Hitit Üniversitesi Akademik Personel Alım İlanı

İlan Giriş : 26 Kasım 2008 13:13, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Hitit Üniversitesi Akademik Personel Alım İlanı

Hitit Üniversitesi

Üniversitemiz birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 657 S.D.M.K.48.maddesi hükümleri dahilinde Öğretim Elemanı alınacaktır.

Başvurular ilanın Resmi Gazetede yayın tarihi itibariyle 15 (Onbeş) gün ile sınırlıdır. Başvuru evrakları geri iade edilmeyecektir.

Öğretim Üyesi kadrosuna başvuracak adayların 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun 5772 sayılı Kanunla değiştirilen 23. maddesinde belirlenen asgari koşullan sağlamış olmak şartıyla:

YARDIMCI DOÇENT kadrosuna başvuracak adayların; başvurdukları anabiiim dalım ve yabancı dilini belirten dilekçelerine, özgeçmiş, (2) iki adet fotoğraf, nüfus cüzdanı örneği, yayın listesi, diploma sureti, başvurdukları anabilin) dalında yapmış oldukları doktora belgesi (yurtdışından alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması) ve varsa yabancı dil basan belgesini, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 (Dört) adet dosya ve Özgeçmiş ile eserlerini CD (Dört adet) ortamında hazırlayarak ilgili fakülte Dekanlığına ve Yüksekokul Müdürlüğüne şahsen başvurmaları gerekmektedir.

Öğretim Üyeligine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerinde, Yardımcı Doçent kadrolanna atamada aranacak yabancı dil şartının, en az KPDS 60 (altmış) puan ve eş değerliliği kabul edilen sınavlardan bu puan muadili bir puan alması gerekmektedir.

YÖK'ün 10.09.2007/23217 saydı yazısında Yardımcı Doçent atamalarında KPDS' den en az 60 puan alması gerekir.

Yardımcı Doçent kadrosuna; Profesör ve Doçentler başvuramazlar. Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Erkek adayların askerlik durum belgesini başvuru evraklarına eklemeleri gerekmektedir.

Öğrenim belgesini yurtdışından almış olanların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir.

Herhangi bir kamu kurumunda çalışanlar (daha önce çatışıp aynlsalar dahi) çalıştığı kurumdan alacakları onaylı aynntılı hizmet belgesini başvuru belgesine ekleyerek ibraz edeceklerdir.

Birimi Bmlümü ABD/Alanı Derecesi Adet Açıklama

Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Yrd.Doç.Dr. 5 1 Enerji AnabilimDalında doktora yapmış olmak.

Sağlık Yüksekokulu Yrd.Doç.Dr. 4 I Fizyoloji alanında doktora yapmış olmak.

DUYURULUR.