Mardin Artuklu Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 16 Şubat 2009 12:03, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Mardin Artuklu Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemiz birimlerine 2547 sayılı Kanun ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca aşağıda belirtilen anabilim dallarına Öğretim Üyesi alınacaktır. Adayların 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesindeki genel ve ilanda belirtilen diğer koşulları taşımaları gerekmektedir.

2-Yardımcı Doçentlik kadrosuna başvuracak adaylar, başvurdukları anabilim dalını ve yabancı dili belirten dilekçelerine kısa özgeçmişlerini, askerlik durum belgesini, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 (Dört) takım dosyayı ve onaylı mezuniyet belgesi, onaylı doktora veya uzmanlık belgeleri ile başvurmaları gerekir.

3- Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 18.11.2008 tarihli ve 4810 -33595 sayılı yazısında belirtilen YÖK Genel Kurulunun 06.11.2008 tarihli toplantısında alınan karar uyarınca Yardımcı Doçent kadrolarına müracaat edecek adaylar Üniversitemizin yapacağı yabancı dil sınavına girmesi ve bu sınavdan en az 100 üzerinden 70 (yetmiş) puan alması gerekmektedir.

4-Yardımcı Doçent adaylarının yabancı dil sınav tarihleri daha sonra belirlenecek ve adaylara duyurulacaktır.

5-Herhangi bir kurumda çalışanların (daha önce çalışıp ayrılmış olsalar dahi) çalıştığı kurumdan alacakları onaylı, ayrıntılı hizmet belgesini müracaat belgelerine eklemeleri gerekmektedir.

6-Yardımcı Doçent kadrosuna; Profesör ve Doçentler başvuramazlar.

7-Yardımcı Doçent kadrolarına müracaat edecek' adayların Devlet mecburi hizmet yükümlülüğünün bulunmadığına dair belgeyi müracaat sırasında ilgili birimlere vermeleri gerekmektedir.

8-Yabancı ülkelerden alman diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması gereklidir.

9-Bu ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 15 (Onbeş) gün içerisinde Rektörlük Personel Daire Başkanlığına, gerekli evrakları teslim etmeleri gerekmektedir. Süresi içerisinde şahsen yapılmayan müracaatlar ile eksik belgeyle yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

10-Diğer ayrıntılı bilgiler için Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığının 0 482-215 33 40 nolu telefonundan veya bizzat başvurularak öğrenilebilir.

Birimi Bölümü ABD/Alanı Unvanı Derecesi Adet Açıklama

Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Yrd.Doç.Dr. 3 1 Yakınçağ Tarihi alanında doktora yapmış olmak.