Rize Üniversitesi profesör ve yardımcı doçent alım ilanı

İlan Giriş : 04 Aralık 2008 12:52, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Rize Üniversitesi profesör ve yardımcı doçent alım ilanı

Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine 2547 Sayılı Kanunun ilgili maddeleri uyarınca öğretim elemanı alınacaktır. Başvuracak adaylann fakültelerin veya 4 yıllık yüksekokulların ilgili bölümlerinden mezun olmaları (Yurt dışından alınan diplomaların Yükseköğretim Kurulu'nca onaylanmış olması şarttır), 657 Sayılı Kanunun 48. maddesindeki genel ve özel şartları sağlamış olmaları gerekmektedir.

Profesör1 ve Doçent kadroları devamlı statüde olup, bu kadrolara başvuracak adaylar, dilekçelerinde başvurdukları birimi ve Rize Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönergesi'ndeki koşulları sağladığını belirterek ekinde 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdan örneği ve doçentlik belgelerinin onaylı örnekleri ile yönergenin ekindeki Ek 2 formunu, özgeçmiş, yayın listesi ve yayınlarından oluşan dosyalarını profesörler için 6 takım; doçentler için 4 takım halinde vereceklerdir. Ayrıca profesör kadrosuna başvuran adaylar dilekçelerinde ve dosyalarında başlıca araştırma eserini belirtmiş olmaları gerekmektedir. Yardımcı Doçent kadrolarına başvuracak adaylar dilekçelerinde başvurdukları anabilim dalı ile Rize Üniversitesi öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma İlkelerine ilişkin Yönergedeki koşullan sağladığını belirterek ekinde, 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdan örneği,.diploma ve doktora belgelerinin onaylı örnekleri ile söz konusu yönergenin ekindeki Ek 2 formu ile birlikte Özgeçmiş, yayın listesi ve yayınlarından oluşan dosyalarım 4 takım halinde vereceklerdir. Yardımcı Doçent kadrosuna atamalarda adayların UDS'den en az 65 puan veya eşdeğeri iliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmaları şarttır. Rize Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma İlkeleri ne ilişkin yönergenin 11. maddesi uyarınca yapılacak atamalarda bu yönergede öngörülen kriterler aranmayabilir.

Başvurular gazetede ilan edildiği tarihten itibaren 15 gün süre içerisinde Rize üniversitesi Personel Dairesi Başkanlığına şahsen yapılacak, posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Sınav yeri ve tarihleri daha sonra tespit edilip adaylara ayrıca bildirilecektir.

Başvuruda bulunan adaylar, başvurdukları kadro ile ilgili koşulları sağlamadığı sonradan tespit edilmesi halinde bu adayların ataması yapılmayacak ve başvuruları iptal edilecektir. İlgililere duyurulur.

B İ R İ M İ B Ö L Ü M Ü ANAB İ L İ M DALI KADRO UNVANI KADRO DER. KADRO ADED İ A Ç IKLAMA
Fen-Edebiyat Fakültesi T ü rk Dili ve Edebiyat ı T ü rk Dili Yardımcı Doçent 5 1  
Fen-Edebiyat Fakültesi T ü rk Dili ve Edebiyat ı T ü rk Edebiyat ı Yardımcı Doçent 5 1  
Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Cebir ve Say ı lar Teorisi Yardımcı Doçent 5 1  
Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Uygulamal ı Matematik Yardımcı Doçent 5 1  
Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Biyokimya Yardımcı Doçent 5 1 Kimya (Enzimoloji) alan ı nda doktora yapm ış olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Biyokimya Yardımcı Doçent 5 1 Molek ü ller biyoloji alan ı nda doktora yapm ış olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Genel Fizik Yardımcı Doçent 5 1 Yar ı iletken alan ı nda doktora yapm ış olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih   Yardımcı Doçent 5 1 Yak ı n Osmanl ı Tarihi alan ı nda doktora yapm ış olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih   Yardımcı Doçent 5 1 N ü mizmatik alan ı nda uzman olmak.
İ lahiyat Fak ü ltesi Temel islam Bilimleri Tefsir Do ç ent 1 1  
İ lahiyat Fak ü ltesi Felsefe ve Din Bilimleri Dinler Tarihi Do ç ent 1 1  
İ lahiyat Fak ü ltesi Temel İ slam Bilimleri Arap Dili ve Belagat ı Yardımcı Doçent 3 1  
Su Ü r ü nleri Fak ü ltesi Su Ü r ü nleri Temel Bilimleri Deniz Biyolojisi Yardımcı Doçent 5 1 Deniz bal ı klar ı n ı n popilasyon geneti ğ i alan ı nda doktora yapm ış ve bu alanda ç al ış malar ı bulunmak.
Su Ü r ü nleri Fak ü ltesi Su Ü r ü nleri Temel Bilimleri Deniz Biyolojisi Yardımcı Doçent 5 1 Deniz bal ı klar ı n ı n sistemati ğ i ve biyoekolojisi alan ı nda doktora yapm ış ve bu alanda ç al ış malar ı bulunmak.
B İ R İ M İ B Ö L Ü M Ü ANAB İ L İ M DALI KADRO UNVANI KADRO DER. KADRO ADED İ A Ç IKLAMA
Su Ü r ü nleri Fak ü ltesi Su Ü r ü nleri Avlama ve İş leme Teknolojisi Avlama Teknolojisi Yardımcı Doçent 5 İ Kabuklu ve eklem bacakl ı lar ı n avc ı l ığı alan ı nda doktora yapm ış ve bu alanda ç al ış malar ı bulunmak.
E ğ itim Fak ü ltesi İ lk öğ retim S ı n ı f Öğ retmenli ğ i (Din E ğ itimi) Yardımcı Doçent 4 . 1 Felsefe ve Din Bilimleri, Din E ğ itimi alan ı nda doktora yapm ış olmak.
E ğ itim Fak ü ltesi İ lk öğ retim S ı n ı f öğ retmenli ğ i - (Co ğ rafya) Yardımcı Doçent 5 1 Co ğ rafya E ğ itimi alan ı nda doktora yapm ış olmak.
E ğ itim Fak ü ltesi İ lk öğ retim Sosyal Bilgiler E ğ itimi 1 (Tarih) Yardımcı Doçent 5 1 T ü rkiye Cumhuriyeti Tarihi alan ı nda doktora yapm ış olmak.
T ı p Fak ü ltesi . Temel T ı p Bilimleri Mikrobiyoloji ve Klinik Mik. Profest ö r 1 1 İ mm ü noloji alan ı nda ç al ış ma ve eserleri bulunmak.
T ı p Fak ü ltesi Temel T ı p Bilimleri Mikrobiyoloji ve Klinik Mik. Yardımcı Doçent 4 1  
T ı p Fak ü ltesi Cerrahi T ı p Bilimleri Anesteziyoloji ve Reanimasyon Yardımcı Doçent 4 1  
T ı p Fak ü ltesi Cerrahi T ı p Bilimleri Beyin ve Sinir Cerrahisi Yardımcı Doçent 3 1  
T ı p Fak ü ltesi Cerrahi T ı p Bilimleri Ortopedi ve Travmatoloji Yardımcı Doçent 4 1  
T ı p Fak ü ltesi Cerrahi T ı p Bilimleri Ü roloji Yardımcı Doçent 3 1  
T ı p Fak ü ltesi Cerrahi T ı p Bilimleri Kulak- Burun - Bo ğ az Yardımcı Doçent 3 2  
T ı p Fak ü ltesi Cerrahi T ı p Bilimleri Kulak - Burun - Bo ğ az Profesör 1 1  
T ı p Fak ü ltesi Cerrahi T ı p Bilimleri Patoloji Yardımcı Doçent 3 1  
T ı p Fak ü ltesi Dahili T ı p Bilimleri İç Hastal ı klar ı ¦ Yardımcı Doçent 4 1  
T ı p Fak ü ltesi Dahili T ı p Bilimleri Ç ocuk Sa ğ l ığı ve Hastal ı klar ı Yardımcı Doçent 4 1 Pediatrik Hematoloji deneyimine sahip olmak. ¦
T ı p Fak ü ltesi Dahili T ı p Bilimleri Kardiyoloji Yardımcı Doçent 4 1  
T ı p Fak ü ltesi Dahili T ı p Bilimleri Ruh Sa ğ l ığı ve Hastal ı klar ı Yardımcı Doçent 3 1  
Rize Meslek Y ü ksekokulu Teknik Programlar ( İ n ş aat) Yardımcı Doçent 4 1  
Pazar Meslek Y ü ksekokulu (Peyzaj ve S ü s Bit. Prag.}   Yardımcı Doçent 5 1 Arazi kullan ı m ş ekli ve toprak ö zellikleri aras ı ndaki ili ş kiler konusunda doktora yapm ış olmak.
Pazar Meslek Y ü ksekokulu (T ı bbi ve Aromatik Bitkiler Pr.) ,   Yardımcı Doçent 5 1 -Subtropik meyve yeti ş tiricili ğ i konusunda doktora yapm ış olmak.
Pazar Meslek Y ü ksekokulu (T ı bbi ve Aromatik Bitkiler Pr.)   Yardımcı Doçent 5 1 T ı bbi ve Aromatik Bitki ¦ yeti ş tiricili ğ i konusunda doktora yapm ış olmak.
Pazar Meslek Y ü ksekokulu (Ar ı c ı l ı k)   Yardımcı Doçent 5 1 Molek ü ler Genetik alan ı nda uzman ve ç al ış malar ı bulunmu ş olmak.