İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Kastamonu Abana Belediyesi Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri Alım İlanı

İlan Giriş : 05 Ocak 2009 13:25, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Kastamonu Abana Belediyesi Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri Alım İlanı
KASTAMONU İLİ , ABANA BELEDİYE BAŞKANLIĞIN'DAN

İLK DEFA ATANACAK ZABITA MEMURU VE İTFAİYE ERİ ALINACAKTIR

Abana Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere,21.10.2006 tarih ve 26326 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 15,16 ve 17.maddeleri ile 11.04.2007 tarih ve 26490 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren İtfaiye Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelikte belirtilen hükümler çerçevesinde Başkanlığımızda münhal bulunan aşağıda sınıfı,unvanı,derecesi,adedi KPSS taban puanı ve türü belirtilen itfaiye kadrolarına;

11.04.2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Belediye zabıta Yönetmeliğinin 13,14 ve 15.maddelerine göre Başkanlığımızda münhal bulunan aşağıda sınıfı,unvanı,derecesi ve adedi KPSS taban puanı ve türü belirtilen Zabıta Memuru kadrolarına;

Merkezi sınavdan (KPSS) sınav komisyonunca belirlenen aşağıdaki taban puanı alıp Başkanlığımıza müracaat eden adaylar arasından,en yüksek puandan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının 3 katı aday belirlenerek sözlü sınava çağrılacaktır.

ALIMI YAPILACAK BOŞ KADROLAR

SINIFI UNVANI DERECESİ ADEDİ CİNSİYETİ EĞİTİM DURUMU

GİH ZABITA MEMURU 11 4 E-K LİSE MESLEK LİSESİ VE DENGİ OKUL MEZUNU

GİH İTFAİYE ERİ 11 6 E-K LİSE MESLEK LİSESİ VE DENGİ OKUL MEZUNU
TOPLAM 10

E:Erkek olmak K:Kadın olmak

BAŞVURU ŞARTLARI

1-T.C. vatandaşı olmak

2-Sınavın yapıldığı tarih itibari ile Zabıta memuru adayları için 25 yaşından gün almamış olmak,İtfaiye Eri adayları için 30 yaşından gün almamış olmak,

3-Lise Meslek Lisesi ve dengi okul mezunu olmak,

4-Askerlikle ilişiği olmadığına dair beyan.Tecilli veya Askerlik hizmetini yapmış olmak.(Erkek adaylar için)

5-Zabıta ve İtfaiye yönetmeliklerine göre tartılmalarda ve ölçümlerde aç karna soyunuk ve çıplak ayakla olması kaydıyla Erkeklerde boy en az 1.67 m,kadınlarda en az 1.60 m. Boyunda olmak ve boyun 1 metre den fazla kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg den fazla fark olmamak,şartlarına uygun olmak.Boy ve kilo ölçümü müracaat sırasında belediyemiz görevlileri tarafından yapılacaktır.Boy ve kilosu uygun olmayan adayların müracaat evrakı kabul edilmeyecektir.

6-Kalıcı,bulaşıcı hastalığı olmama,görevlerini düzenli bir biçimde yapmaya engel olacak bedence ve akılca bir sakatlığı bulunmamak,

7-Siyasi ve Medeni hakları kullanma ehliyetine sahip olmak

8-Ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis cezası ile yüz kızartıcı bir suç ile hüküm giymiş bulunmamak,

9-KPSS (Kamu Personeli seçme sınavı)2008 sınavlarına girmiş,Lise dengi okul mezunları (KPSS P94) sınavından 50 ve üzeri puan almış olmak gerekir.

10)İtfaiye Eri olacak adayların sağlık açısından kapalı mekan,dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla,itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak,

11)Belediyemize başvuran adayların KPSS başarı puanlarına göre sıralanarak en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere atama yapılacak 5 zabıta memuru boş kadro sayısının 3 katı ve 6 itfaiye eri boş kadro sayısının 3 katı oranında aday sınava çağrılacak olup,sınava çağrılacak Zabıta Memuru adaylarının listesi Belediyemizin İnternet sitesinde yayınlanacaktır.

12) Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 sayılı Devlet memurları Kanununa tabi memur olarak çalışmış ve çalışıyor olmamak.

13)Sağlık raporu

BAŞVURU SÜRESİ

Başvurular 07/01/2009 Çarşamba günü saat 08.00 de başlayıp 22/01/2009 perşembe günü saat 17.00 de sona erecektir. Başvurular Abana Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü (Cumhuriyet Meydanı No:1 Abana/KASTAMONU) adresine şahsen yapılacak olup,posta yolu ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU SIRASINDA İSTENECEK BELGELER

1-Aday tarafından doldurulacak olan Başvuru formu( Boş Başvuru formu örneği kurumdan temin edilecektir.

2-KPSS Sonuç Belgesi (aslı ibraz edilecektir)

3-Nüfus Cüzdanı fotokopisi(TC Kimlik Nolu)

4-Öğrenim durumlarını gösterir belge fotokopisi

5-Son üç ay içerinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf

6-Erkek adaylar için askerlik durum belgesi,

7-Cumhuriyet Savcılığı Adli Sicil Belgesi son bir ay içinde alınmış

SINAV YERİ VE ZAMANI :

Sınav ;Abana Belediye Başkanlığı Meclis toplantı salonunda 09/02/2009 Pazartesi günü saat 09.30 da sözlü sınav olarak yapılacaktır.

Sınava çağrılan adaylar,sözlü sınava girmeden önce Belediyemize mesai saatleri içinde başvurmak suretiyle boy ve kilo tespiti yaptırarak sınav giriş belgesi ekinde kendilerine gönderilen boy ve kilo tespit formunu onaylatacaklardır. Boy ve kilo tespit formu onaylı olmayan adaylar sözlü sınava alınmayacaktır.

SINAV KONUSU(MÜLAKAT)

Sınav Konuları:

a)Türkiye Cumhuriyeti Anayasası

b)Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi

c)657 sayılı Devlet Memurları Kanunu

d)Mahalli İdareler ile ilgili temel mevzuat

e)mesleki bilgi ve becerilerine yönelik sorular ve uygulamalar,

f)Genel kültür

DEĞERLENDİRME

Sözlü sınavda başarılı olabilmek için 100 üzerinden en az 70 puan almış olmak ve uygulamalı olarak yaptırılacak fiziksel aktiviteleri başarıyla yapmaları gerekmektedir.

Başarı notu sözlü sınavda alınan not ile KPSS notunun ortalamasıdır. Sınav sonuçlarını iki sınavın ortalamasına göre en yüksek not alandan başlayarak sıralandırmak sureti ile belirlenecektir.

Sınavı kazanan asıl ve yedek adayların listesi Belediyemizin İnternet sitesinden duyurulacak ve yazılı olarak bildirilecektir.