Sosyal Güvenlik Kurumu Sözleşmeli Personel Alım İlanı

İlan Giriş : 20 Aralık 2008 13:10, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Sosyal Güvenlik Kurumu Sözleşmeli Personel Alım İlanı

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından:

Kurumumuz Primsiz ödemeler Genel Müdürlüğünün bünyesinde faaliyetlerini yürüten Ankara 75.Yıl Dinlenme ve Bakımevi, İstanbul Dinlenme ve Bakımevi ile İzmir Narlıdere Dinlenme ve Bakımevi Müdürlüklerinde, 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi, 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştın imasına İlişkin Esaslar İle ek ve değişikliklerine göre sözleşmeli personel olarak istihdam edilmek üzere; Uzman Tabip, Daire Tabibi ve Diş Tabibi ile 2008 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) (B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle Sosyal Çalışmacı, Psikolog, Diyetisyen, Fizyoterapist, Hemşire ve Sağlık Memuru alınacaktır.

NOT: Brüt ücretlerden sigorta ve sağlık primleri ile gelir vergisi ve damga vergisi tahsil edilmektedir.

1- Talepte bulunacakların;

a) 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartlara haiz bulunmaları,

b) Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmaları,

c) Hemşire ve Sağlık Memurlarında aranan mesleği ile ilgili en az (2) yıl çalışmanın; mezuniyet tarihinden sonra ve ilan tarihinden önce geçmiş olması, staj ve fahri olarak çalışma ile haftanın belli günleri veya günün belli saatlerindeki çalışma şeklinde geçmemesi, bu sürede sosyal güvenlik kurumlarına prim ödenmiş olması ile söz konusu çalışmanın çalışılan kurumlardan alınacak onaylı belgelerde açıkça belirtilmesi, Gerekmektedir.

2- İsteklilerin; bu ilanın gazetede yayımlandığı günü izleyen 15 gün içinde, www.sgk.gov.tr adresinde bulunan ilan ekindeki formata uygun olarak hazırlayacakları özgeçmişlerini de belirtir dilekçe ile istenilen belgeleri, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı Ziyabey Caddesi No:6 06520 Balgat/ANKARA (İrtibat Tel: 0 312 207 84 29) adresine posta yoluyla veya bizzat müracaat etmek suretiyle teslim etmiş olmaları gerekmektedir. Postadaki gecikmeler kabul edilmeyecektir.

3- İlanda belirtilen belgeleri eksik İbraz eden veya hiç ibraz etmeyenler bu belgeleri son müracaat tarihine kadar Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı İnsan Kaynakları Daire Başkanlığına ibraz ettikleri takdirde talepleri kabul edilecek, son müracaat tarihinden sonra ibraz etmeleri halinde ise talepleri kabul edilmeyecektir.

4- Belirtilen sürenin bitimine kadar müracaat eden ve şartları uyan adaylardan Sosyal Çalışmacı, Psikolog, Diyetisyen, Fizyoterapist ve Hemşirelerin yerleştirilmelerinde lisans mezuniyetlerine göre aldıkları KPSSP3 puanları, Sağlık Memurlarının ise Sağlık Meslek Lisesi öğrenimlerine göre aldıkları KPSSP94 puanları esas alınacaktır. Yerleştirme işlemi; her unvan (pozisyon) için ayrı ayn olmak üzere KPSS puanı en yüksek olandan başlamak üzere yapılacaktır. Yerleştirme işlemlerinde son sırada ayni puanı alan adaylar olması halinde mezuniyet tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde ise yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

5- Uzman Tabip, Daire Tabibi ve Diş Tabibi için yapılacak müracaatların ilan edilen pozisyon sayısından fazla olması halinde adaylar Kurumumuz Sözleşmeli Personel Değerlendirme ve Yerleştirme Komisyonunca mülakata tabi tutulacaklar ve yerleştirme mülakat sonucuna göre yapılacaktır.

6- Mülakat tarihi, yeri ve saati ile yerleştirme sonuçları Kurumumuz internet sitesinde (www.sgk.gov.tr) ilan edilecek ve yerleştirilen adayların adreslerine ayrıca bildirilecektir.

7- Yerleştirilmeye hak kazandığı halde verilecek süre İçerisinde başlamayanların yerine, yaptıkları il tercihleri, bu iller için ilan edilen pozisyon sayısı ve aldıkları KPSS (B) grubu puanına göre (Uzman Tabip, Daire Tabibi, Diş Tabibi hariç) en yüksek puandan başlamak üzere yapılacak sıralamada, sözleşme yapılacak ilan edilen pozisyon sayısı içerisinde yer almamaları nedeniyle yerleşti rilemeyenlerden yerleştirme yapılacaktır.

8- İlana uygun olarak göreve başlatılacak olanlar; sosyal güvenlik yönüyle, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4/a maddesi hükümlerine tabi olacaklar ve istihdam edilecekleri birimlerde aynı sınıftaki diğer personelin tabi olduğu çalışma saat ve usulüne tabi olarak çalışacaklardır.

9- İlanda belirtilen ücrete ilaveten istihdam edilecek pozisyonlardan Uzman Tabip için brüt 708,70 YTL, Daire Tabibi ve Diş Tabibi için brüt 684,26 YTL, Sosyal Çalışmacı, Psikolog, Diyetisyen, Fizyoterapist ve Hemşire için brüt 586,51 YTL, Sağlık Memuru için ise brüt 513,20 YTL ek ödeme ile ayda 60 saat fiilen fazla çalışma yapılması halinde ise saat ücreti brüt 1,80 YTL üzerinden, anılan pozisyonlar için ayda brüt 108,00 YTL fazla çalışma ücreti ödenecektir. (Ek ödeme brüt tutarından sigorta ve sağlık primi ile damga vergisi, fazla çalışma brüt tutarından ise sigorta ve sağlık primi ile gel