Ankara Üniversitesi doçent ve profesör alım ilanı

İlan Giriş : 13 Ocak 2009 09:06, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Ankara Üniversitesi doçent ve profesör alım ilanı

Ankara Üniversitesi Rektörlüğünden:

Aşağıda Anabilim Dalı itibariyle unvanı ve şartları belirtilen Üniversitemiz Fakültelerinde açık bulunan kadrolara 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddelerine göre öğretim üyesi alınacaktır.

Profesör ve Doçent kadrolarına başvuracakların; Rektörlük Personel Daire Başkanlığına bir dilekçe, ekinde öğrenim durumlarını gösterir belge (onaylı sureti), özgeçmiş, nüfus cüzdanı örneğini, bilimsel yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, sanat eserlerini, icra olunan eserlerini ve bunlara ilişkin dokümanı, eğitim-öğretim faaliyetlerini, yönetimlerinde devam eden ve biten doktora, sanatta yeterlik veya yüksek lisans bilim uzmanlığı çalışmalarını, Üniversiteler veya Yüksek Teknoloji Enstitülerine katkılarını kapsayan eserlerini; doçent ve profesör kadrosuna başvuranların doçentlik belgelerini (onaylı sureti); profesör kadrosuna başvuranların başlıca araştırma eserinin açıkça belirtildiği yayın listesini vermeleri gerekmektedir.(Profesör kadrosuna başvuranlar 6 takım; Doçent kadrosuna başvuranlar 4 takım halinde.)

Profesör ve doçent kadrolarına daimi statüye göre atama yapılacak olup, adayların; ?Ankara Üniversitesinde Profesörlüğe Yükseltilme ve Atanma İçin Başvuru Koşulları ve Adayda Aranacak Nitelikler? ile ?Ankara Üniversitesinde Doçentliğe Atanma İçin Başvuru Koşulları ve Adayda Aranacak Nitelikler? e sahip olmaları gerekmektedir.

Yardımcı doçent kadrosuna başvuracakların; başvurularını ilgili birimlere yapması gerekmekte olup, ?Ankara Üniversitesinde Yardımcı Doçentliğe Atanma İçin Başvuru Koşulları ve Adayda Aranacak Nitelikler? e sahip olmaları gerekmektedir.

1- Başvurular ilanın Resmi Gazetede yayımı tarihinden itibaren 15 gün içerisinde yapılacaktır.

2- İlgili dalların gerektirdiği diğer koşullar idarelerce isteklilere duyurulacaktır.

3- Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

4- Başvurulan birimlerce yapılacak ön (şekli) incelemeye göre anılan Kanun, Yönetmelik ve İlkelerde öngörülen koşulları yerine getirmeyenlerin ve belirtilen niteliklere sahip olmayanların başvuruları işleme konulmayıp, başvuru belgeleri iade edilecektir.

Not: İlanımıza http://www.ankara.edu.tr adresinden ulaşılabilir.

Fakültesi Anabilim Dalı Unvanı Adet Açıklamalar
DİL VE TARİH-COĞRAFYA FAKÜLTESİ Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı ABD Doçent 1  
  Bilim Tarihi ABD Profesör 1  
  Genel Türk Tarihi ABD Profesör 1  
HUKUK FAKÜLTESİ İdare Hukuk ABD Yard.Doç. 1  
  Genel Kamu Hukuku ABD Yard.Doç. 1  
  Hukuk Felsefesi ve Sosyolojisi ABD Yard.Doç. 1  
  Medeni Hukuk ABD Profesör 1  
  Ticaret Hukuku ABD Yard.Doç. 1  
  İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Hukuku ABD Doçent 2