Kahramanmaraş Pazarcık Belediyesi Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri Alım İlanı

İlan Giriş : 23 Şubat 2009 09:20, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Kahramanmaraş Pazarcık Belediyesi Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri Alım İlanı

KAHRAMANMARAŞ İLİ PAZARCIK İLÇESİ BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN

21.10.2006 tarih ve 26326 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 15. maddesi ile 11.04.2007 26490 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Belediye Zabıta Yönetmeliğinin 13, 14 ve 15. maddelerine dayanılarak 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinin (A) fıkrası şartlarını taşımak koşulu ile aşağıda unvan, derece, sınıfı ve sayıları belirtilen Dokuz adet İtfaiye Eri ve Sekiz adet Zabıta Memuru kadrosuna 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak çalıştırılmak üzere personel alınacaktır.

SINIF UNVAN DERECE ADET CİNSİYET KPSSP EĞİTİM DURUMU

GİH Zabıta Memuru 11 8 E/K 50 En az Lise ve dengi okul, önlisans

ve Lisans düzeyinde eğitim veren

Okullardan mezun olmak

GİH İtfaiye Eri 11 9 E/K 50 En az Lise ve dengi okul,ön lisans ve

Lisans düzeyinde eğitim veren okullarda

Mezun olmak

BAŞVURU ŞARTLARI

Zabıta Memuru için İtfaiye Eri için

1. Türk vatandaşı olmak, 1. Türk vatandaşı olmak

2. 25 yaşını doldurmamış olmak 2. 30 yaşını doldurmamış olmak

(Her ikisi için de sözlü sınavın yapıldığı tarih itibari ile)

3.Tartılma ve ölçülme çıplak ayaklı olmak kaydıyla erkeklerde en az 1,67 m. Bayanlarda 1,60 m. olmak ve boyun 1 m den fazla olan kısmı ile kilosu arasında {+,-) 10 sayıdan fazla fark olmamak (Boy ve kilo tespiti Sağlık Ocağı Tabibi tarafından yapılacaktır)

4. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Lisans ,ön lisans ve orta öğretim mezunlarına yönelik yapılan 2008 yılı Kamu personeli Seçme Sınavlarına (KPSS) girmiş ve sınav komisyonunca belirlenen taban puanı almış olmak,

5. Kamu haklarından mahrum bulunmamak

6. Kalıcı bulaşıcı hastalığı olmamak, görevlerini düzenli bir biçimde yapmaya engel olacak bedence ve akılca bir sakatlıkları bulunmamak,

7. Erkek adayların Askerlik görevini yapmış olmaları veya askerlikle ilişiklerinin bulunmaması,

BAŞVURU SÜRESİ VE YERİ

-Başvurular 26.02.2009 Perşembe günü saat 09.00'da başlayıp 27.02.2009 Cuma gün Saat: 17:00de sona erecektir.

-Başvurular Pazarcık Belediyesi Hizmet binasında Meclis Toplantı Salonu, Pazarcık Belediyesi/Pazarcık/Kahramanmaraş adresine şahsen yapılacak olup posta ve Internet üzerinden yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU SIRASINDA İSTENECEK BELGELER

Başvuru için Belediye Yazı İşleri Müdürlüğünden alınacak İş Talep Formu aday tarafından eksiksiz ve okunaklı bir şekilde mavi tükenmez kalemle doldurulmak suretiyle aşağıdaki belgeler eklenecektir.

1- KPSS Sınav Sonuç Belgesi Aslı veya onaylı örneği

2- T.C.kimlik numaralı Nüfus Cüzdanı örneği

3- Son altı ay içerisinde çekilen 6 adet vesikalık fotoğraf

4- Diploma aslı veya noter onaylı örneği

5- Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Adli Sicil Kaydı.

6- Askerlikle ilişiği olmadığına dair belge. (Terhis belgesi veya noter onaylı sureti)

7- Görevini devamlı yapmaya engel bir durum olmadığına dair beyanı

SINAVA GİRİŞ BELGESİ

-KPSS Başarı puanına göre en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere boş kadro sayısının üç katı kadar aday sınava çağırılacaktır.Sınava katılacak adayların listesi Belediyemiz Hizmet Binasında liste halinde asılıp ilan edilecektir. Sınava çağrılan adaylar için Sınava Giriş Belgesi düzenlenecektir. Bu uygulamadan sonra sınava katılamayacak olan müracaat sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

-Sınava giriş belgeleri 5-6 Mart 2009 tarihlerinde Belediye Yazı İşleri Müdürlüğünden alınacaktır.

-İlgililer sözlü sınava girmeden kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi gibi fotoğraflı geçerli bir kimlik belgesini de yanında bulunduracaklardır.

SÖZLÜ SINAV KONULARI

a) Türkiye Cumhuriyeti Anayasası

b) Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi

c) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu

d) Mahalli İdarelerle ilgili temel mevzuat

e) Genel Kültür

SINAV YERİ VE SAATİ

Zabıta Memur Sınavı, 09.03.2009 Pazartesi günü saat l0.00?da ,İtfaiye Eri alım sınavı 10.03.2009 Salı günü saat 10.00 ?da Pazarcık Belediyesi Hizmet Binası Meclis Toplantı salonunda yapılacaktır.

SINAV ŞEKLİ VE DEĞERLENDİRME

- Zabıta Memur Sınavı, 09.03.2009 Pazartesi günü saat l0.00?da ,İtfaiye Eri alım sınavı 10.03.2009 Salı günü saat 10.00 ?da Pazarcık Belediyesi Hizmet Binası Meclis Toplantı salonunda sözlü sınav şeklinde yapılacaktır.

Daha önce26.12.2008 tarihinde yapılacağı duyurulan sınav için yapılan başvurular geçerli değildir.Daha önce müracaat etmiş adaylara istenilmesi halinde dosyaları iade edilecek olup dosya içindeki evraklarını kullanabileceklerdir.

-Başarı notu: Sözlü sınav başarı notunun %50 ile KPSS sınavı notunun %50 alınmak sureti ile bulunan aritmetik ortalamadır.

-Atama yapılabilmesi için sözlü sınavda 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almak gerekmektedir.Sözlü sınavda 70 puan altında not olan adaylar sınavı kazanmamış sayılacaktır.

-Giriş sınavında başarılı olan adaylardan en yüksek puan alan adaydan başlanarak yapılan sıralamaya göre oluşturulan liste sınav tarihini takip eden iki gün içerisinde başkanlık hizmet binasında uygun yerlere asılarak duyurulur. Ayrıca, sınav sonucu sözlü sınava giren tüm adaylara yazılı olarak bildirilir ve başarılı olan adaylardan atanmaları için gerekli olan belgeler istenilir. Sınavı kazananlar arasından atanacak boş kadro sayısı kadar asil ve yarısı kadar yedek aday belirlenir. Asil adaylardan göreve başlamayanların yerine başarı sırasına göre yedek adaylardan atama yapılacaktır.Tebligatta belirtilen süre içinde atamanın yapılabilmesi için gerekli belgeler ve işlemleri Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğüne teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

-Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya herhangi bir şekilde gerçeği sakladığı tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve bunların atamaları yapılmaz. Bu gibi durumları tespit edilenlerin atamaları yapılmış olsa dahi atamaları iptal edilir. Bu kişiler hiçbir hak talep edemezler ve haklarında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.

-Süresi içinde yapılmayan ve internet ortamında yapılan müracaatlar geçersizdir.

İlanen duyurulur.