İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Adıyaman Atakent Belediyesi itfaiyeci ve zabıta memuru alım ilanı

İlan Giriş : 04 Aralık 2008 13:03, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Adıyaman Atakent Belediyesi itfaiyeci ve zabıta memuru alım ilanı

T.C. ADIYAMAN ATAKENT BELEDİYE BAŞKANLIĞI' NA İLK DEFA ATANMAK ÜZERE İTFAİYE ERİ VE ZABITA MEMURU ALIM İLANI

Adıyaman Merkez Atakent Belediye Başkanlığı bünyesinde 11.04.2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Belediye Zabıta Yönetmeliği" hükümlerine göre aşağıda unvanı, sınıfı, adedi, nitelikleri, KPSS türü, KPSS puanı ve diğer şartlan taşımak kaydıyla, belirtilen boş İtfaiye Eri ile Zabıta Memuru kadrolarına sözlü sınav ile alım yapılacaktır.

ALINACAK MEMUR KADROLARININ KOD VE BİLGİLERİ

Alınacak Kadro Unvanı Sınıfı Kadro Derecesi Adet Niteliği

1- itfaiye Eri G.I.H Sınıfı, 11 .Derece, 3 Adet. Lise veya dengi okulu mezunu olmak, 2008 KPSS ye girmiş olmak ve en az 50 puan almış olmak.
2- Zabıta Memuru G.İ.H Sınıfı 11. Derece 2 Adet. Lise veya dengi okul mezunu olmak, Belediye Zabıta Yönetmeliğinin 13. maddesindeki şartlara haiz olmak, 2008 KPSS ye girmiş ve en az 50 puan almış olmak.

GENEL ŞARTLAR

1-T.C. Vatandaşı olmak. 2- Erkek adayların muvazzaf askerlik çağına gelmemiş veya gelmiş ise askerlik hizmetini yapmış, muaf veya erteletmiş olmak, 3- Kamu haklarından mahrum bulunmamak, 4- Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi görevlerde halen çalışıyor olmamak, herhangi bir kamu veya özel kuruluşa karşı hizmet yükümlülüğü ve tazminat borcu olmamak, 5- Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kinci suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak. 6-Erkek,kadın olmak(E/K) 7-Tartılma ve Ölçülme aç karnına,soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde 1.67 m,kadınlarda en az 1.60 m boyunda olmak ve boyun 1m den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-)10 kg .dan fazla fark olmamak.
8- İtfaiye eri adayları için sınavın yapıldığı tarih itibarı ile 30 yaşını doldurmamış olmak.
9- Zabıta Memurluğu adayları için sınav tarihi itibarı ile 25 yaşını doldurmamış olmak.

BAŞVURU ESNASINDA ADAYLARDAN İSTENİLEN BELGELER

1.2008 KPSS sonuç belgesi, 2. T.C. kimlik numarası mevcut Nüfus Cüzdanı sureti, 3. Son altı ay içerisinde çekilmiş 4 adet renkli vesikalık fotoğraf, 4. Diploma veya çıkış belgesi sureti, 5. Cumhuriyet Savcılığı Adli Sicil Belgesi (Son Bir Ay içinde alınmış olması), 6. Herhangi bir sağlık Merkezinde-belirlenecek boy ve kilolarına ilişkin tutanak

BAŞVURU YERİ TARİH VE SAATİ

Başvurular Adıyaman Atakent Belediye Başkanlığı Başkatipliğine şahsen yapılacaktır. Posta yoluyla yapılan müracaatlar dikkate alınmayacaktır. Başvuru tarihi gazete ilan tarihinde başlayıp 15 Aralık 2008 Pazartesi günü 08:30 başlayıp 17 Aralık 2008 Çarşamba günü saat 16:30' a kadar yapılabilecektir. Sınava katılabilme şartlarını taşıyan adaylara Belediye Başkanlığımızca Sınav Giriş Belgesi (Aday Kimlik Kartı) verilecektir. Başvurular, boş kadro sayısının üç katı oranında adayı sınava çağıracaktır. Sınava katılma hakkını elde edemeyen müracaat sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

SINAV YERİ ZAMANI VE KONULARI

Sınav, sözlü olarak yapılacaktır. Sözlü sınav Adıyaman Atakent Belediye Başkanlığı Makam Odasında 26 Aralık 2008 Cuma günü saat 10:00'da yapılacaktır. Sözlü sınav konuları;
a)Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, b) Atatürk ilkeleri ve İnkılap Tarihi c) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu d) Mahalli İdarelerle İlgili Temel Mevzuattan oluşacaktır. e) Genel Kültür.

DEĞERLENDİRME

Sınav Komisyonunca yapılacak olan sözlü sınavda değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Kurum Sınav başarı puanı sözlü sınav sonucu esas alınacaktır ve başarılı olabilmek için en az 70 puan almak şarttır. Kazanan asil aday kadar da yedek aday kazanmış sayılacaktır. Memuriyete girişe esas teşkil edecek sınav sonucu kurum sınavı başarı puanının %50 si ile KPSS puanının %50 si alınmak suretiyle belirlenir. Kazanan adaylar Belediyemiz hizmet binası girişi ilan adresinde duyurulacaktır. Ayrıca sınav sonucu tüm adaylara yazılı olarak bildirilir. Asil adaylardan göreve başlamayanların yerine sırasıyla yedek adaylardan atama yapılacaktır. Yazılı tebligatta belirtilen süre içinde atamanın yapılabilmesi için gerekli belgeleri teslim etmeyen ve işlemlerini tamamlamayan adayların atamaları yapılmayacaktır. Sınav Komisyonu; sınav sonunda personel alımı için ilana çıktığı kadrolardan, başarı puanların düşük bulduğu veya yeterli bulmadığı takdirde sınav duyurusunda ilan edilen kadroların bir kısmına yada hiçbirine alıp almama hakkına sahiptir.
Başvuru işlemleri sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya herhangi bir şekilde gerçeği sakladığı tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve bunların atamaları yapılmaz. Bu kişiler hiçbir hak talep edemezler ve haklarında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.
İlan Olunur.


Mehmet AKGÜN
Belediye Başkanı