Çukurova Üniversitesi profesör ve doçent alım ilanı

İlan Giriş : 12 Şubat 2009 08:58, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Çukurova Üniversitesi profesör ve doçent alım ilanı

Çukurova Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun 25. ve 26. maddeleri ile bu Kanuna dayanılarak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı?nca yayınlanan Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği asgari şartları haiz, Öğretim Üyeleri (Profesör, Doçent, kadrolarına) alınacaktır. (Profesör ve Doçentler devamlı statüde atanacaktır.)

Başvuru Şartları :

* Profesör kadroları için, başvurulan uzmanlık alanını belirten dilekçelerine nüfus cüzdan örnekleri, özgeçmiş, Doçentlik Belgelerinin onaylı örnekleri, yayın listelerinin eklenmesi ve başlıca araştırma eserleri ve bilimsel çalışma ve yayınları kapsayan altı (6) nüsha dosya ile Üniversitemiz Rektörlük Personel Daire Başkanlığına başvuruda bulunulması gerekmektedir.

* Doçent kadroları için, başvurulan uzmanlık alanını belirten dilekçelerine nüfus cüzdan örnekleri, özgeçmiş, Doçentlik Belgelerinin onaylı örnekleri, yayın listelerinin eklenmesi ve başlıca araştırma eserleri ve bilimsel çalışma ve yayınları kapsayan dört (4) nüsha dosya ile Üniversitemiz Rektörlük Personel Daire Başkanlığına başvuruda bulunulması gerekmektedir.

* 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu?nun 25. ve 26. maddelerinde belirtilen asgari koşulların yanında Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atama Yönetmeliğinin ilgili maddelerinde belirtilen koşulları sağlıyor olmak.

* Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

* İlan edilen kadrolara başvuracak erkek adayların askerlik yönünden mahkeme veya bakaya durumunda olmamaları gerekmektedir.

Herhangi bir kamu kurumunda çalışanların (daha önce çalışıp ayrılmış olsalar dahi) çalıştığı kurumdan alacakları onaylı ayrıntılı hizmet belgesini müracaat belgelerine ekleyerek ibraz edeceklerdir.

Devlet hizmetine girmede aranılan genel şartlara haiz olmak gerekmektedir.

Son Başvuru Süresi bu ilanın yayın tarihinden itibaren 15 gün olup, posa ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Belirtilen koşulları taşımayan ve süresi içinde yapılmayan müracaatlar dikkate alınmayacak.

Duyurulur.

Rektörlük : 333 60 85 dahili 2304

Birimi Anabilim Dalı Ünvanı Derece Adet Niteliği
Fen Edebiyat Fak. Prohis . Ve Ön Asya Ark. Profesör 1 1  
Mühendislik Mimarlık Fk . Mekanik ( Mak . Müh. Doçent 1 1  
        2