Diyarbakır Yenişehir Belediyesi müfettiş yard. sınav ilanı

İlan Giriş : 28 Kasım 2008 10:22, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Diyarbakır Yenişehir Belediyesi müfettiş yard. sınav ilanı

Diyarbakır Yenişehir Belediye Başkanlığından :

MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

Kurumumuza, Teftiş Kurulu Müdürlüğünün açık bulunan, GİH sınıfından 1 adet 7 dereceli Müfettiş Yardımcısı kadrosuna sınav ile Müfettiş Yardımcısı alınacaktır.

1 ? Sınav Şekli, Tarihi ve Yeri

Sınavlar yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı olarak, Lise Caddesi Altındağ 3 Apartmanı Yenişehir / Diyarbakır adresindeki Yenişehir Belediyesi Meclis Salonunda yapılacaktır. Yazılı sınav 30 Aralık 2008 Salı günü saat 10.00?da yapılacak, başarılı olanlara sözlü sınav tarihi ayrıca bildirilecektir.

2 - Giriş Koşulları

Adayların;

a) Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinde yazılı nitelikleri taşımak,

b) Sınavın yapılacağı tarihte 35 yaşını doldurmamış ve erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış olmak,

c) Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile en az dört yıl eğitim veren ve denkliği yetkili makamca kabul edilen yerli ve yabancı fakültelerden birini bitirmiş olmak.

d) 2008 yılı KPSS A Grubu sonucunda; KPSS 79 puan türünden 80 ve üzeri puan almış olmak. KPSS 79 puan türünden 80 ve üzeri puan alanlar arasından en yüksek puanlı 20 kişi yazılı sınava çağrılır. 20. aday ile eşit puan alan tüm adaylar sınava çağrılacaktır.

e) Belediye müfettişliği karakter ve vasıflarına haiz bulunmak gerekir.

e bendinde belirtilen husus, sadece yazılı sınavı kazanan adaylar yönünden söz konusu olup; sözlü sınavdan önce İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünce yapılacak inceleme ile tespit edilir. Durumu uygun bulunmayanlar sözlü sınava çağrılmazlar.

3 - Sınav Konuları

Anayasa Hukuku, İdare Hukuku, Ceza Hukuku, Medeni Hukuk, Borçlar Hukuku, Mahalli İdareler Hukuku.

İktisat, Maliye, Muhasebe, İngilizce, ve Genel, Kültürel, güncel ve sosyo-ekonomik konular.

4 - Başvuru Sırasında İstenecek Belgeler

Belediyemiz İnsan kaynakları ve eğitim müdürlüğünden veya www.diyarbakiryenisehir.bel.tr internet adresinden alınacak başvuru formu, aday tarafından eksiksiz ve okunaklı şekilde tükenmez kalem ile doldurulmak suretiyle aşağıdaki belgeler eklenecektir.

a) 4,5 x 6 boyutunda son bir yıl içinde çekilmiş 3 adet renkli fotoğraf

b) Üniversite diploması veya mezuniyet belgesinin aslı veya noterden yahut belgelerin verildiği okullardan onaylı sureti (aslı gösterilmek kaydıyla İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünce de onaylanabilir), ayrıca yabancı veya Türkiye dışındaki üniversitelerden mezun olanların Yüksek Öğretim Kurumunca onaylanmış denklik belgesi getirmeleri gerekir.

c) 2008 yılı KPSS sınavı sonuç belgesinin aslı veya noter onaylı sureti.(aslı gösterilmek kaydıyla İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünce de onaylanabilir), adayların KPSS sonuç belgeleri, doğruluğunun ispatı için ÖSYM? ye gönderilecektir. Hem KPSS puanı doğru olmayanlar, hem de diğer evraklarda gerçeğe dayanmayan beyanlarda bulunanlar hakkında cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.

Adayların yukarıdaki belgeleri son müracaat günü olan 15 Aralık 2008 tarihi mesai bitimine kadar, Lise Caddesi Altındağ 3 Apartmanı Yenişehir / Diyarbakır adresindeki İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne şahsen veya posta ile ulaştırmaları gerekmektedir. Posta ile gönderilen evraklarda olası gecikme ve kaybolmalar durumunda başvuru sahibi herhangi bir hak iddia edemez. 15 Aralık ile 22 Aralık 2008 tarihleri arasında İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünce aday evrak incelemesi yapılacaktır.Yapılan incelemede evrakları tam ve geçerli olup sınava girme şartları tutan adaylar için sınav günü salona alınırken gösterecekleri fotoğraflı sınav giriş belgesi (aday kimlik kartı) hazırlanacak ve listeleri 22 aralık 2008 tarihinden itibaren www.diyarbakiryenisehir.bel.tr web sitesi ile Yenişehir belediyesi ilan panosuna asılarak duyurulacaktır. Sınava katılma hakkını elde edemeyen müracaat sahiplerine ayrıca bir bildirimde bulunulmayacaktır. Adaylar fotoğraflı sınav giriş belgelerini 22 aralık 2008 tarihinden itibaren insan kaynakları ve eğitim müdürlüğünden şahsen alacaklardır.

Yazılı sınavı kazanıp sözlü sınava çağrılacak adayların, sözlü sınav tarihinden en geç iki gün önce, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne aşağıdaki belgeleri iletmeleri gerekmektedir.

a) Nüfus cüzdanının aslı veya onaylı sureti,

b) Sağlam ve her türlü iklim ile yaya ve taşıtla yolculuk şartlarına dayanıklı olduğuna dair sağlık raporu aslı veya onaylı sureti (sözlü sınavı kazanan adaylar ayrıca tam teşekküllü resmi hastanelerden alınacak sağlık kurulu raporunun aslını verecektir),

c) Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış olduğuna dair belgenin aslı veya onaylı sureti,

d) 4,5 x 6 boyutunda yeni çekilmiş altı adet renkli fotoğraf,

e) Cumhuriyet Savcılığından alınan sabıka kaydı belgesi,

f) Kendi el yazısı ile CV.

5 - Sınav Şekli

Yazılı sınav duyurulmuş olan yer ve saatte başlar ve bitirilir geç gelenler sınava alınmazlar.

Yazılı ve sözlü Sınava girecek adaylar, yanlarında sınav giriş belgesi ile birlikte resmi makamlarca verilmiş geçerli bir kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport veya evlilik cüzdanı) bulundurmak zorundadır. kontrol esnasında bu belgeleri görevlilere göstermeyen adaylar sınav salonuna alınmazlar.

Sınav, sözlü sınav hariç, çoktan seçmeli test usulü ile yapılacaktır.

Sınavda kopya girişiminde bulunanlar sınavdan çıkartılır ve bir daha giriş sınavına alınmazlar.

6. Sınav Sonuçlarının Değerlendirilmesi

Yazılı sınavda başarılı sayılabilmek için sınav konularının her birinden 100 tam puan üzerinden 60?tan az olmamak üzere ortalama 65 puan almak gerekir.

7. Sınav Sonuçlarının Duyurulması

Adaylara yazılı sınav sonucu ile sözlü sınavın günü ve saati, başvuru esnasında verdikleri telefon numaralarından aranarak bildirilecektir. Sözlü sınav günü ve saati ayrıca belediyemizin web sitesinde ve Hizmet Binamızda bulunan ilan panosuna asılarak duyurulacaktır.

8. Sözlü Sınav

Sözlü sınav daha sonra adaylara bildirilecek tarih ve saatte başlar. Adaylar başvuru sırasına göre sınava alınır. Geç gelen adaylar sınava alınmazlar. Sözlü sınavda başarılı sayılabilmek için, Sınav Kurulu Üyelerinden 100 tam puan üzerinden ortalama 65 veya üzeri puan almak gerekir.

9. Sınav Notu ve Sonucun Duyurulması

Müfettiş yardımcılığı sınavı notu, belediyemizin yapacağı yazılı ve sözlü sınav notlarının ortalamasıdır. Sınav sonuçları yüksek nottan başlayarak tutanağa geçirilir. En yüksek puanı alan aday sınavı kazanmış sayılır. Puanların eşitliği halinde sıralamada KPSS notu esas alınır..

Müfettiş yardımcılığı giriş sınavını kazanıp atanmayı hak eden adaya ve diğer adaylara sınav sonuçları başvuru esnasında verdikleri telefon numaralarından ulaşılarak ve yazılı adreslerine gönderilerek bildirilecektir.