Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Elemanı Alım İlanı- Güncellendi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Elemanı 62 akademik personel alacak. Son başvuru tarihi 14 ocak 2022

Kaynak : Resmi Gazete
İlan Giriş : 31 Aralık 2021 07:02, Son Güncelleme : 04 Ocak 2022 01:26
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Elemanı Alım İlanı- Güncellendi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, Öğretim Üyeliğine Atanma ve Yükseltilme Yönetmeliği ile Üniversitemiz Öğretim Üyeliğine Atama, Yükseltme Ölçütleri ve Uygulama Esaslarına uygun olarak, 657 sayılı Kanunun 48. maddesindeki genel şartları ve ilanda belirtilen özel şartları sağlamaları kaydıyla öğretim üyesi alınacaktır. İlgili kadrolara başvuran adayların başvuruları yukarıda belirtilen Uygulama Esaslarının 7. maddesinin 4. fıkrası kapsamında kurulacak komisyon tarafından incelenerek ilanda belirtilen bilimsel nitelik şartları dışında başvuru şartlarını sağlamadığı tespit edilen adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. Öğretim Üyeliğine Atama, Yükseltme Ölçütleri ve Uygulama Esaslarına ksu.edu.tr/Default.aspx?Sld=8132 web adresinden (Üniversitemiz Genel Sekreterlik web sayfasından yönergeler başlığı altından) erişim sağlanabilir. Her aday sadece bir kadroya müracaat edebilecek olup, birden çok kadroya müracaat eden adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır. Başvuru süresi ilanın Resmi Gazete'de yayımlandığı tarihten itibaren 15 (on beş) gündür. Doçent ve Dr. Öğretim Üyesi atamalarında esas alınacak tablolara personel.ksu.edu.tr/Default.aspx?SId=7582 web adresinden erişim sağlanacak olup, başvuruların; www.ksu.edu.tr adresinde yayımlanan Başvuru Formu ekinde;

1) Özgeçmiş ve Yayın Listesi ve Puanlama Tablosu,

2) Lisans, Yüksek Lisans, Doktora / Uzmanlık / Sanatta Yeterlik / Doçentlik Belgesi onaylı sureti,

3) Yabancı Dil Sonuç Belgesi,

4) Nüfus Cüzdan Fotokopisi,

5) Erkek Adaylar İçin Askerlik Durum Belgesi,

6) 1 Adet Fotoğraf,

7) Sabıka Kaydı ile yayınları kapsayan 1 adet fiziki yayın dosyası ve bu dosyadaki tüm belgeleri içeren; Doçent kadrosu için 4 adet PDF formatında hazırlanmış CD ile birlikte Personel Daire Başkanlığına, Dr. Öğretim Üyesi kadrosu için 4 adet PDF formatında hazırlanmış CD ile birlikte ilgili akademik birime şahsen teslim etmeleri gerekmektedir.

Doçent kadrolarına başvuran adaylar, Üniversitemiz Öğretim Üyeliğine Atama, Yükseltme Ölçütleri ve Uygulama Esaslarının 5/1-c bendi uyarınca, Öğretim Üyeliğine Atanma ve Yükseltilme Yönetmeliğinin 10. maddesinde yer alan usule göre Üniversitelerarası Kurul tarafından oluşturulacak jüriler tarafından yapılacak sözlü sınavdan başarılı olmak zorundadır. Ancak, sözlü sınav sonucunda doçentlik unvanını kazananlar ile daha önce bir başka üniversiteye atanmak üzere başvurup sözlü sınavdan başarılı olan ve bu başarısını Üniversitelerarası Kurul tarafından kendisine verilen "Doçentlik Sözlü Sınavı Başarı Belgesi" ile ibraz eden adaylar için ayrıca bir başka sözlü sınav yapılmayacaktır.

Maaş robotuna ulaşmak için tıklayınız

Genel Şartlar

(1) Bu Yönetmelik kapsamındaki öğretim elemanı kadrolarına yapılacak atamalarda;

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

b) ALES'ten en az 70, Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 50 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak gerekir. Merkezi sınav muafiyetinden yararlanmayı talep edenlerin ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında ALES puanı 70 olarak kabul edilir.

(2) Ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında lisans mezuniyeti notunun hesaplanmasında kullanılacak 4'lük ve 5'lik not sistemlerinin 100'lük not sistemine eşdeğerliği Yükseköğretim Kurulu kararıyla belirlenir. Diğer not sistemlerinin 100'lük not sistemine eşdeğerliğine yükseköğretim kurumlarının senatoları karar verir.

(3) Adaylarda, yabancı dille eğitim ve öğretim yapılan programlardaki öğretim görevlisi kadrolarına yapılacak atamalarda atama yapılacak programın eğitim dilinde; bilim alanı yabancı dille ilgili kadrolara yapılacak öğretim görevlisi atamaları ile 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendi uyarınca zorunlu yabancı dil dersini vermek üzere öğretim görevlisi kadrolarına yapılacak atamalarda ilgili dilde; yükseköğretim kurumlarının uluslararası ilişkiler ile yabancı dille ilgili uygulamalı birimlerinde istihdam edilecek öğretim görevlisi atamalarında, en az bir dilde Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az (Değişik ibare: RG-18/5/2021-31485) 85 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puana sahip olma şartı aranır.

(4) Alanında tecrübe sahibi olmak şartı lisans mezuniyet tarihinden itibaren geçerlidir.

(5) ALES belgesinin geçerlilik süresi açıklandığı tarihten itibaren 5 yıldır.

Özel Şartlar

(1) Devlet yükseköğretim kurumlarının araştırma görevlisi kadrolarına başvurularda tezli yüksek lisans, doktora veya sanatta yeterlik eğitimi öğrencisi olmak şartı aranır. Adayların azami eğitim (lisansüstü) süresini aşmamış olması gerekir.

(2) Araştırma Görevlisi kadrolarına atamalar, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun 33. maddesinde belirtilen usule uygun olarak 50/d statüsünde yapılacak olup, araştırma görevlisi kadrosuna başvurularda Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ve 07.03.2017 tarihli YÖK Yürütme Kurulu Kararı gereği "Azami Öğrenim Sürelerini" oldurmamış olması gerekmektedir. (Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği'nin 35. maddesinin 8. fıkrası uyarınca ek süre (afet ve salgınlarda tez aşamasında) alan adayların eğitim gördükleri Enstitülerden aldıkları yeni azami sürelerini gösteren belge ile başvuru yapmaları gerekmektedir.)

(3) Öğretim görevlisi kadrosuna başvuracak adaylarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak veya lisans ve yüksek lisans derecesini birlikte veren programlardan mezun olmak şartı aranır. Meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarındaki öğretim görevlisi kadrolarına başvuracak adaylarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak ya da lisans mezunu olup belgelendirmek kaydıyla alanında en az iki yıl tecrübe sahibi olmak şartı aranır.

Muafiyet

(1) Doktora veya tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta ve veteriner hekimlikte uzmanlık ya da sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış olanlarda, meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına atanacak olanlarda, yükseköğretim kurumlarında öğretim elemanı kadrolarında çalışmış veya çalışmakta olanlarda merkezi sınav şartı aranmaz.

(2) Meslek yüksekokullarının, bu Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin dördüncü fıkrası kapsamındaki öğretim görevlisi kadroları haricindeki öğretim elemanı kadrolarına yapılacak başvurularda yabancı dil şartı aranmaz.

Öncelikli alanlardaki araştırma görevlisi kadrolarına atamalar

Öncelikli alanlarda ilan edilen Araştırma Görevlisi kadroları için Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik uyarınca yapılacak ön değerlendirme sonucunda giriş sınavına katılmaya hak kazananlar için giriş sınavı sözlü olarak yapılır. Sözlü sınav sonucu 70 puanın altında puan alanlar, nihai değerlendirme aşamasına geçemezler. Bu Yönetmelik uyarınca yapılan değerlendirme sonucu başarılı olanların atamaları yürürlükteki mevzuat uyarınca yapılır.

Sınavlarda başarılı olanların atanması:

Sınavlarda başarılı olan adaylar, başarı puanları esas alınarak ilan edilir. ilan edilen kadro sayısı kadar yedek aday da ilan edilir. Atamalar Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması sonucuna göre yürürlükteki mevzuata göre yapılır.

istenen Belgeler:

1- ilan edilen kadroya başvurmak isteyen adaylar; www.ksu.edu.tr adresinde yer alan başvuru formu ekinde;

2- Özgeçmiş,

3- Erkek adaylar için askerlikle ilgili terhis, tecil veya muaf olduğunu belirten belge

4- Lisans, Yüksek Lisans mezuniyet belgesi ve Doktora öğrencisi olduğunu gösterir belgelerinin fotokopisi veya e-Devlet çıktısı (Yurtdışından alınan diplomaların denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir.)

5- Yüksek Lisans / Doktora öğrencisi olduğunu gösterir belge. (Yüksek lisans ve doktorasını ilanda belirtilen alanda yaptığının öğrenci belgesinde, Enstitü Anabilim Dalı ya da Danışman hocasından alınmış onaylı resmi yazıda belirtilmiş olması gerekmektedir.)

6- Lisans, Yüksek Lisans ve doktora transkript (onaylı)

7- ALES Belgesi (Açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerlidir.)

8- Yabancı Dil Belgesinin fotokopisi (KPDS, ÜDS, YDS veya muadili),

9- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi,

10- Fotoğraf (1 adet)

11- Deneyim Belgesi (istenmişse): İstenilen alanda çalıştığını gösterir ilgili kurumdan alınmış belge.

12- Deneyimine esas SGK Hizmet Dökümü

Önemli Açıklamalar:

1- Üniversitemiz resmi web (www.ksu.edu.tr) sayfasında yayımlanacak duyurular tebligat niteliğinde olup ayrıca bir tebligat yapılmayacaktır.

2- Her aday sadece bir kadroya müracaat edebilecektir. Birden çok kadroya müracaat eden adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

3- Başvuru sırasında Askerlik belgesi, diplomalar ve öğrenci belgelerinin karekodlu e-Devlet çıktısı kabul edilmektedir.

4- Başvurular Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığına şahsen yapılacak olup, posta veya internet aracılığı ile yapılan başvuru kabul edilmeyecektir. Süresi içinde yapılmayan ve eksik belgeli başvurular dikkate alınmayacaktır.

5- idarenin uygun görmesi halinde ilanın her aşaması iptal edilebilir.

6- istenilen belgelerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğunun ya da başvuru yapan adayların başvuru koşullarını taşımadığının sonradan anlaşılması halinde bu kişilerin sınavı geçersiz sayılacak ve atamaları yapılmayacaktır; atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir.

7- ilan edilen kadroya ataması yapılan adaylar görev aldıkları birimin bulunduğu yerde ikamet etmek zorundadır.

12979/2/1-1