Muğla Konacık Belediyesi Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri Alım İlanı

İlan Giriş : 15 Ocak 2009 12:51, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Muğla Konacık Belediyesi Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri Alım İlanı

T.C MUĞLA İLİ BODRUM İLÇESİ KONACIK BELEDİYE BAŞKANLIĞI

11 Nisan 2007 tarih ve 26490 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan ? Mahalli İdarelere ilk defa Atanacaklara dair Sınav Yönetmeliği?, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinin (A) fıkrasındaki şartları, Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 15. maddesindeki şartları ile 16. ve 17. maddesindeki hükümler çerçevesinde ve Belediye Zabıta Yönetmeliğinin 13. maddesinde belirtilen Zabıta Memurluğuna atanma koşullarına sahip bulunanlardan, aşağıdaki şartları taşımak koşulu ile, belirtilen boş Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri kadrolarına eleman alınacaktır.

ATAMA YAPILACAK KADROLAR :

Sınıfı Unvanı Derecesi Adedi Cinsiyeti Eğitim Durumu
GİH Zabıta Memuru 11 2 Erkek-Kadın Lise veya dengi/ önlisans
GİH İtfaiye Eri 11 2 Erkek-Kadın Lise

GENEL VE ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI :

1- - 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 nci maddesinin A) fıkrasının 1, 4, 5 nci , B) fıkrasının 2 nci bentlerindeki şartları taşımak

2-İtfaiye eri için, sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydı ile İtfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak.

3- Sınavın yapıldığı tarih itibari ile Zabıta Memuru kadrosu için 25 yaşını doldurmamış olmak, itfaiye eri kadrosu için 30 yaşını doldurmamış olmak,

4-Öğrenim durumu itibari ile

a-Lise ve dengi okul mezunu almak, önlisans mezunu olmak .

5- Muvazzaf askerlik hizmetini yapmış, Tecilli yada Muaf olmak ,

6- Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 sayılı DMK' na tabi memur olarak çalışmış veya çalışır olmamak

7- Tartılma ve Ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla; Erkeklerde en az 1.67 metre , kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve Boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg.dan fazla fark olmamak,

8- Kalıcı bulaşıcı hastalığı olmamak, görevlerini düzenli bir biçimde yapmaya engel olacak bedence ve akılca bir sakatlıkları bulunmamak,

9- Kamu haklarından mahrum bulunmamak.( Ağır hapis veya 1 yıldan fazla hapis cezası ile veya yüz kızartıcı bir suç ile hüküm giymiş bulunmamak),

10- Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2008 yılında yapılan Kamu

Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girmiş ve en az 50 puan ve üzeri almış olmak.

Belediyemize başvuran adayların KPSS başarı puanlarına göre sıralanarak en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere atama yapılacak kadro sayısının 3 katı aday sınava çağırılacak, sınava çağırılan adaylar için sınava giriş belgesi düzenlenecektir.

BAŞVURU SÜRESİ VE ŞEKLİ :

Başvurular; 21/01/2009 günü saat 08:30?de başlayıp, 23/01/2009 günü mesai bitimine (saat 17.00)?ye kadar Konacık Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğüne şahsen yapılacak olup, posta ve e-mail yoluyla yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir. Eksik bilgi ve belgelerle yada nitelikleri uygun olmadığı sonradan tespit edilen başvurular idaremizce değerlendirmeye alınmayacaktır.

Belediyemize başvuran adayların KPSS başarı puanlarına göre sıralanarak en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere atama yapılacak 2 adet Zabıta Memuru boş kadro sayısının 3 katı oranında ve 2 adet itfaiye eri boş kadro sayısının 3 katı oranında aday sınava çağrılacak olup, sınava çağrılacak Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri adaylarının listesi Başkanlığımız Internet sitesinde ve ilan panosunda yayınlanacaktır. Sınava çağrılacak adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılacaktır.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER :

a) Nüfus Cüzdanı Örneği

b) Öğrenim durumunu gösterir belgenin aslı veya onaylı örneği

c) Sabıka kaydı olmadığına dair belge (Son 15gün içinde alınmış.)

ç) Erkek adayların muvazzaf askerlik hizmetini yaptığına veya tecilli olduğuna dair belge.

d) Tam teşekküllü hastanelerden alınacak sağlık kurulu raporu (atama sırasında istenilecek)

e) KPSS Sınav Sonuç Belgesi aslı veya ÖSYM tarafından onaylanmış sureti

f) Son 2 ay içinde çekilen 4,5X6 ebadında 2 adet vesikalık fotoğraf

SINAV YERİ, TARİHİ VE KONULARI :

1- Adaylar; KPSS puanı en yüksek adaydan başlanarak, sözlü sınava tabi tutulacaktır.

2- Sözlü sınav 29.01.2009 Perşembe günü saat 10.00?da Konacık Belediye Başkanlığı Encümen Salonunda yapılacaktır. Belirlenen tarihte herhangi bir nedenle sınava katılmayanların mazeretleri kabul edilmeyecektir. Sözlü sınavda adayların genel kültür ve hizmetin gerektirdiği bilgilere sahip olup olmadıkları değerlendirilecektir.

SINAV KONUSU:

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası

Atatürk İlkeleri ve İnklap Tarihi

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu

Mahalli İdareler ve ilgili temel mevzuat

Genel Kültür.

SINAV ŞEKLİ VE DEĞERLENDİRME :

Başvuranlar arasından en yüksek puana sahip adaydan başlamak üzere, ilan edilen kadro sayısının 3 katı aday belirlenerek Sözlü sınava çağrılır. Sözlü sınavda başarılı olabilmek için; 100 üzerinden en az 70 puan almış olmak gerekir. Başarı notu, sözlü mülakat sınavında alınan nottur.

Yüksek puandan başlamak üzere; Kadro sayısı kadar ASİL, Kadro sayısının yarısı kadar yedek üye belirlenecektir.

Atama yapılanlardan göreve başlamayanların yerine yedek adaylar arasından başarı sırasına göre atama yapılacaktır.

Asil aday göreve başlamaz ise yerine yedek adayın ataması yapılacaktır. Sınav komisyonu sınavı iptal edebilir ve durum sınava girecek adaylara bildirilir. Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya herhangi bir şekilde gerçeği sakladığı tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve bunların atamaları yapılmaz. Bu gibi durumları tespit edilenlerin atamaları yapılmış olsa dahi atamaları iptal edilir. Bu kişiler hiçbir hak talep edemezler ve haklarında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.

İLAN OLUNUR.