Dicle Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı
Dicle Üniversitesi, son başvuru tarihi 11 haziran 2021, Eczacılık Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi, Diyarbakır Teknik Bilimleri Meslek Yüksekokulu, Sivil Havacılık Yüksekokulu, Veteriner Fakültesi, Tıp Fakültesi, Profesör, Doçent, Doktor, Öğretim Üyesi 34 akademik personel alacak.
Dicle Üniversitesi Rektörlüğünden:
ÖĞRETİM ÜYESİ ALIM İLANI
Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine, 2547 sayılı Kanun ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen şartları sağlamış olmak koşuluyla öğretim üyesi alınacaktır.
Başvuru süresi, ilanın yayım tarihinden başlamak üzere 15 (onbeş) gündür. Kadrolara müracaat eden adayların başvurularının Üniversitemiz Senatosunca kabul edilen ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca onaylanan ve (http://www.dicle.edu.tr) adresindeki "Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönergesi" kriterlerine uygun olması gerekmektedir. Bu kriterlere uygun olmayan başvurular kabul edilmeyecektir.
Profesör kadroları daimi statüde olup adaylar; başvurulan anabilim dalını ve başlıca araştırma eserini de belirttikleri dilekçelerine ekleyecekleri, doçentlik belgesi, öğrenim belgeleri, nüfus cüzdanı fotokopisi, 2 adet fotoğraf, özgeçmiş, puanlar çizelgesi ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan çalışmalarının 1 takımını dosya halinde; dosyadaki tüm bilgi ve belgeleri de pdf formatında 5 adet taşınabilir belleğe aktararak Rektörlüğümüz Personel Daire Başkanlığına şahsen başvuracaklardır.
Doçent kadroları daimi statüde olup adaylar; başvurulan anabilim dalını belirttikleri dilekçelerine nüfus cüzdanı fotokopisi, öğrenim belgeleri, 2 adet fotoğraf, özgeçmiş, doçentlik belgesi ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan belgelerin 1 takımını dosya halinde, dosyadaki tüm bilgi ve belgeleri de pdf formatında 3 adet taşınabilir belleğe aktararak Rektörlük Personel Daire Başkanlığına şahsen başvuracaklardır.
Doktor Öğretim Üyesi kadroları için adaylar; başvurulan anabilim dalını belirttikleri dilekçelerine, nüfus cüzdanı fotokopisi, özgeçmiş, puanlar çizelgesi, yabancı dil belgesi, öğrenim belgeleri, 2 adet fotoğraf ayrıca bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan belgelerin 1 takımını dosya halinde; dosyadaki tüm bilgi ve belgeleri de pdf formatında 3 adet taşınabilir belleğe aktararak, kadronun ilan edildiği birime şahsen başvuracaklardır.
İlanımızda; 01.01.2018 tarihinde yürürlüğe giren 2547 sayılı Kanunun ek 38' inci maddesi uyarınca belirlenen % 20'lik kota kapsamında başvuru yapılabilecek doktor öğretim üyesi kadrosu bulunmamaktadır.
Süresi içerisinde yapılmayan başvurular ile Rektörlüğümüz ve ilgili birimlerce kurulacak başvuru ön değerlendirme komisyonu tarafından ilgili mevzuatın gereğini ve ilan başvuru şartlarını taşımadığı veya eksik belgeli olduğu tespit edilenlerin başvuruları ile postayla yapılacak başvurular kabul edilmeyecek, adaylar ilana çıkan kadrolardan yalnızca birine başvurabileceklerdir. Adaylar ilan şartlarında belirtilen hususların tamamını belgelendireceklerdir.
Adayları ilgilendiren başvuru ve atama süreci ile ilgili tüm bilgilendirmeler Üniversitemiz web (https://www.dicle.edu.tr/) sayfasından yapılacak olup ayrıca yazılı bildirim yapılmayacaktır. Gerekli görülmesi halinde ilanın her aşaması iptal edilebilir. Doktor öğretim üyesi kadrosuna profesör ve doçentler müracaat edemezler.
Herhangi bir kamu kuruluşunda çalışanların (daha önce çalışıp ayrılmış olsalar dahi) çalıştığı kurumdan alacakları onaylı hizmet belgesini sunmaları zorunludur.
İlan olunur.
AÇIKLAMALAR
1. Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi bilim alanında doçentliğini almış olmak.
2. Kimya (Analitik Kimya) bilim alanında doçentliğini almış olup ilgili alanda çalışmaları olmak.
3. Kimya (Analitik Kimya) bilim alanında doçentliğini almış olup ilgili alanda çalışmaları olmak.
4. Kimya (Organik Kimya) bilim alanında doçentliğini almış olup ilgili alanda çalışmaları olmak.
5. Eski Türk Edebiyatı bilim dalında doçentliğini almış olup Osmanlı Sahası Klasik Türk Edebiyatı (Güneydoğu sahası) alanında çalışmaları olmak.
6. Yeni Türk Edebiyatı bilim dalında doçentliğini almış olup Cumhuriyet dönemi roman ve şiiri üzerine çalışmaları olmak.
7. Klasik Türk Edebiyatı bilim alanında doçentliğini almış olup Eski Anadolu Türkçesi metinleri üzerine çalışmaları olmak.
8. Arkeoloji alanında doktorasını almış olup geç Roma dönemi ile ilgili çalışmaları olmak.
9. Doktorasını Özel Hukuk (İcra ve İflas Hukuku) alanında yapmış olmak.
10. Yüksek lisans ve doktorasını Özel Hukuk (İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku) alanında yapmış olmak.
11. İktisat Tarihi bilim alanında doçentliğini almış olup Finans Tarihi alanında çalışmaları olmak.
12. Temel İslam Bilimleri bilim alanında doçentliğini almış olup Kur'an-ı Kerim Okuma ve Kıraat ilmi alanında çalışmaları olmak.
13. İslam Tarihi ve Sanatları alanında doktora yapmış olup Osmanlı eğitim sistemi konusunda çalışmaları olmak.
14. Mimarlık bilim alanında doçentliğini almış olmak.
15. Mimarlık bilim alanında doçentliğini almış olmak.
16. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları (Çocuk Kardiyolojisi) bilim alanında doçentliğini almış olmak.
17. Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon bilim alanında doçentliğini almış olmak.
18. Kardiyoloji bilim alanında doçentliğini almış olmak.
19. Göğüs Hastalıkları bilim alanında doçentliğini almış olmak.
20. Acil Tıp bilim alanında doçentliğini almış olmak.
21. Radyasyon Onkolojisi bilim alanında doçentliğini almış olmak.
22. Veteriner Klinik Bilimleri bilim alanında doçentliği almış olmak.
23. Matematik bilim alanında doçentliğini almış olup Matematik Eğitimi alanında çalışmaları olmak.
24. Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi doktora mezunu olup Yeni Türk Edebiyatı bilim alanında doçentliğini almış olmak.
25. Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi doktora mezunu olup Klasik Türk Edebiyatı bilim alanında doçentliğini almış olmak.
26. Yeni Çağ Tarihi bilim alanında doçentliğini almış olup tarih eğitimi alanında çalışmaları olmak.
27. Eğitim Bilimleri (Eğitim Programları ve Öğretim) bilim alanında doçentliğini almış olup hayat boyu öğrenme ve yetişkin eğitimi konusunda çalışmaları olmak.
28. Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği bilim alanında doçentliğini almış olmak.
29. Havacılık Yönetimi alanında doktora yapmış olup havacılık finansı konusunda çalışmaları olmak.
30. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bilim alanında doçentliğini almış olmak.
31. Kimya (Polimer Bilimi) bilim alanında doçentliğini almış olup ilgili alanda çalışmaları olmak.
32. Elektrik-Elektronik Mühendisliği (elektrik enerjisi ve güç sistemleri) alanında doktorasını yapmış olmak.
4491/1-1