Mersin Ören Belediyesi Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri Alım İlanı

İlan Giriş : 25 Aralık 2008 14:46, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Mersin Ören Belediyesi Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri Alım İlanı

T.C. ÖREN BELEDİYE BAŞKANLIĞI ' NA İLK DEFA ATANMAK ÜZERE İTFAİYE ERİ VE ZABITA MEMURU ALIM İLANI

11 Nisan 2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Belediye Zabıta ve İtfaiye yönetmeliğinin 13,14,ve15 inci maddeleri ile bu yönetmeliğin 11 Nisan 2007 tarihinde yapılan değişikliklere ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) fıkrası şartlarını taşımak koşulu ile Belediyemizde boş bulunan Aşağıda sınıfı, unvanı ve derecesi ve sayıları belirtilen İtfaiye eri ve Zabıta Memuru kadrosuna, 657 Devlet Memurları Kanununa tabi olarak çalıştırılmak üzere personel alınacaktır.

ALIMI YAPILACAK BOŞ KADROLAR:

Sıra No sınıfı Unvanı Derecesi Sayısı Cinsiyet Eğitim durumu KPSS Taban puanı

1 GİH İtfaiye Eri 11 4 E / K Lise ve Dengi Okullar /Önlisans mezunu 50

2 GİH Zabıta 11 3 E/ K Lise ve Dengi Okullar/Önlisans 50

İTFAİYE ERİ VE ZABITA MEMUR ADAYLARI BAŞVURU ŞARTLARI

a) Türk vatandaşı olmak,

b) Askerliğini yapmış Tecilli veya Muaf olmak,

c) Sınavın yapıldığı Tarih itibari ile İtfaiye eri için 30 yaş,Zabıta Memurları İçin 25 yaşını sınav tarihi itibari ile doldurmamış olmak.

d) Tartılma ve Ölçülme aç karnına soyunmak ve çıplak ayakla olmak kaydıyla, Erkeklerde en az 1.67, Kadınlarda 1.60 metre boyunda olmak ve boyun Bir metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında ( +,- ) 10 kilodan fazla fark olmamak,

e) Kalıcı bulaşıcı hastalığı olmamak, görevlerini düzenli bir biçimde yapmaya engel olacak bedence ve akılca bir sakatlıklarının bulunmaması,

f) Ağır hapis veya 1Yıldan fazla hapis cezası ile veya yüz kızartıcı bir suç ile hüküm giymiş olmamak,

g) KPSS (Kamu Personel Seçme Sınavı) 2008 Sınavlarına girmiş, zabıta memurluğu ve itfaiye eri için 50 puan ve üzeri almış olmak,

h) Belediyemize başvuran adayların KPSS başarı puanlarına göre sıralanarak en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere atama yapılacak 4 adet İtfaiye Eri 3 Adet Zabıta Memuru boş kadro sayısının 3 katı oranında aday sınava çağırılacak olup, İtfaiye eri ve Zabıta Memuru adaylarının listesi Başkanlığımızca İlan edilecektir.

BAŞVURU YERİ VE ŞEKLİ:

Başvurular 02/01/2009 Cuma günü saat 09.00 da başlayıp aynı gün Mesai bitiminde sona erecektir, Başvurular Ören Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğüne yapılacaktır. Müracaatlar şahsen yapılacak olup, posta ve İnternetten yapılacak müracaatlar kabul edilmeyecektir.

SINAV YERİ VE SAATİ:

16/01/2009 Cuma günü saat 10:00'da Ören Belediye Başkanlığı Hal Binası Salonunda Sözlü sınav, komisyon huzurunda dayanıklılık ve mülakat yapılacaktır.

BAŞVURU SIRASINDA İSTENECEK BELGELER:

Ören Belediye Başkanlığından alınacak iş başvuru formu aday tarafından eksiksiz ve okunaklı bir şekilde tükenmez kalem ile doldurulmak sureti ile aşağıdaki belgeler eklenecektir,

a) KPSS (2008 ) Sınav sonuç belgesi

b) T.C Nüfus cüzdanı veya tasdikli fotokopisi

c) Son altı ay içerisinde çekilmiş 3 adet vesikalık fotoğraf,

d) Diploma veya Mezuniyet belgesi aslı veya tasdikli fotokopisi,

e) Savcılıktan son 1 ay içinde alınmış adli sicil belgesi,

f) Erkek adaylar için askerlik ile ilgili durumlarını gösterir belge,

g) Her hangi bir sağlık kurumundan onaylı boy ve kilo ölçülerini gösterir belge,

SINAVA GİRİŞ BELGESİ:

Sınava giriş belgesi KPSS Başarı puanına göre en yüksek puanlı adaylardan başlamak üzere boş kadro sayısının 3 katı kadar aday sınava çağırılır. Sınava çağırılacak adaylara Tebliğ edilecektir. Sınava çağırılmayacak adaylara herhangi bir bildirimde bulunulmaz. Sınava çağırılacak adaylar için düzenlenecek sınava çağrı belgesi 09/01/2009 tarihinde saat 10.00'da Ören Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğünden alınabilir. Adaylar sınavda bu belgeler ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere Nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi gibi fotoğraflı geçerli bir kimlik belgesini de yanlarında bulundururlar.

SINAV KONULARI:

a) Türkiye Cumhuriyeti Anayasası,

b) Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi,

c) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu,

d) Mahalli İdarelerle ilgili temel Mevzuat,

e) Genel Kültür,

SINAV ŞEKLİ VE DEĞERLENDİRME:

16/01/2009 Cuma günü Saat 10:00'da sözlü sınava tabi tutulurlar. Sözlü sınavdan 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alan adaylar başarılı olmuş sayılırlar, Sözlü sınavdan 100 tam puan üzerinden 70 puan altında alan adaylar başarısız olarak kabul edilip ve atamaları yapılmaz. Başarı puanı, Sözlü puanın %50'si ile KPSS puanının %50'si alınmak suretiyle belirlenir, Başarı puan listesi en yüksek not almış adaydan başlanarak yapılan sıralamaya göre oluşturularak belediyemizce ilan edilecektir. Sınavı kazananlar arasında atanacak boş kadro sayısı kadar asil ve yedek aday belirlenir, sınavın sonucu sözlü sınava giren tüm adaylara yazılı olarak bildirilir. İlanda belirtilen süre içinde atamanın yapılabilmesi için gerekli belge ve işlemlerini Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğüne teslim etmeyen adayların atamaları yapılmaz ve yedek adaylar arasında başarı sırasına göre atama yapılır. Kazanan Adaylar İdarenin lüzumu Üzerine istediği zamanda İşe başlatmakta serbesttir, Süresi içinde yapılmayan internet ortamında ve posta yoluyla yapılan müracaatlar geçersizdir.

İLANEN DUYURULUR.