Gümrük Uzman Yardımcılığı sınav ilanı

İlan Giriş : 14 Kasım 2008 11:52, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Gümrük Uzman Yardımcılığı sınav ilanı

Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığından :

GÜMRÜK UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAV İLANI

1 - Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı Genel İdare Hizmetleri Sınıfında görevlendirilmek üzere 30 Gümrük Uzman Yardımcısı kadrosu için giriş sınavı yapılacaktır. (30 Gümrük Uzman Yardımcılığı?na başvuran adaylardan 1 Elektrik-Elektronik Mühendisi, 1 Kimya Mühendisi, 1 Makine Mühendisi, 1 Tekstil Mühendisi için 4 kontenjan ayrılmıştır.)

2 - Sınava katılacak adaylarda aranılan şartlar:

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesindeki şartları taşımak.

b) 1 Ocak 2008 tarihi itibariyle 30 yaşını doldurmamış olmak. (1 Ocak 1978 ve daha sonra doğanlar girebilecektir.)

c) 26 kontenjan için; Siyasal bilgiler, hukuk, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme fakülteleriyle diğer fakültelerin matematik ve istatistik bölümlerinden birini bitirip, 2007 veya 2008 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı?nda KPSSP 44 türünden 80 ve üzeri puan almaları ile Yabancı Dil Testinde doğru sayısı en az 42 olmak.

4 kontenjan için; Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Makine Mühendisliği veya Tekstil Mühendisliği bölümlerinden birini bitirip, 2007 veya 2008 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı?nda KPSSP 8 türünden 80 ve üzeri puan almaları ile Yabancı Dil Testinde doğru sayısı en az 42 olmak.

Bu fakülte ve bölümlere denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından onaylanmış yabancı fakülte mezunları da bu sınava girebilirler.

Sınava çok sayıda başvuru olması halinde, sınava başvuran adaylar arasından, ilgili KPSS puanı başarı sırasına göre, belirlenen kontenjanın ilk 20 katı kadar aday ile bu adaylardan en düşük puana sahip adayla aynı puana sahip tüm adaylar yazılı sınava çağrılacaktır. (Mühendisler için ayrılan 4 kontenjan için ayrı başarı sıralaması yapılacaktır.)

ç) Erkek adayların askerliğini yapmış, erteletmiş olmak veya askerlikle ilişkisi bulunmamak.

d) Sağlık durumu yurdun her yerinde görev yapmaya, her türlü iklim ve yolculuk koşullarına elverişli olmak.

e) Daha önce Gümrük Uzman Yardımcılığı giriş sınavına iki defadan fazla katılmamış olmak.

3 - Sınav şekli ve konuları :

Giriş sınavı yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamada yapılacak olup, yazılı sınav konuları şunlardır:

a) Alan bilgisi,

- 26 kontenjan için adaylar, İşletme, İktisat, Maliye, Hukuk, Kamu Yönetimi alanlarından birini tercih edecekler ve alan tercihlerini iş talep formunda belirteceklerdir.

- 4 kontenjan için adaylar, mezun oldukları alandan sınava gireceklerdir.

b) Genel ekonomi bilgisi,

c) Genel kültür, (Türkçe, Matematik, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Temel Yurttaşlık Bilgisi ve Türkiye Coğrafyası)

ç) Yabancı dil. (İngilizce, Fransızca, Almanca)

4 - İstenilen belgeler:

a) Müsteşarlık internet sitesinden (www.gumruk.gov.tr) temin edilecek ve başvuru sahibi tarafından doldurulacak iş talep formu ve sınav giriş belgesi,

b) 2007 veya 2008 yılı Kamu Personel Seçme Sınav sonuç belgesi. (Aslı görülüp sureti kabul edilebilir.)

Eksik belge ve bilgilerle yapılan başvurular işleme konulmayacaktır.

5 - Sınav tarihi ve yeri:

Gümrük Uzman Yardımcılığı yazılı sınavı 16 Aralık 2008 tarihinde Ankara?da yapılacak olup, sınavın yeri ve başlama saati 3 Aralık ? 5 Aralık 2008 tarihleri arasında Personel Dairesi Başkanlığı tarafından adaylara verilecek olan sınav giriş belgesinde belirtilecektir.

6 - Başvuru adresi:

Başvurular, ?T.C. Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı Personel Dairesi Başkanlığı Hükümet Meydanı No: 2 06100 Ulus/Ankara? adresine 25 Kasım 2008 günü mesai bitimine kadar şahsen veya posta ile yapılacaktır. Bu tarihten sonraki başvurular ile postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.