Çankaya Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Çankaya Üniversitesi Öğretim Üyesi 17 akademik personel alacak. Son başvuru tarihi 8 aralık 2021

Kaynak : Resmi Gazete
İlan Giriş : 24 Kasım 2021 01:22, Son Güncelleme : 24 Kasım 2021 01:37
Çankaya Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Çankaya Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemizin aşağıda gösterilen bölümlerine 657 sayılı Kanunun 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşıyan, 2547 sayılı Kanunun 26, 24, 23 ve 50/d maddeleri ile Üniversitemiz Akademik Yükseltilme ve Atama Kriterleri Yönergesi ve Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik uyarınca öğretim elemanları alınacaktır.

Kriterlere "https://www.yok.gov.tr/akademik/atanma-kriterleri" sayfasından ulaşılabilir.

Maaş robotuna ulaşmak için tıklayınız

Üniversitemizin öğretim dili [(*) işaretli bölümler hariç] İngilizcedir. Adayların eğitim-öğretim, araştırma yapacak ve yaptıracak düzeyde İngilizce bilmeleri gerekmektedir. İngilizce bilgi düzeyi için "Yükseköğretim Kuramlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmeliğin 8.madde 7.paragraf"'ında belirtilen şartlardan birini taşıdığını belgelemesi gerekmektedir.

(') İngiliz Dili ve Edebiyatı veya İngiliz Edebiyatı ve Kültür İncelemeleri Tezli Yüksek Lisans veya Doktora programına kayıtlı olması. ALES sözel puan kategorisinde en az 70 puan alındığına dair geçerli belge, yabancı dil düzeyi için YDS en az 85 veya eşdeğerliği YÖK tarafından kabul edilen bir sınavdan en az eşdeğer puanı gösterir belge.

(2) İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölümü Lisans mezunu olması ve İngilizce Mütercim ve Tercümanlık alanında Tezli Yüksek Lisans veya Doktora yapıyor olması. ALES sözel puan kategorisinde en az 70 puan alındığına dair geçerli belge, yabancı dil düzeyi için YDS en az 85 veya eşdeğerliği YÖK tarafından kabul edilen bir sınavdan en az eşdeğer puanı gösterir belge.

(3) Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü, Lisans Eğitimi sonrası reklam, halkla ilişkiler, pazarlama/finans, televizyon/sinema alanlarında sektörel deneyime, İşletme bilim dalında MBA derecesine sahip olma şartları aranacaktır. ALES eşit ağırlık puan kategorisinde en az 70 puan alındığına dair geçerli belge, yabancı dil düzeyi için YDS en az 50 veya eşdeğerliği YÖK tarafından kabul edilen bir sınavdan en az eşdeğer puanı gösterir belge.

(4) Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünden Lisans derecesine sahip olmak ve Mühendislik Fakültelerinin Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde yüksek lisans veya doktora yapıyor olmak. ALES sayısal puan kategorisinde en az 70 puan alındığına dair geçerli belge, yabancı dil düzeyi için YDS en az 85 veya eşdeğerliği YÖK tarafından kabul edilen bir sınavdan en az eşdeğer puanı gösterir belge.

(5) Yazılım Mühendisliği Bölümü, Yazılım/Bilgisayar veya Fen Fakültesi Matematik bölümlerinden mezun olmak ve lisansüstü programına kayıtlı olmak. ALES sayısal puan kategorisinde en az 70 puan alındığına dair geçerli belge, yabancı dil düzeyi için YDS en az 85 veya eşdeğerliği YÖK tarafından kabul edilen bir sınavdan en az eşdeğer puanı gösterir belge.

(6) Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden Lisans derecesine sahip olmak ve Mühendislik Fakültelerinin Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde yüksek lisans veya doktora yapıyor olmak. ALES sayısal puan kategorisinde en az 70 puan alındığına dair geçerli belge, yabancı dil düzeyi için YDS en az 85 veya eşdeğerliği YÖK tarafından kabul edilen bir sınavdan en az eşdeğer puanı gösterir belge.

(7) Makine Mühendisliği Bölümünden Lisans derecesine sahip olmak ve Mühendislik Fakültelerinin Makine Mühendisliği Bölümünde yüksek lisans veya doktora yapıyor olmak. ALES sayısal puan kategorisinde en az 70 puan alındığına dair geçerli belge, yabancı dil düzeyi için YDS en az 85 veya eşdeğerliği YÖK tarafından kabul edilen bir sınavdan en az eşdeğer puanı gösterir belge.