Dış Ticaret Müsteşarlığı Standardizasyon Denetmen Yardımcısı Alım Sınav İlanı

İlan Giriş : 17 Kasım 2008 10:06, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Dış Ticaret Müsteşarlığı Standardizasyon Denetmen Yardımcısı Alım Sınav İlanı

T.C. BAŞBAKANLIK DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞINA

YARIŞMA SINAVI İLE DIŞ TİCARETTE STANDARDİZASYON DENETMEN YARDIMCISI ALINACAKTIR

I. GENEL BİLGİLER

Dış Ticarette Standardizasyon Denetmen Yardımcıları, Müsteşarlığımızın Taşra Teşkilatında, Dış Ticarette Standardizasyort mevzuatına uygun olarak yürütülen hizmetlerde sorumluluk alan ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre kadrolu (sözleşmesiz) olarak çalışan, müfettiş yardımcılığı statüsünde olmayan denetim memurlarıdır.

Bahse konu denetim işlemleri, ihracatta ve ithalatta bazı malların standartlara ve teknik düzenlemelere uygunluğunu kapsamaktadır. Anılan kadronun özlük haklarına ilişkin detaylı bilgiye, Dış Ticarette Standard izasyon Genel Müdürlüğünden ulaşılabilir. (Tel: 0 312 204 81 03)

Yapılacak sınav sonucunda, yeterlilik ve başarı düzeyine göre 15 Denetmen Yardımcısının , Güney Anadolu (Adana, Hatay), Doğu Karadeniz (Trabzon) ve Güneydoğu (Gaziantep, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Şanlıurfa) Bölge Müdürlüklerimizde istihdamı öngörülmektedir. Sınavda başarılı olan adaylar Genel idari Hizmetler Sınıfında 8 İnci veya 9 uncu derece kadrolarda işe başlatılacaklardır. Müsteşarlık, başka bir kurumda çalışmakta İken sınavı kazanan adaylann, bu görevlerinde olumsuz sicil ve mütalaa ile disiplin cezalarını değerlendirme hakkını saklı tutar.

Atanacak toplam 15 kadro için, alınacak Denetmen Yardımcılarının bölüm ve kontenjanları aşağıdaki şekildedir:

1) İktisadi ve İdari Bilimler, İktisat ve İşletme 5 adet,

2) Mühendislik Fakültelerinin Kimya Mühendisliği bölümü 5 adet,

3) Ziraat Fakültelerinden toplam 5 adet.

Belirtilen üç alanın herhangi birinde başarılı olan aday sayısının ilan edilen kontenjanın altında kalması halinde, üç alanın kontenjanları arasında kaydırma yapılabilecektir.

II. SINAV HAKKINDA GENEL BİLGİLER

A. SINAVA KATILMA ŞARTLARI: Sınava katılabilmek için:

1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartlan taşımak,

2) 4 yıllık eğitim veren üniversitelerinin iktisadi ve idari bil imler fa külteleri, iktisat ve işletme bölümleri ile Mühendislik Fakültelerinin Kimya Mühendisliği bölümü ve Ziraat Fakülteleri bunlara denkliği Yüksek öğretim Kurulu tarafından onaylanmış yabancı fakülte veya yüksek okullardan mezun olmak,

3) 01 OCAK 2008 tarihi itibarıyla 30 yaşını doldurmamış olmak (01 OCAK 1978 ve daha sonra doğanlar),

4) 30 Haziran -1 Temmuz 2007 veya 28 - 29 Haziran 2008 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavları'nın;

- iktisadi ve idari Bilimler, iktisattan mezun adaylar için "KPSSP 28", işletmeden mezun adaylar için "KPSSP 29" ve Mühendislik Fakültelerinin Kimya bölümü ve Ziraat Fakültelerinden mezun adaylar için "KPSSP 04" puan türünden asgari 70 (yetmiş) puan almış olmak,

Sınava başvuran adaylardan KPSS-2007 ve KPSS-2008 sonuçlarına göre, İktisadi ve İdari Bilimler, İktisat ve İşletme Fakültelerinden mezun en yüksek puan alan İlk 50 aday, Mühendislik Fakültelerinin Kimya bölümünden mezun en yüksek puan alan ilk 50 aday ve Ziraat Fakültelerinden mezun en yüksek puan alan ilk 50 aday sınava çağrılacaktır. Ancak son sıradaki adayla aynı puanı almış olan adaylar da sınava katılmaya hak kazanır. Sınava katılmaya hak kazanan adaylar, 18 Aralık 2008 Cuma gününden İtibaren Müsteşarlığın internet sitesinde (http://www.dtm.gov.tr) ve Müsteşarlık binasının girişine asılacak listelerde ilan edilecek olup, kişilere ayrıca özel bir duyuru yapılmayacaktır. Sınava daha önce katılıp iki defa başarısız olanlar üçüncü defa sınava giremezler.

B. SINAV KONULARI, SINAV YERİ VE TARİHİ :

Sınav sözlü olarak tek aşamada, Ankara'da Müsteşarlık Merkez Binası'nda 29-31 Aralık 2008 tarihlerinde 09.30 -18.00 saatleri arasında yapılacaktır. SINAV KONULARI:

Sözlü sınavda, Alan Bilgisi, Genel Kültür, Yabancı Dil (İngilizce, Fransızca ya da Almanca) İle ilgili konularda sorular yöneltilecek olup, adayların muhakeme, kavrayış, Türkçe ve yabancı dilde ifade ve temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu değerlendirilecektir.

III. SINAVA BAŞVURU ŞEKLİ VE GEREKLİ BELGELER:

1. BAŞVURU ŞEKLİ

Başvurular 17 Kasım 2008 Pazartesi günü başlayacak ve 28 Kasım 2008 Cuma günü mesai bitiminde (18.00) sona erecektir. Başvuru esnasında 2 nci madde de belirtilen belgelerin tümünün tamamlanmış olması gerekmektedir. Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

2. GEREKLİ BELGELER

a) Müsteşarlığımız Personel Dairesi Başkanlığından veya Müsteşarlığın web sitesinden (http://www.dtm.gov.tr) temin edilerek başvuru sahibi tarafından eksiksiz doldurulmuş ve resim yapıştırılmış Denetmen Yardımcılığı Sınavı Başvuru Formu,

b) Üniversite diploması veya mezuniyet belgesinin (yurt dışındaki üniversitelerden mezun olan adaylar için denklik belgesi ile birlikte) (Müsteşarlık tarafından aslı görüldüğünde onaylanabilir) örneği,

c) KPSS sonuç belgesinin aslı veya onaylı (Müsteşarlık tarafından aslı görüldüğünde onaylanabilir) Örneği,

d) Nüfus cüzdanının (Müsteşarlık tarafından aslı görüldüğünde onaylanabilir) Örneği,

Eksik belge ve bilgileri bulunan adayların başvuruları işleme konulmayacaktır. Sınava gelen adaylar, yanlarında geçerli bir kimlik belgesi bulunduracaklardır. Sınavı kazanarak ataması yapılacak adaylardan yukarıdaki belgelere ilave olarak aşağıdaki belgelerde istenecektir.

a) Sağlık durumunun her mevsim ve koşulda, hizmete elverişli olduğunu gösterir Tam Teşekküllü Devlet Hastanelerinden alınacak Sağlık Kurulu Raporu

b) Erkek adaylar için askerlik görevini yaptığını veya tecil durumunu gösterir belgelerin aslı veya onaylı sureti.

c) Son 6 ay içinde çekilmiş 6 adet vesikalık fotoğraf.

d) Cumhuriyet Savcılığından son üç ay içerisinde alınmış sabıka kaydı belgesi aslı.

e) Nüfus cüzdanının aslı veya noterden onaylı örneği

f) öğrenim belgesinin aslı veya noterden onaylı örneği

IV. SINAV BAŞVURUSU İÇİN MÜRACAAT EDİLECEK YER : T.C. Başbakanlık, Dış Ticaret Müsteşarlığı

İnönü Bulvarı No: 36
Personel Dairesi Başkanlığı 11. Kat Emek/06510 ANKARA

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.