Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 12 Şubat 2009 14:03, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

T.C. BOGAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜGÜ'NDEN

Üniversitemiz Fakültelerinde açık bulunan Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçent kadrolarına 2547 Sayılı Kanunun 5772 Sayılı Kanunla değiştirilen 23,25 ve 26. maddeleri, "Öğretim üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği" ve Boğaziçi üniversitesi Senatosu'nun 03.10.2001 tarih ve 2001/12 sayılı toplantısında kararlaştırılan esaslar uyarınca Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçentler alınacaktır.

a) Profesör kadrosuna başvuracak adaylar; özgeçmişlerini, bilimsel yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, yönetimlerinde devam eden ve biten doktora ve yüksek lisans çalışmalarını, araştırma faaliyetlerinin kurumsallaştırılmasına katkılarını, araştırma ve eğitim faaliyetlerine üniversite dışından sağladığı kaynaklan, üstlendiği idari görevler ile ilgili bilgileri kapsayan ve belgeleyen (7 nüsha) dosya ile Rektörlüğümüze,

b)Doçent kadrosuna başvuracak adaylar; özgeçmişlerini, bilimsel yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, yönetimlerinde devam eden ve biten doktora ve yüksek lisans çalışmalarını, araştırma faaliyetlerinin kurumsallaştırılmasına katkılarını, araştırma ve eğitim faaliyetlerine üniversite dışından sağladığı kaynaklan, üstlendiği İdari görevler ile ilgili bilgileri kapsayan ve belgeleyen (5 nüsha) dosya ile Rektörlüğümüze,

c) Yardımcı Doçentler ise; özgeçmişlerini, bilimsel çalışma ve yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları kapsayan ve belgeleyen dosya ile (5 nüsha) ilanın yayın tarihinden itibaren 15 gün içinde ilgili Fakülte Dekanlığına başvurmaları

duyurulur.

Birimi Anabilim Dalı Kadro Ünvanı Adet Aranan Nitelikler

Mühendislik Fakültesi

Makine Mühendisliği Mekanik Prof. Dr. 1 Adayların Bilimsel çalışmalarını yayınlan ile kanıtlamış olması ve çok iyi derecede ingilizce bilmeleri gerekmektedir.

Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Donanımı Doç. Dr 1 Adayların Bilimsel çalışmalarını yayınlan ile kanıtlamış olması ve çok iyi derecede ingilizce bilmeleri gerekmektedir.

Fen-Edebijal Fakültesi

Batı Dilleri ve Edebiyatları İngiliz Dili ve Edebiyatı Yard, Doç. Dr. 1Adayların Bilimsel çalışmalarını yayınlan ile kanıtlamış olması ve çok iyi derecede ingilizce bilmeleri gerekmektedir.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Siyaset Bilimi ve Ulusl. İlişkiler Yönetim Bilimleri Yard, Doç. Dr. 1 Adayların Bilimsel çalışmalarını yayınlan ile kanıtlamış olması ve çok iyi derecede ingilizce bilmeleri gerekmektedir.

İktisat İktisat Teorisi Doç. Dr 1 . Adayların Bilimsel çalışmalarını yayınlan ile kanıtlamış olması ve çok iyi derecede ingilizce bilmeleri gerekmektedir.