İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Koç Üniversitesi, son başvuru tarihi 30 haziran 2021, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Öğretim Üyesi 1 akademik personel alacak.

Kaynak : Resmi gazete
İlan Giriş : 15 Haziran 2021 00:37, Son Güncelleme : 15 Haziran 2021 00:56
Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Koç Üniversitesi Rektörlüğünden:

2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği'nin ilgili maddeleri uyarınca, Üniversitemizin aşağıda belirtilen fakültesine tam zamanlı öğretim üyeleri alınacaktır.

Müracaat edeceklerin bir sayfalık başvuru dilekçesini, yayın listesi ile bilimsel yayın ve akademik faaliyetlerini içeren özgeçmişini (Türkçe ve İngilizce) ve doktora belgesini PDF formatında ilanda belirtilen son başvuru tarihine kadar [email protected] e-posta adresine göndermeleri gerekmektedir.

Yabancı ülkelerden alınan lisans ve lisansüstü diploma ve derecelerin denkliğinin Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış olması ve belgelendirilmesi şarttır.

Yabancı ülkelerde alınan doktora, doçentlik ve profesörlük unvanlarının Türkiye'de geçerli sayılması için, başvuran adayın çalıştığı yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumunun, eşdeğerliğinin Üniversitelerarası Kurulca belirlenmesi gerekir.

Adayların aşağıda belirtilen genel koşullara ek olarak tabloda yer alan özel koşulları da sağlamaları gerekmektedir.

Doktor Öğretim Üyesi kadrosu için:

İlgili alanda doktora tezini tamamlamış olmak,

Seçkin uluslararası hakemli dergilerde bilimsel yayınlar yapmış olmak veya yapabileceğini destekleyen ön çalışmalar sunmak,

Alanında İngilizce ders verebilecek yetkinliğe sahip olmak.

(*) Chartered ABS kriterlerine göre 4 ve üstü sıralamalı uluslararası hakemli dergilerde en az 1 yayın yapmış olmak veya Chartered ABS kriterlerine göre 4 ve üstü sıralamalı uluslararası hakemli dergilerde yayın yapma potansiyeline sahip olmak. Yayın yapma potansiyeli, uluslararası hakemli dergilerde değerlendirme halinde olan makaleler, önde gelen hakemli alan konferanslarındaki sunumlar ve adayın doktora ya da doktora sonrası çalışmalarını alanının önde gelen üniversitelerinde yapmış olmasıyla ölçülmektedir. Bu bağlamda QS veya THE Dünya sıralamasında ilk 600 üniversite içinde olan üniversiteler, Carnegie Classification of Institutions of Higher Education kriterlerine göre R1 - Araştırma Üniversitesi veya İşletme ve Ekonomi alanı sıralamasına göre Amerika'daki R1 üniversitelerine benzer sıralardaki üniversiteler veya uluslararası akreditasyona (EQUIS, AACSB) sahip üniversiteler kabul edilecektir.

5200/1-1