Merkez Bankası Uzman Yardımcısı Alım İlanı

İlan Giriş : 26 Ocak 2009 13:46, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Merkez Bankası  Uzman Yardımcısı Alım İlanı

TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASINA UZMAN YARDIMCISI ALINACAKTIR

Türkiye Cumhuriyet. Merkez Bankası İdare Merkezi'nde çalıştırılmak üzere sınavla Uzman Yardımcısı alınacaktır.

GÖREV İLE İLGİLİ BİLGİLER

Banka hizmetlerinin ve görevli oldukları birimin gerektirdiği konularda sistematik olarak bilgi toplama, inceleme, araştırma, geliştirme, analiz ve değerlendirme yapmak ile yöneticileri tarafından kendisine verilen diğer işleri yapmakla görevlidirler.

ADAYLARDA ARANACAK KOŞULLAR

a) Türkiye'de en az dört yıllık eğitim veren veya yurt dışındaki denkliği Yükseköğretim Kurulu'nca tanınmış yükseköğretim kurumlarının; ekonomi, ekonometri, çaiışma ekonomisi, işletme, kamu yönetimi, iş idaresi, bankacılık, sigortacılık, hukuk, matiye, muhasebe, istatistik, bankacılık ve finans, uluslararası ilişkiler, endüstri mühendisliği veya matematik programlarında lisans ya da yüksek lisans eğitimi almış olmak,

b)2007 veya 2008 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı'ndan 85 ve üzerinde KPSSP1 puanı almış olmak,

c) İyi derecede İngilizce bilmek, (son başvuru tarihi itibarıyla, son iki yıl içinde yapılan, Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS)'ndan en az 70 veya Test of Engfish as a Foreign Language (TOEFL) Paper-based Test (PBT)'den en az 523 veya Computer-based Test (CBT)'den en az 193 veya Internet-based Test (IBT)'den en az 69-70 veya International English Language Testing System (lELTS)'den en az 6,5 puan almış veya Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS)'ndan en az 42 yabancı dil sorusunu doğru olarak cevaplamış olmak]

d) Son başvuru tarihi itibarıyla 30 yaşından büyük olmamak, (09/02/1979 ve daha sonra doğanlar. Bankamız çalışanları için bu şart aranmaz.)

e) Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Memurlan Yönetmeliğinin 10. maddesinde belirtilen diğer koşulları taşımak,

f) Bankamız Uzman Yardımcısı Meslek Sınavına daha önce bir defadan fazla katılmamış olmak.

SINAVLAR

a) Meslek Sınavı

Adaylar, Kamu Personel Seçme Sınavı'ndan aldıkları KPSSP1 puanı itibarıyla sıralamaya tabi tutulacak olup, ilk 500 aday (500 üncü adayla aynı puanı alan adaylar dahil) Uzman Yardımcılığı Meslek Sınavına çağrılacaktır.

Uzman Yardımcılığı Meslek Sınavı adayların; çalışma ekonomisi, ekonometri, ekonomi, finans, hukuk, istatistik, işletme, kamu maliyesi, kamu yönetimi, matematik, muhasebe, para-kredi-banka, uluslararası ilişkiler, insan kaynakları yönetimi konuları arasından seçecekleri biri zorunlu üçü seçmeli olmak üzere toplam dört konudan klasik yöntemle yapılacaktır.

Bu sınavlarda başarılı sayılabilmek için 100 tam puan üzerinden zorunlu konulardan en az 60 olmak üzere, ortalama en az 50 puan almak gereklidir.

KPSSP1 puanına göre meslek sınavına katılmaya hak kazananlar ile meslek sınavının yeri ve sonuçları Bankamızın www.tcmb.gov.tr adresinde ilan edilecektir.

b) Sözlü Sınav-Mülakat

Meslek sınavında başarılı olanlar ayrıca sözlü sınav-mülakata tabi tutulacaklardır.

BAŞVURU

Adayların, 09 Şubat 2009 Pazartesi günü çalışma saati sonuna kadar Bankamızın www.tcmb.gov.tr adresinden elektronik olarak başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Başvuru ile ilgili daha fazla bilgiye Bankamızın web sitesinden ulaşılabilir. Şahsen veya posta ile yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.