göre en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere boş kadro sayısının üç katı kadar aday sınava çağırılacak olup, sınava çağrılan adayların listesi Başkanlığımız ilan panosunda yayınlanarak duyurulacaktır. Sınava çağrılan adaylar, kendileri için düzenlenen Sınava Giriş Belgelerini 23 Mart 2009 tarihinde Yazı İşleri Müdürlüğünden şahsen alacaklardır. Boy ve Kilo Tespit Formu olmayan adaylar sözlü sınava alınmayacaktır. Adaylar sınavda bu belgelerle ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı yada sürücü belgesi gibi fotoğraflı geçerli bir kimlik belgesini yanlarında bulunduracaklardır. Başvuru şartlarını taşımayan veya sıralamaya giremediği için sınava katılamayacak müracaat sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

SINAV KONULARI: (Mülakat sınav konuları)

a) Türkiye Cumhuriyeti Anayasası

b) Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi

c) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu

d) Mahalli İdarelerle ilgili temel mevzuat

e) Genel kültür.

SINAVIN ŞEKLİ VE DEĞERLENDİRME:

İtfaiye eri kadrosuna giriş sınavı için başvuran adayların sözlü sınavı, Sözlü Sınav Komisyonu huzurunda mülakat şeklinde yapılacaktır. Adaylar, sözlü sınava alfabetik soyadı sırasına göre alınacaktır. Sözlü sınavdan 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almak gerekir. Her aday (a), (b), (c), (d) ve (e) konu gruplarının her birinden ayrı ayrı sözlü sınava tabi tutulur. Sözlü sınav notunun aritmetik ortalamasının % 50 si ile KPSS puanının % 50 si alınmak suretiyle başarı notu belirlenir

Giriş sınavında başarı notu en yüksek olan adaydan başlanarak yapılan sıralamaya göre oluşturulan liste Başkanlıkta uygun yerlere asılır. Ayrıca sınav sonucu, kazanan adaylara yazılı olarak tebliğ edilir ve bu tebligatta atanmaları için gerekli olan belgeler ve işlemler ile bunların belediyeye teslimi için tanınan süre belirtilir. Sınava katılanlardan başarılı bulunanların ilan edilen boş kadro sayısından fazla olması halinde, ilan edilen kadro sayısı kadar asil ve yarısı kadar yedek başarı listesi ilan edilir. Asil adaylardan süresi içinde göreve başlamayanların yerine başarı sırasına göre yedek adaylar çağrılacaktır.

Atamanın yapılabilmesi için tebligatta belirtilen süre içinde gerekli belgeler ve işlemleri Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğüne teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

Süresi içinde yapılmayan ve internet ortamında yapılan müracaatlar geçersizdir.

İLAN OLUNUR

Temel KAYA

Gümüşgöze Belediye Başkanı