Sivas Gemerek Belediyesi Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri Alım İlanı

İlan Giriş : 21 Kasım 2008 13:07, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Sivas Gemerek Belediyesi Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri Alım İlanı
SİVAS İLİ GEMEREK BELEDİYE BAŞKANLIĞINA İLK DEFA ATANACAK
ZABITA MEMUR ALIMI İLANI

657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinin (A) fıkrasında belirtilen genel şartlara ve 11 Nisan 2007 Tarih ve 26490 Sayılı resmi Gazetede yayınlanan Belediye Zabıta Yönetmeliğinin 13. maddesindeki Zabıta Memurluğuna atanma şartlarına göre aşağıda belirtilen boş münhal zabıta kadrosuna alım yapılacaktır.

Sınıfı Unvanı Derecesi Adedi Cinsiyeti Niteliği

GİH. Zabıta Memuru 11 5 K-E En az Lise ve dengi okul mezunu olmak.

A . BAŞVURU ŞARTLARI :

a) Türk vatandaşı olmak,

b) 657 sayılı yasanın 48.maddesindeki (A) bendindeki şartları taşımaları,

c) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

d) Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak,

e) Görevini devamlı yapmasını engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı bulunmamak.

f) KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) 2008 sınavına girmiş, 60 puan ve üzeri almış olmak.

g) Belediyemize başvuran adayların KPSS başarı puanlarına göre sıralanarak en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere atama yapılacak boş kadro sayısının üç katı oranında aday sınava çağırılacak.

h) Tartılma ve ölçülme, aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda, erkeklerde 1.67 boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmamak.

l) Sınavın yapıldığı tarih itibarı ile 25 yaşını doldurmamış olmak

B . BAŞVURU SÜRESİ VE YERİ :

Başvurular 24.11.2008 pazartesi günü saat 08:00'de başlayacak ve 05.12.2008 mesai bitiminde (saat 17.00'de) sona erecektir. Başvurular;Gemerek Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğüne şahsen yapılacaktır. (Posta ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.)

C. SINAV BAŞVURUSU İÇİN İSTENECEK BELGELER:

Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğünden alınacak iş talep formu aday tarafından eksiksiz ve okunaklı bir şekilde tükenmez kalemle doldurulmak suretiyle aşağıdaki belgeler eklenecektir

1- a) KPSS Sınav Sonuç Belgesi Aslı ve Fotokopisi,( Sınav sonuç belgesi olarak internet çıktısı getiren adayların belgelerini ÖSYM İl Sınav Yönetici Bürolarından onaylatmaları gerekmektedir.)

b) Nüfus cüzdanı Aslı ve fotokopisi

c) Diploma veya Geçici Mezuniyet belgesi aslı veya tasdikli sureti,

ç) Son altı ay içerisinde çekilen 2 adet vesikalık fotoğraf, (1 adedi Başvuru Formu'na yapıştırılacaktır).

d) Görevini devamlı yapmaya engel bir durum olmadığına dair beyanı.

e) Cumhuriyet Başsavcılığından sabıka kaydının olmadığına ilişkin adli sicil belgesi

SINAV YERİ VE ZAMANI :

Sınav Gemerek Belediye Başkanlığı Binasında 16.12.2008 tarihinde salı günü, saat 10.00'da memur adayları sözlü mülakata tabi tutulacaktır. sınava çağrılacak Zabıta Memuru adaylarının listesi 15/12/2008 tarihinde Belediye ilan panosunda duyurulacaktır

SÖZLÜ SINAV KONULARI :

a)Türkiye Cumhuriyet Anayasası,

b)Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi,

c)657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu,

ç)Mahalli İdareler ile müracaat edilen kadro ile ilgili temel mevzuat.

d)Genel Kültür

DEĞERLENDİRME :

Sözlü sınav mülakat şeklinde yapılır. Sözlü sınavda başarılı olabilmek için 100 üzerinden en az 70 puan almak gerekir. Başarı notu, sözlü sınavda alınan not ile KPSS notunun ortalamasıdır.

SINAV SONUÇLARI :

Sınav sonuçları Belediyemizin ilan panosunda duyurulacak ve kazanan adaylara yazılı olarak tebliğ edilecektir. Bu tebligatta sınavı kazanmış olanların atanması için gerekli belgeler ve işlemler ile bunların Belediyeye teslimi için tanınan süre belirtilecektir.

Ayrıca sınav ilanında belirtilen kadro sayısının yarısı kadar yedek başarı listesi ilan edilecektir. Sınavı kazanan adaylardan süresi içinde Belediye Başkanlığımıza başvurmayanların yerine birinci yedekten başlayarak yedek başarı listesindeki sıraya göre adaylar çağrılacaktır.

SİVAS İLİ GEMEREK BELEDİYESİ

İTFAİYE ERİ ALIM İLANI

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinin (A) fıkrasındaki şartlar ile 21.10.2006 tarih ve 26326 sayılı Belediye İtfaiye yönetmeliğinin 15. maddesi yönetmelik hükümleri gereği ile 11.04.2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazete Belediye İtfaiye Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik hükümleri gereği İtfaiye Eri atanma şartlarını taşımak kaydıyla İtfaiye Eri kadrosuna sözlü sınav ile memur alımı yapılacaktır.

ELEMAN ALINACAK KADROLAR:

DERECESİ ÜNVANI ADET CİNSİYET TAHSİLİ

11 İtfaiye Eri 5 E-K En az Lise ve Dengi Okul Mezunu olmak

BAŞVURU ŞARTLARI:

İTFAİYE ERİ ADAYLARI GENEL VE ÖZEL ŞARTLAR

İtfaiye Eri olarak atanmak için 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin (A) Fıkrasında belirtilen genel şartlarının yanı sıra;

1) Sağlık açısından kapalı mekân, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydı ile İtfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak,

2) En az Lise ve Dengi Okul mezunu olmak.

3) Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydı ile erkeklerde en az 1,67m boyunda kadınlarda en az 1,60m boyunda olmak ve boyun 1 metreden den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10kg dan fazla fark olmamak.(Adayların Sağlık Kuruluşlarından onaylattıkları boy kilo tespit formu başvuru sırasında istenecektir.)

4) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan 2008 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarına (KPSS) girmiş en az 60 puan almış olmak.

6) Sınavın yapıldığı tarih itibarı ile 30 yaşını doldurmamış olmak

7) Erkek adaylar için askerlik ile ilişkisi bulunmamak.

8-Belediyemize başvuran adaylar KPSS başarı puanlarına göre sıralanarak en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere atama yapılacak İtfaiye Eri boş kadro sayısının 3 katı kadar aday sınava çağrılacak olup, sınava çağrılacak İtfaiye Eri adaylarının listesi Belediyemiz ilan panosunda yayımlanacaktır.

BAŞVURU SÜRESİ VE YERİ:

Başvuru süresi 24.11.2008 tarihinde saat 08.00'da başlayacak ve 05.12.2008 günü mesai bitiminde sona erecektir. Başvurular; Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğüne şahsen yapılacaktır. Posta ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir. Süresi içinde yapılmayan müracaatlar geçersizdir.

BAŞVURU SIRASINDA İSTENİLECEK BELGELER

1-Başvuru formu ve Boy-Kilo Tespit Formu (Boş başvuru ve Boy-Kilo Tespit formu örneği Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğünden temin edilecektir.

2- Nüfus cüzdanı fotokopisi (T.C.Vatandaşlık Numarası olan)

3- Öğrenim durumlarını gösterir Diploma veya fotokopisi

4- KPSS sonuç belgesi, fotokopisi, (Sınav sonuç belgesi olarak internet çıktısı getiren adayların belgelerini ÖSYM İl Sınav Yönetici Bürolarından onaylatmaları gerekmektedir.)

5-Cumhuriyet Başsavcılığından sabıka kaydının olmadığına ilişkin adli sicil belgesi.

6-Son altı ay içinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf (1 adedi başvuru formuna yapıştırılacak)

SINAV YERİ VE ZAMANI :

Sınav; Gemerek Belediye Başkanlığı Belediye Hizmet Binasında 17.12.2008 tarihinde çarşamba günü saat: 10:0'da İtfaiye Eri adayları Sözlü Sınava alınacaktır. sınava çağrılacak İtfaiye Eri Memuru adaylarının listesi 15/12/2008 tarihinde Belediye ilan panosunda duyurulacaktır

SÖZLÜ SINAV KONULARI :

a)Türkiye Cumhuriyet Anayasası,

b)Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi,

c)657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu,

ç)Mahalli İdareler ve müracaat edilen kadro ile ilgili temel mevzuat.

d)Genel Kültür

DEĞERLENDİRME:

Başvuranlar arasından en yüksek adaydan başlamak üzere, ilan edilen kadro sayısının 3 katı kadar aday belirlenerek sözlü sınava çağrılır. Sözlü sınavda başarılı olabilmek için; 100 üzerinden en az 70 puan almış olmak gerekir.

Yüksek puandan başlamak üzere kadro sayısı kadar ASİL, Kadro sayısının yarısı kadar YEDEK üye belirlenecektir.
Sınav sonuçları Gemerek Belediye Başkanlığının ilan panosunda duyurulacak ve kazanan adaylara yazılı olarak bildirilecektir. Atama yapılanlardan göreve başlamayanların yerine yedek adaylar arasından başarı sırasına göre atama yapılacaktır.

İLAN OLUNUR.