Hitit Üniversitesi Akademik Personel Alım İlanı

İlan Giriş : 31 Aralık 2008 12:14, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Hitit Üniversitesi Akademik Personel Alım İlanı

Hitit Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemiz birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 657 S.D.M.K.48.maddesi hükümleri dahilinde Öğretim Elemanı alınacaktır.

Başvurular İlanın Resmi Gazetede yayın tarihi itibariyle 15 (Onbeş) gün ile sınırlıdır. Başvuru evrakları geri iade edilmeyecektir.
Öğretim Üyesi kadrosuna başvuracak adayların 2547 sayıb Yükseköğretim Kanunun 5772 sayılı Kanunla değiştirilen 23. maddesinde belirlenen asgari koşullan sağlamış olmak şartıyla:

YARDIMCI DOÇENT kadrosuna başvuracak adayların; başvurdukları anabilim dalım ve yabancı dilini belirten dilekçelerine, özgeçmiş, (2) iki adet fotoğraf, nüfus cüzdanı örneği, yayın listesi diploma sureti,
başvurdukları anabilim dalında yapmış olduktan doktora belgesi (yurtdışından alman diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması) ve varsa yabancı dil basan belgesini, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 (Dört) adet dosya ve özgeçmiş ile eserlerini CD (Dört adet) ortamında hazırlayarak ilgili Fakülte Dekanlığına şahsen başvurmaları gerekmektedir.

Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerinde, Yardımcı Doçent kadrolarına atamada aranacak yabancı dil şartının, en az KPDS 60 (altmış) puan ve eş değerliliği kabul edilen sınavlardan bu puan muadili bir puan alması gerekmektedir.
Yardımcı Doçent adaylan için 2547 sayılı Kanunun 23. maddesinin (b) fıkrasının 2. bendi gereğince ayrıca Üniversitemizde yabancı dil sınavı yapılacaktır. Yardımcı Doçent kadrosuna; Profesör ve Doçentler başvuramazlar.

Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Erkek adayların askerlik durum belgesini başvuru evraklarına eklemeleri gerekmektedir,

Öğrenim belgesini yurtdışından almış olanların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir.

Herhangi bir kamu kurumunda çalışanlar (daha önce çalışıp aynlsalar dahi) çalıştığı kurumdan alacakları onaylı ayrıntılı hizmet belgesini başvuru belgesine ekleyerek İbraz edeceklerdir.

Bölümü Birimi ABD/Alanı Unvanı Derecesi Adet Açıklama

Fen-Edebiyat Kimya Yrd.Doç.Dr. 4 1 Anorganik Kimya alanında Fakültesi doktora derecesine sahip olmak.