Kütahya Dumlupınar Belediyesi Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri Alım İlanı

İlan Giriş : 21 Kasım 2008 13:04, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Kütahya Dumlupınar Belediyesi Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri Alım İlanı
DUMLUPINAR BELEDİYESİ ZABITA MEMURU VE İTFAİYE ERİ ALIM İLANI

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinin (A) fıkrasındaki şartları ve 11 Nisan 2007 tarih ve 26490 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Belediye Zabıtası Yönetmeliği'nin 13.14 ve15. maddesi gereği Zabıta Memuru, Belediye İtfaiye yönetmeliğinin 15.maddesince İtfaiye Eri ; atanma şartlarını taşımak kaydıyla Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri kadrolarına sözlü sınav ile alım yapılacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI:

(A) ZABITA MEMURU ADAYLARI İÇİN

Zabıta memurluğuna atanmak için 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında belirtilen genel şartlarının yanı sıra;

1- Sınavın yapıldığı tarih itibari ile 25 yaşını doldurmamış olmak,

2- KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) 2008 sınavına girmiş, KPSSP94 puanlama Türlerinden 60 ve üzeri puan almış olmak,

3-Lise veya Lise Dengi Meslek Okulu mezunu olmak (11.Derece İçin.)

4- Erkeklerde boy en az 1.67 metre, kadınlarda boy en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metre den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg.dan fazla fark Olmamak (Boy ve kilo tespiti Dumlupınar Sağlık Ocağı tarafından yapılacaktır.)

5- Herhangi bir Kamu Kurum ve Kuruluşunda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa Tabi görevlerde halen çalışıyor olmamak, herhangi bir kamu veya özel kuruluşa karşı hizmet yükümlülüğü ve tazminat borcu olmamak.

6- Erkek adayların Askerlik ile ilişkisi bulunmamak, ( Askerliğini yapmış olmak )

ZABITA MEMURU ADAYLARI İÇİN BAŞVURU SIRASINDA İSTENECEK BELGELER:

Aday tarafından doldurulacak olan Başvuru Formu ( Boş Başvuru Formu örneği kurumdan temin edilecek veya www.dumlupinar.bel.tr adresinden indirilecektir),

1) KPSS sınav sonuç belgesinin aslı veya ÖSYM'ce onaylı bilgisayar çıktısı.

2) Diploma veya İlgili kurumca Onaylı sureti,

3) Son üç ay içerisinde çekilmiş 3 adet vesikalık fotoğraf

4) Sabıka Kaydı olmadığına dair beyan,( Son 1 (bir) ay içerisinde alınmış )

5) Askerlikle ilişiği olmadığına dair beyan,( Askerliği yapmış olanlar tercih sebebidir.)

6)Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmadığına dair beyan istenir" denilmektedir. Bu hükme göre yukarıdaki istenen belgeleri tanzim etmeyen adayların başvurusu geçersiz olacaktır.

(B) İTFAİYE ERLİĞİNE ATANABİLME ŞARTLARI

1-İtfaiye Er'liğine atanmak için 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 maddesindeki genel şartların yanı sıra;

a) Sınavın yapıldığı tarih itibari ile 30 yaşını doldurmamış olmak,

b)Lise veya Lise Dengi Meslek Okulu mezunu olmak(11.derece) Sağlık açısından kapalı mekân, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla İtfaiye Teşkilatlarının çalışma şartlarına uygun olmak

c) Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az; 1.67 metre, kadınlarda boy en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metre den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg.dan fazla fark Olmamak

d) KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) 2008 sınavına girmiş, KPSSP94 puanlama Türlerinden 60 ve üzeri puan almış olmak.

e) Erkek adayların Askerlik ile ilişkisi bulunmamak, ( Askerliğini yapmış olmak )

İTFAİYE ERİ ADAYLARI İÇİN BAŞVURU SIRASINDA İSTENECEK BELGELER:

21.10.2007 tarihli ve 26326 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Belediye İtfaiye Yönetmeliği'nin değişik 17.Maddesine göre "İlk defa İtfaiye Eri kadrolarına atanacaklardan;

a) Nüfus Cüzdanı veya İlgili kurumca Onaylı sureti,

b) KPSS sınav sonuç belgesinin aslı veya ÖSYM'ce onaylı bilgisayar çıktısı.

c) Diploma veya İlgili kurumca Onaylı sureti,

ç) Son üç ay içerisinde çekilmiş 3 adet vesikalık fotoğraf

d) Sabıka Kaydı olmadığına dair beyan,( Son 1 (bir) ay içerisinde alınmış )

e) Askerlikle ilişiği olmadığına dair beyan,( Askerliği yapmış olanlar tercih sebebidir.)

f)Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmadığına dair beyan istenir" denilmektedir. Bu hükme göre yukarıdaki istenen belgeleri tanzim etmeyen adayların başvurusu geçersiz olacaktır.

Belediyemize başvuran adaylar KPSS başarı puanlarına göre sıralanacak ve en yüksek puanlı adaydan başlanarak alınacak boş kadro sayısının 3 katı oranında aday sınava çağrılacak olup, sınava çağrılan adayların listesi Başkanlığımız (www.dumlupinar.bel.tr) internet sitesinden yayınlanacaktır.

ALIM YAPILACAK BOŞ KADROLAR :

SINIFI UNVANI DERECESİ ÂDETİ CİNSİYET EĞİTİM DURUMU

GİH Zabıta Memuru 11 2 E-K Lise, Meslek Lisesi veya Dengi Okul Mezunu olmak

GİH İtfaiye Eri 11 3 E-K Lise, Meslek Lisesi veya Dengi Okul Mezunu olmak

T O P L A M 5

BAŞVURU SÜRESİ VE YERİ:

Başvuru süresi 01/12/.2008 tarihinde başlayacak ve 02.12.2008 günü mesai bitiminde sona erecektir. Başvurular; Dumlupınar Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğü'ne şahsen yapılacaktır. Posta ve internet yolu ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

DEĞERLENDİRME:

İtfaiye Eri adayları İtfaiye Müdürlüğü'nde Dayanıklılık Testine tabi tutularak Sözlü Sınava alınacaktır.

Sınav Komisyonunca yapılacak olan sözlü sınavda değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Sözlü sınavdan 70 puanın altında alan adaylar başarısız sayılacaktır. Sözlü sınavdan 70 ve üzeri puan alan adayların sözlü sınav puanı ve KPSS puanı toplanıp ikiye bölünerek başarı puanı bulunur. En yüksek başarı puanından başlayarak atama yapılacak sayı kadar asil, yarısı kadar yedek aday ilan edilecektir. Asil adaylardan göreve başlamayanların yerine sırasıyla yedek adaylardan atama yapılacaktır.

Sınav Komisyonu; sınav sonunda personel alımı için ilana çıktığı kadrolardan, başarı puanlarını düşük bulduğu veya yeterli bulmadığı takdirde sınav duyurusunda ilan edilenlerin bir kısmını ya da hiçbirini alıp almama hakkına sahiptir. Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya herhangi bir şekilde gerçeği sakladığı tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve bunların atamaları yapılmaz. Bu gibi durumları tespit edilenlerin atamaları yapılmış olsa dahi atamaları iptal edilir. Bu kişiler hiç bir hak talep edemezler ve haklarında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.

SINAV YERİ VE ZAMANI :

Sınav; Dumlupınar Belediye Başkanlığı "Belediye Başkanlığı Binası / DUMLUPINAR"deki 2. katta bulunan Meclis Salonunda 09.12.2008 Salı günü saat: 09.00'da Zabıta Memuru adayları Sözlü Sınava alınacaktır. Aynı gün aynı yerde saat; 13:30 'da İtfaiye Eri adayları Sözlü Sınava alınacaktır.

GİRİŞ BELGESİ FORMU

Sınava çağrılan adaylar sınav giriş belgelerini 05.12.2008 tarihinde Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğünden bizzat kendileri temin edeceklerdir.

Sınava çağrılan adaylar, sözlü sınava girmeden önce İlçemizde bulunan Dumlupınar Sağlık Ocağından mesai saatleri içinde başvurmak suretiyle boy ve kilo tespiti yaptırarak Sınav Giriş Belgesi ekinde kendilerine gönderilen Boy ve Kilo Tespit Formunu onaylatacaklardır. Boy ve Kilo Tespit Formu onaylı olmayan adaylar sözlü sınava alınmayacaktır.

SINAV KONULARI:

a) Türkiye Cumhuriyeti Anayasası,

b) Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi,

c) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu,

d) Genel Kültür

e) Mahalli İdarelerle ilgili temel mevzuat'tan oluşacaktır.

Sınav sonuçları (www.dumlupinar.bel.tr) adresinden duyurulacak ve kazanan adaylara yazılı olarak bildirilecektir.