İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Anadolu Üniversitesi Engelli ve Eski Hükümlü 27 İşçi Alacak

Anadolu Üniversitesi Engelli ve Eski Hükümlü 27 İşçi Alacak. Son başvuru tarihi 28 ocak 2022

Kaynak : kamuilan
İlan Giriş : 24 Ocak 2022 01:27, Son Güncelleme : 24 Ocak 2022 16:33
Anadolu Üniversitesi Engelli ve Eski Hükümlü 27 İşçi Alacak

T.C.

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜ VEYA TERÖRLE MÜCADELEDE MALUL SAYILMAYACAK ŞEKİLDE YARALANAN İŞÇİ ALIM İLANI

Anadolu Üniversitesi ve bağlı birimlerinde Sürekli İşçi olarak istihdam edilmek üzere 4857 sayılı İş Kanunu ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri kapsamında İŞKUR aracılığı ile Ortaöğretim mezunları için Noter Kurası ve Sözlü Sınav, Lisans ve Ön lisans mezunları için E-KPSS Puanı ve Sözlü Sınav yöntemiyle 5 (beş) Engelli İşçi ve ayrıca Eski Hükümlü veya Terörle Mücadelede Malul Sayılmayacak Şekilde Y aralanan 27 (yirmi yedi) işçi Noter Kurası ve Sözlü Sınav yöntemiyle alınacaktır.

Talep şartlarına durumu uyan adaylar, ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 5 gün içerisinde Eskişehir İŞKUR İl Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine şahsen veyahttps://www.iskur.gov.tr/internet adresi üzerinden başvuru yapabilirler.

Adaylardan, gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenler ile şartları taşımadığı sonradan tespit edilenler ilan/sınav/göreve başlama sürecinin her aşamasında idarece sonlandırılabilecektir.

Taleplere başvuru yapan ve nihai listede yer alan adaylar, eğitim durumu, öncelik durumu vb. koşulları taşıyıp taşımadıklarını sözlü sınavdan önce talebi veren kamu kurum ve kuruluşuna ibraz etmek zorundadır. Bu durumlarını belgeleyemeyenler veya yanlış beyanda bulunanlar nihai listeden çıkarılarak sıralamada yer alan diğer kişiler listelere dahil edilecektir.

Ataması yapıldığı halde göreve başlamayanların, deneme süresi içinde işten ayrılanların, belirtilen süre içerisinde belge teslim etmeyenlerin/feragat edenlerin veya başvuru şartlarını taşımadığı tespit edilenlerin yerine, mezkür Yönetmelik hükümlerine istinaden yedek listeden atama yapılacaktır.

A- GENEL ŞARTLAR:

1. 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe

Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak,

2. Son başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış ve Özel Şartlarda belirtilen yaş şartlarını doldurmamış olmak.

3. Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahküm olmamak,

4. Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu uyarınca Arşiv Araştırması olumlu sonuçlanmak,

5. Kamu kurum ve kuruluşlarının özel kanunlarında yer alan özel şartları taşımak, şartları aranır.

6. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak.

7. Göreve başlayacak personelin görevini yapmasına engel sağlık sorununun olmaması.

8. Erkek adaylar için askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf)

9. İlan edilen işgücü talebinde belirtilen öğrenim durumu şartlarına son başvuru tarihi itibariyle sahip olmak.

10. Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

11. Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

12. Alınacak işçilerin deneme süresi altmış gün (2 Ay) olup, deneme süresi içinde başarısız olanların iş akdi bildirim süresi beklenmeksizin tazminatsız feshedilecektir.

13. Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Alınmasında Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 16. maddesinde yer alan "Kamu kurum ve kuruluşlara işe yerleştirilecek kişileri; Kurum tarafından gönderilen listelerdeki adaylar arasında yapacağı sınav ile belirlenir.'' hükmü uyarınca Üniversitemiz tarafından yapılacak işçi alımında kura sonrası sadece sözlü sınav yöntemi kullanılarak sınav yapılacaktır.

14. Engellilerin, durumlarını ilgili mevzuatına göre yetkili sağlık kuruluşlarından alınan engelliler için sağlık kurulu raporuyla belgelendirmeleri gerekir.

15. Her aday, İŞKUR'da yayınlanan listede belirtilen bir meslek koluna başvurabilir.

16. Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan başvurular, ilan-sınav sürecinin her aşamasında reddedilebilecektir.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 5 inci maddesinde belirtilen "işe göndermede öncelikli olanlar" mezkür yerleştirmede başvuran lehine tek başına bir hak teşkil etmeyecektir.

Maaş robotuna ulaşmak için tıklayınız

BAŞVURU ŞEKLİ VE TARİHİ

Talep şartlarını taşıyan adaylar, 24.01.2022 - 28.01.2022 tarihleri arasında İŞKUR Eskişehir il müdürlüklerinden/ hizmet merkezlerinden, hizmet noktalarından veya https://esube.iskur.gov.tr internet adresi üzerinden "İş Arayan" linkine T.C. kimlik numarası ve şifresi ile giriş yaparak başvuru yapabileceklerdir.

SÖZLÜ SINAV VE KURA İŞLEMLERİ

Kura usulü ile işe alımlarda kura çekimi, mevzuatına uygun olarak noter huzurunda yapılır. Adaylar istemeleri halinde kura çekimini izleyebilecektir.

Sözlü sınava alınacak asıl adayların listesi açık iş sayısının dört katı, öncelik hakkına sahip olanların dört katı olarak kura çekimi sonucu belirlenir. Kura ile ayrıca aynı sayıda yedek adayın isimlerini kapsayan bir liste oluşturulur.

Kura Çekimi sonucunda belirlenen adaylar Sözlü Sınava alınacaktır.

Sözlü sınavın gün, saat ve yeri ile sözlü sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi Üniversitemizin internet sitesinde (https://www.anadolu.edu.tr/duyurular) duyurulur. Bu duyuru tebliğ mahiyetinde kabul edilir ve ilgililerin adresine posta yolu ile ayrıca tebligat yapılmaz.

Adaylar yapılacak sözlü sınavda sınav komisyonunca 100 tam puan üzerinden; genel görünüş, genel davranış, iletişim ve ifade etme yeteneği alanında toplamda 50 puan, istihdam edilecekleri alanla ilgili olarak da mesleki yeterlilik alanında toplamda 50 puan üzerinden değerlendirileceklerdir.

Sözlü sınava katılmayan asıl aday yerine yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle bildirim yapılacaktır.

Sözlü sınav puanı en yüksek adaydan başlanmak suretiyle açık iş sayısı kadar asıl ve açık iş sayısının iki katı sayıda yedek aday belirlenecektir.

Sözlü sınavda başarılı olup da işe başlamayanların yerine, yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle yerleştirme yapılacaktır.

Yapılan sınavlar sonucunda asıl ve yedek olarak başarılı olan adaylar Üniversitemizin internet sitesinde (https://www.anadolu.edu.tr/duyurular) ilan edilecek olup, adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

Başvuru yapan adayların başvuru sürecini belirtilen internet adresinden takip etmeleri önem arz etmektedir.

BELGE TESLİM İŞLEMLERİ

Göreve başlamaya hak kazanan adaylar Üniversitemiz internet adresinde (https://www.anadolu.edu.tr/duyurular) istenilen belgeleri belirtilecek tarihe kadar Personel Daire Başkanlığa şahsen teslim edeceklerdir.

Belgeleri teslim alınan adayların, Arşiv Araştırmasının sonuçlanmasını müteakip göreve başlamaları sağlanacaktır.

Doğum, hastalık, askerlik vb. nedenlerle gelemeyecek durumda olanların; bu durumlarını belgelendirmeleri halinde kanuni mazeretlerinin sona ermesine müteakip göreve başlamaları sağlanacaktır.

SÖZLÜ SINAVA GİRMEYE HAK KAZANAN ADAYLARDAN İSTENEN BELGELER

Nüfus Cüzdan Fotokopisi

E-Devlet Sistemi üzerinden alınan Adli Sicil Kaydı

Diploma veya geçici mezuniyet belgesinin aslı ve fotokopisi

Fotoğraf (4 adet)

Eski hükümlüler için Eski Hükümlü belgesi

Engeliler için Engellilik durumunun en az yüzde kırk olduğu sağlık raporu belgesi

Erkek adaylar için Askerlik Durum Belgesi aslı ve fotokopisi

Yapılacak sözlü sınav sonucunda başarılı olanlardan sağlık kurulu raporu istenecektir.

SÖZLÜ SINAV İŞLEMLERİ

Sözlü sınav sonucunda, açık işçi sayısı kadar asil ve asil sayısının iki katı sayıda yedek aday belirlenir. İşe başlamayanlar, deneme süresi içerisinde işten ayrılanlar ve gerekli şartları taşımadığı bu süre içerisinde tespit edilenlerin yerine yedek listenin ilk sırasından başlayarak yerleştirme yapılır.

Asil ve yedek üyeler Üniversitemizin web sayfasında (https://www.anadolu.edu.tr/duyurular)ilan edilecektir.

İlanen Duyurulur.