Sivas Belediyesi Zabıta Memuru Alım İlanı

İlan Giriş : 14 Kasım 2008 12:23, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Sivas Belediyesi Zabıta Memuru Alım İlanı

SİVAS BELEDİYE BAŞKANLIĞINA

ZABITA MEMURU ALIM İLANI

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu?nun 48. maddesinin (A) fıkrasındaki şartlar ile 11 Nisan 2007 tarih ve 26490 Sayılı Resmi Gazete?de yayımlanan Belediye Zabıtası Yönetmeliği?nin 13-14 ve 15. maddeleri gereği Zabıta Memurluğu kadrolarına; sözlü sınav ile memur alımı yapılacaktır.

ELEMAN ALINACAK KADROLAR:

DERECESİ ÜNVANI ADET CİNSİYET TAHSİLİ
9 Zabıta Memuru 9 E-K 4 Yıllık Fakülte Mezunu Olmak
10 Zabıta Memuru 10 E-K 2 Yıllık Yüksek Okul Mezunu Olmak

ZABITA MEMURLUĞU İÇİN ARANILAN GENEL VE ÖZEL ŞARTLAR:

Zabıta memurluğuna atanmak için 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin (A)Fıkrasında belirtilen genel şartların yanı sıra;

1.Sınavın yapıldığı tarih itibarı ile 25 yaşını doldurmamış olmak

2.Erkek adaylar için askerlik ile ilişkisi bulunmamak.(Askerliğini yapmış yada tecilli olmak )

3.Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydı ile erkeklerde en az 1.67 m. Boyunda, kadınlarda en az 1.60 m. boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+, -) 10 kg; dan fazla fark olmamak. (Boy ve kilo tespiti Belediyemiz Sağlık İşleri Müdürlüğünce yapılacaktır.)

4.Kalıcı bulaşıcı hastalığı olmamak, görevini sürekli bir şekilde yapmaya engel olacak beden veya akıl sağlığı sorunu bulunmamak, sağlık bakımından her türlü iklim şartlarında görev yapmaya elverişli olmak.

5.Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan 2008 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girmiş ve 4 yıllık Fakülte Mezunları için KPSS P3 puan türünden en az 70 ve üzeri puan almış, 2 Yıllık Yüksek Okul Mezunları için 2008 yılı KPSS girmiş KPSS P93 puan türünden en az 70 ve üzeri puan almış olmak.

6.Belediyemize başvuran adaylar arasından KPSS başarı puanlarına göre en yüksek puana sahip adaydan başlamak üzere sıralama yapılarak,Zabıta Memuru boş kadro sayısının 3 katı kadar aday sınava çağrılacak olup, sınava çağrılacak Zabıta Memuru adaylarının listesi 26.11.2008 tarihinde Belediyemiz internet (www.sivas.bel.tr) sitesinden ve Belediye ilan panosunda duyurulacaktır.

BAŞVURU SÜRESİ VE YERİ:

Başvuru süresi 17/11/2008 tarihinde başlayacak ve 25/11/2008 günü mesai bitiminde sona erecektir. Başvurular; Sivas Belediye Başkanlığı İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü?ne şahsen yapılacaktır. Posta ve e-mail yolu ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU SIRASINDA İSTENİLECEK BELGELER

1-Başvuru formu ve Boy-Kilo Tespit Formu (Boş başvuru ve Boy-Kilo Tespit formu örneği Belediyemiz İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünden temin edilecek veya www.sivas.bel.tr adresinden indirilecektir)

2- Nüfus cüzdanı fotokopisi (T.C.Vatandaşlık Numarası olan)

3- Öğrenim durumlarını gösterir belge fotokopisi (aslı ibraz edilecektir)

4- KPSS sonuç belgesi fotokopisi (aslı ibraz edilecektir)

5- Cumhuriyet Başsavcılığından sabıka kaydının olmadığına ilişkin adli sicil belgesi.

6- Son altı ay içinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf (1 adedi başvuru formuna yapıştırılacak)

SINAV YERİ VE ZAMANI :

Zabıta Memuru adayları Sivas Belediye Başkanlığı Belediye Meclis Salonunda 28/11/2008 tarihinde saat: 10:00?da Sözlü Sınava alınacaktır.

GİRİŞ BELGESİ FORMU

Sınava çağrılan adaylar sınav giriş belgelerini 27/11/2008 tarihinde Belediyemiz İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünden bizzat kendileri temin edeceklerdir.

DEĞERLENDİRME:

Başvuranlar arasından en yüksek puana sahip adaydan başlamak üzere, ilan edilen kadro sayısının 3 katı kadar aday belirlenerek sözlü sınava çağrılır. Sözlü sınavda başarılı olabilmek için; 100 üzerinden en az 70 puan almış olmak gerekir. Başarı notu, sözlü mülakat sınavında alınan not ile KPSS notunun ortalamasıdır.

Yüksek puandan başlamak üzere kadro sayısı kadar ASİL, Kadro sayısının yarısı kadar YEDEK üye belirlenecektir.

SINAV KONULARI

a-Türkiye Cumhuriyeti Anayasası

b-Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi

c-657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu

d-Genel Kültür.

e-Mahalli İdarelerle ilgili temel mevzuattan oluşacaktır.

f-Belediye Zabıta Yönetmeliğinin 14.maddesinin 5.bendi gereğince Mesleki konularda uygulamalı değerlendirme yapılacaktır.

Sınav sonuçları(www.sivas.bel.tr) adresinden duyurulacak ve kazanan adaylara yazılı olarak bildirilecektir. Atama yapılanlardan göreve başlamayanların yerine yedek adaylar arasından başarı sırasına göre atama yapılacaktır.

Süresi içinde yapılmayan müracaatlar geçersizdir.