Siirt Eruh Belediyesi Zabıta Memuru Alım İlanı

İlan Giriş : 08 Ocak 2009 15:00, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Siirt Eruh Belediyesi Zabıta Memuru Alım İlanı

ERUH BELEDİYE BAŞKANLIĞI'NDAN

11 Nisan 2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Belediye Zabıta Yönetmeliğinin 13. ve 14. maddeleri 2007 tarihinde yapılan değişiklere ve 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 48.maddesinin (A) fıkrası şartlarını taşımak koşulu ile Belediyemizde boş bulunan aşağıda unvan, derece, sınıf, ve sayıları belirtilen Zabıta Memuru Kadrolarına, 657 Sayılı Devlet memurları Kanununa tabi olarak çalıştırılmak üzere personel alınacaktır.

Sınıfı Unvanı Derecesi Adedi Eğitim Durumu Cinsiyet
GİH Zabıta Memuru 11 1 Lise ve Dengi Okul Mezunu olmak. E/K
  Toplam   1    

BAŞVURUDA BULUNACAK ADAYLARDA ARANACAK GENEL VE ÖZEL ŞARTLAR:

A- ZABITA MEMURU

1- Türk vatandaşı olmak.

2- Sınav Günü İtibariyle 18 Yaşını Doldurmuş 25 yaşını doldurmamış olmak

3-Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

4-Tartılma,Ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydı ile erkeklerde en az1,67 m boyunda, kadınlarda en az 1,60 m boyunda olmak boyun 1m den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+, -) 10 kg dan fazla fark olmamak. (Zabıta Müdürlüğünce tespit yapılacak)

5-Kalıcı bulaşıcı hastalığı olmamak, görevini düzenli şekilde yapmaya engel olacak bedence ve akılca bir sakatlıkları bulunmamak.

6- Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) 2008 sınavlarına girmiş olmaları,

7- Daha önce Belediyede çalışmış olmak,

8-Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veya affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak.

9- Erkek adayların askerlik durumları itibariyle; askerliğini yapmış yada tecilli veya muaf olmak. (Belgelendirilecektir)

10-Kazananlar Belediyemizin ihtiyacı doğrultusunda sıra ile ataması yapılacaktır.

11. Sürücü Belgesi Sahibi Olmak

B- BAŞVURU ESNASINDA ADAYLARDAN İSTENEN BELGELER:

Eruh Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü Personel Servisinden alınacak başvuru formu aday tarafından eksiksiz ve okunaklı şekilde doldurmak suretiyle aşağıdaki belgeler eklenecektir.

1- 2008 KPSS sonuç belgesi aslı veya tasdikli sureti

2- Nüfus Kayıt Örneği ve Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi.

3- Diploma veya çıkış belgesi aslı veya tasdikli sureti.

4- Son 6 ay içinde çekilmiş 3 adet vesikalık fotoğraf.

5- -Tartılma,Ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydı ile erkeklerde en az 1,67 m boyunda, kadınlarda en az 1,60 m boyunda olmak ve boyun 1m den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+, -) 10 kg dan fazla fark olmamak. (Zabıta Müdürlüğünce tespit yapılacak)

6- Erkek adayların askerlik durumları itibariyle; askerliğini yapmış yada tecilli veya muaf olmak.(Belgelendirilecektir)

7-Cumhuriyet Savcılığı Adli Sicil Belgesi .(Son 1(Bir) ay içinde alınmış)

8-Belediyede Çalıştığına dair belge

9-Sürücü Belgesinin Fotokopisi

C-BAŞVURU YERİ, TARİHİ VE SAATİ

1-Başvurular 26/01/2009 - 27/01/2009 tarihleri arasında mesai saatleri içerisinde istenilen belgelerle Eruh Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğüne bizzat başvuracaklardır. Posta ve e-mail ile yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

2-Belediyemiz başvuru yapan adayları KPSS başarı puanlarına göre sıralayarak en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere atama yapılacak boş kadro sayısının üç katı oranında adayı sınava çağıracaktır. Sınava çağırılacak adaylar Belediyemiz Internet sitesinde www.eruh.bel.tr ve ilan tahtasında ilan edilecektir.Sınava çağrılan adaylara 29 OCAK 2009 tarihlerinde Yazı İşleri Müdürlüğü Personel Servisince Sınav Giriş Belgesi verilecektir. Sınava katılma hakkını elde edemeyen müracaat sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

3-Anlaşılmayan konular için 0 484 3112010 numaralı telefondan bilgi alınabilir.

D-SINAV YERİ, SAATİ ve KONULARI:

Adaylar sözlü olarak sınava tabi tutulacak olup, Sınav tarihi 30.01.2009 Cuma saat 10:00'da Eruh Belediyesi Yazı İşler Müdürlüğü hizmet binasında yapılacaktır.

SINAV KONUSU (MÜLAKAT)

a) Türkiye Cumhuriyeti Anayasası

b) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi

c) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu

d)Mahalli İdareler ile ilgili Temel Mevzuat.

E- SINAV ŞEKLİ, DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ ve İLANI:

1- Sözlü sınavlar duyurulmuş yer ve saatte başlar ve geç gelenler sınava alınmazlar.

2- Sözlü sınav yukarıdaki sınav konuları üzerinde yapılacaktır.

3- Sınava giren adaylar yanlarında sınav giriş belgesi (aday kimlik kartı) ile resmi makamlarca verilmiş geçerli bir kimlik belgesi bulundurmak zorunda olup, istendiğinde bunları sınav görevlilerine ibraz etmekle yükümlüdürler. Her aday, sınav giriş belgesi (aday kimlik kartı) kontrol edilmek suretiyle sınava alınır.

4-Sözlü sınavda değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılır. Sözlü Sınavda en az 70 puan almak şarttır.

5-Kurum sınav başarı puanı, sözlü sınav sonucu esas alınarak belirlenir.

6-Zabıta memuru girişe esas teşkil edecek sınav sonucu, kurum sınavı başarı puanının % 50 si ile KPSS puanının % 50 si alınmak suretiyle belirlenir.Yüksek puandan başlamak üzere kadro sayısı kadar ASİL, kadro sayısı kadar YEDEK aday belirlenir.

7-Sınav sonuçları başarı sırasına göre belediyenin www.eruh.bel.tr Internet sitesinde ve belediye ilan tahtasında ilan edilir ve kazananlara yazılı olarak bildirilir.

8-Ataması yapılanlardan göreve başlamayanların yerine yedek adaylar arasından başarı sırasına göre atama yapılır.

9-Sınav Komisyonu; sınav sonunda personel alımı için ilana çıktığı kadrolardan, başarı puanlarını düşük bulduğu veya yeterli bulmadığı takdirde sınav duyurusunda ilan edilenlerin bir kısmını ya da hiçbirini alıp almama hakkına sahiptir. Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya herhangi bir şekilde gerçeği sakladığı tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve bunların atamaları yapılmaz. Bu gibi durumları tespit edilenlerin atamaları yapılmış olsa dahi atamaları iptal edilir. Bu kişiler hiç bir hak talep edemezler ve haklarında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.

İLANEN DUYRULUR.