İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Isparta Atabey Belediyesi Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri Alım İlanı

İlan Giriş : 25 Aralık 2008 14:49, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Isparta Atabey Belediyesi Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri Alım İlanı

ISPARTA ATABEY BELEDİYE BAŞKANLIĞI'NDAN

Atabey Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere 21.10.2006 tarih ve 26326 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Belediye İtfaiye Yönetmeliği'nin 15,16 ve 17. maddeleri ile 11.04.2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Belediye İtfaiye Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair Yönetmelikte belirtilen hükümler çerçevesinde Başkanlığımızda münhal bulunan aşağıda sınıfı ünvanı, derecesi, adedi ve türü belirtilen Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri kadrolarına; komisyonca belirlenen Merkezi sınava KPSS girmiş olması, Başkanlığımıza müracaat eden adaylar arasında, en yüksek puandan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının üç katı aday belirlenerek sözlü sınava çağrılacaktır.

SINIFI KADRO ÜNVANI DERECE AD CİNSİYET KPSS PUAN TÜRÜ EĞİTİM DURUMU

G.İ.H. Zabıta Me. 10 1 E/K KPSSP94 Lise,Meslek Lisesi veya Dengi Okul Mezunu Olmak.

G.İ.H. İtfaiye Eri 11 1 E/K KPSSP94 Lise,Meslek Lisesi veya Dengi Okul Mezunu Olmak.

G.İ.H. İtfaiye Eri 7 6 E/K KPSSP3 Lisans Düzeyinde Eğitim veren Fakültelerden Mezun Olmak.

ARANAN ŞARTLAR

1- GENEL ŞARTLAR :

1. Türk Vatandaşı olmak

2. Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

3. Türk Ceza Kanununun 53. maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süre ile hapis cezasına yada affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, Milli Savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar, ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini saklama veya kaçakçılık suçlarından mahrum olmamak.

4. Askerlikle ilişiği olmadığına dair beyan.

5. Eğitim durumu itibariyle.

a) Lise, Meslek Lisesi veya dengi okul mezunu olmak.

b) Lisans düzeyinde eğitim veren Fakültelerden mezun olmak. (Öğrenimlerini yurtdışında tamamlayan adayların diplomalarının YÖK tarafından onaylanmış olması gerekmektedir.)

6. Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 m, kadınlarda en az 1.60m boyunda olmak ve boyun 1 m. den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg dan fazla fark olmamak,

7. Son başvuru tarihi itibariyle Zabıta Memuru için 25 yaşını, itfaiye Eri için 30 yaşını doldurmamış olmak ,

8. KPSS sınavına girmiş olmak (İçişleri Bakanlığının 15.08.2008 tarih ve 2008-56 sayılı Genelgesi)

9. Görevini devamlı yapmasına engel olacak bir engeli bulunmamak,

SÖZLÜ MÜLAKAT KONULARI

-Türkiye Cumhuriyeti Anayasası,

-Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi,

-657 sayılı Devlet Memurları Kanunu,

-Mahalli İdareler ile ilgili temel mevzuat,

-Mesleki bilgi ve becerilerine yönelik sorular ve uygulamalar,

-Genel kültür.

SINAV ŞEKLİ VE DEĞERLENDİRME

1-İtfaiye Eri giriş sınavı, dayanıklılık testi ve sözlü mülakat olarak iki aşamada yapılacaktır.

2-Sözlü sınavda değerlendirme, 100 tam puan üzerinden yapılır. Değerlendirme sonucunda, belirtilen puanın altına düşmemek kaydıyla en yüksek puandan başlamak üzere atama yapılacak kadro sayısı kadar asil ve kadro sayısının yarısı kadar (yarımlar tama iblağ olunur) yedek aday sınavı kazanmış sayılır.

3-Kurum sınavı başarı puanı, dayanıklılık testi ve sözlü sınav sonucu esas alınarak belirlenir.

4-Memuriyete girişe esas teşkil edecek sözlü sınav sonucu, kurum sınav başarı puanının (dayanıklılık testi ve sözlü mülakat sonuçlarının) %50'si ile KPSS puanının %50'si alınmak suretiyle belirlenir. Başarılı olabilmek için 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almak gerekir.

5-Sınav sonuçları, kazananlara yazılı olarak bildirilir.

6-Ataması yapılanlardan göreve başlamayanların yerine yedek adaylar arasından başarı sırasına göre atama yapılır. Süresi içerisinde yapılmayan müracaatlar geçersizdir.

BAŞVURU YERİ VE ŞEKLİ

Başvurular 29.12.2008 günü saat 08.00 da başlayıp 31.12.2008 günü saat 16.30 da sona erecektir. Başvurular Atabey Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğü'ne şahsen yapılacak olup posta ve e-mail yolu ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir. Başvurusunu yapan adaylar kendileri için düzenlenen Sınav Giriş Kartlarını 05.01.2009 mesai günü aynı yerden teslim alacaklardır. Eksik bilgi ve belgelerle ya da nitelikleri uygun olmadığı sonradan tespit edilen başvurular idaremizce değerlendirilmeye alınmayacaktır.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1- T.C. Kimlik Numaralı Nüfus cüzdanı,

2- Öğrenim durumunu gösterir belge,

3- Son altı ay içinde çekilmiş 3 adet vesikalık fotoğraf, (4.5x6 ebatlarında)

4- KPSS sınav sonuçları belgesi aslı veya tasdikli sureti.

5- İş Talep Formu

6- Dilekçe

7- Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri Kadrosu için başvuru yapacak adaylar Belediye Zabıta Komiserliği tarafından düzenlenecek boy ve kilolarına ilişkin tutanak.

8- Görevini devamlı yapmaya engel bir durum olmadığına dair belge ( Sağlık Ocağından Alınacak Sağlık Raporu)

9-Lise, Meslek Lisesi ve Dengi Okul mezunları için Güvenlik Sertifikası olması.

SINAV YERİ VE SAATİ

Sözlü mülakat sınavı, Belediye Başkanlığı Hizmet Binası Toplantı Salonunda yapılacak olan mülakat tarihi ve saatleri Sınav Giriş Formunun teslim edileceği 05.01.2009 tarihinde bildirilecektir. (Adayların sınava gelirken sınav giriş kartı ve Nüfus Cüzdanını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.)

İLANEN DUYURULUR.