Kara Kuvvetleri Komutanlığı Uzman Erbaş Alım İlanı

İlan Giriş : 14 Şubat 2009 13:53, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Kara Kuvvetleri Komutanlığı Uzman Erbaş Alım İlanı

KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞINA UZMAN ERBAŞ ALINACAKTIR

Kara Kuvvetleri Komutanlığının çeşitli sı ruflarında ki ihtiyacını karşılamak maksadıyla uzman erbaş alınacaktır. Alımlar en az lise ve dengi okul mezunu, hâlen askerlik hizmetini yapmakta olan veya başvuru tarihi itibarıyla terhisinden 3 yıl geçmemiş ve başvuru koşullarını sağlayan adaylar arasından yapılacaktır.

1. BAŞVURU ŞARTLARI:

a. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak.

b. En az lise ve dengi okul mezunu olmak.

c. Muvazzaflık hizmeti sırasında veya terhisinden İtibaren üç (3) yıl içinde (12 Şubat 2006 tarihinden itibaren terhis olanlar) başvuruda bulunmak,

ç. Müracaat tarihinde 26 yaşından gün almamış olmak (12 Şubat 1984 ve sonraki tarihlerde doğanlar),

d. Askeri öğrencilikle ilişiği kesilmemiş olmak.

e. Türk Silahlı Kuvvetlerinde daha önce subay, astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş olarak istihdam edilmemiş olmak.

f. Taksirli suçlar hariç olmak üzere; affa veya zaman aşımına uğramış yahut para cezasına çevrilmiş ya da ertelenmiş ve adli sicilden çıkarılmış olsa dahi bir cürümden hükümlü bulunmamak, soruşturma altında veya yargılanıyor olmamak.

g. Türk Silahlı Kuvvetlerinin manevi şahsiyetine gölge düşürmemiş, askerliğin şeref ve haysiyeti ile bağdaşmayacak eylemlerde bulunmamış, tutum ve davranışları ile yasa dışı siyasi, yıkıcı ve bölücü ideolojik görüşleri benimsememiş olmak.

ğ. Askerlik hizmeti sırasında; üste hakaret, emre itaatsizlikte ısrar, mukavemet, amir veya üste fiilen taarruz, fesat ve isyan suçları ile 1632 sayılı Askeri Ceza Kanunu 148'inci maddesinde yazılı suçlardan hükümlü bulunmamak,

h. Askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenler için Birlik Komutanlıklarınca düzenlenen Nitelik Belgesinde 80 ve üzeri not almış olmak.

ı. TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine uygun olarak; sevk edildikleri asker hastanesinden komando uzman erbaş adayı seçilenler için "Komando Olur, Paraşütle Atlar", diğer sınıflar için "Sağlam, Uzman Erbaş Olur" kayıtlı sağlık raporu almış olmak. (Sınavlarda başarılı olan adaylar alacaklardır)

i. Güvenlik soruşturması uygun olmak.

2. BAŞVURU ŞEKLİ VE ZAMANI:

Başvurular internet üzerinden yapılacaktır. Müracaat ve tercihlerin nasıl yapılacağı ile ilgili detaylı bilgilere www.kkk.jsk.tr Internet adresinden ulaşılabilecektir. Başvurular 12 Şubat - 12 Mart 2009 tarihleri arasında alınacak, yazılı sınav 22 Mart 2009, ikinci aşama sınavları ise 09 Nisan-02 Mayıs 2009 tarihleri, arasında icra edilecektir.

3. DEĞERLENDİRME ESASLARI:

Yapılacak sınavlar sonucundabaşarılı olan adaylar, sınav notuna göre en yüksekten en düşüğe doğru sıralanacaktır. Adaylar başarı puanı en yüksekten başlamak üzere başvuruda bulundukları branşa yerleştirilecektir. Yapılacak yerleştirme neticesinde boş kalan kontenjanlar, başvuru yaptığı branşta kontenjana giremeyen adaylardan isteğe bağlı olarak (online başvuru formunda 20'nci bölümü evet olarak işaretleyenler) başarı puanı en yüksekten başlamak üzere sjnrf farkı gözetmeksizin, öncelikle şoför ihtiyacı (Psikoteknik Testinde başarılı olan adaylardan), müteakiben sırasıyla Piyade Komando, Tank, İstihkâm, Muhabere, Topçu, Hava Savunma, Sıhhiye, Veteriner ve Bakım sınıflarının kontenjanları tamamlanacaktır. Belirtilen esaslar dâhilinde yapılacak yerleştirmeyi müteakip kontenjanlar tamamlandığında bir yere yerleştirilemeyen adaylar olduğu takdirde, başarı notu en yüksekten başlayarak sıralanacak ve genel yedek olarak belirlenecektir. Genel yedek olarak belirlenen adaylar, sağlık nedeniyle elenen veya isteğinden vazgeçen asil adayların yerlerine öncelikle askerlik yaptığı ve başarılı olduğu sınıfa yerleştirilecek, yoksa başarı puanı en yüksekten başlayarak sınıf farkı gözetmeksizin boşalan kontenjanlar tamamlanacaktır.

SİZLERİ BEKLİYORUZ...