Gümüşhane Üniversitesi Akademik Personel Alım İlanı

İlan Giriş : 10 Kasım 2008 10:48, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Gümüşhane Üniversitesi Akademik Personel Alım İlanı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

DUYURU

Üniversitemizin çeşitli birimlerine 2547 sayılı kanunun ilgili maddeleri uyarınca öğretim elemanı alınacaktır. Başvuracak adayların üniversite veyua 4 yıllık yüksekokulların ilgili bölümlerinden mezun olmaları ve 657 sayılı kanunun 48. maddesindeki genel şartları taşımaları gerekmektedir.

Doçent kadrolarına başvuracak adaylar dilekçelerinde başvurdukları anabilim dalını belirterek, ekinde 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı örneği, doçentlik sınavını başardığınıa ilişkin belge ile özgeçmiş, yayın listesi ve yayınlardan oluşan dosyayı 4 takım halinde vereceklerdir.

Yrdımcı Doçent kadrolarına başvuracak adaylar2547 sayılı kanunun 23. Maddesindeki şartları sağlamaları gerekmekte olup, dilekçelerine başvurdukları anabilim dalını belirterek, ekinde 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı örneği, diploma ve doktora belgelerinin onaylı örnekleri ile aşağıda belirlenen belgeleri vereceklerdir.

Öğretim Görevlisi olarak atama yapılmak üzere ilan edilen kadrolara başvuracak adayların dilekçelerinde başvurdukları birimi ve Anabilim Dalını belirterek, ekinde 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı örneği, lisans transkripti, diplomalarının onaylı örnekleri ile aşağıda belirlenen belgeleri vereceklerdir.

Lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlere başvuracak öğretim görevlisi adayların en az yüksek lisans mezunu olmak veya lisans mezunu olmak şartıyla en az alanında on yıl tecrübeli olmaları gerekmektedir.

ALES sınavından ilgili alanda en az 70 puan almış olmak (ALES sınavları 3 yıl için geçerlidir). KPDS veya ÜDS' den en az 50 puan veya eşdeğerliliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak. Doktorasını tamamlamış olanlar, Tıpta Uzmanlık Tüzüğü hükümlerine göre uzmanlık eğitimini tamamlayanlar, meslekyüksekokularının Yükseköğretim kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına atanacaklar, bu Yönetmelik yürülüğe girdiği tarihte yükseköğretim kurumlarında bu kadro ünvanlarında çalışmakta olanlar ile yükseköğretim kurumlarından ayrılan öğretim elemanlarının çalışmakta oldukları yükseköğretim kurumlarında veya başka yükseköğretim kurumlarında öğretim elemanı kadrolarına başvurularda ise yabancı dil şartı aranmaz.

Öğretim görevlisi olarak atama yapılmak üzere ilan edilen kadrolara başvuracak adayların başvurdukları kadro derecesini veya 3 alt ve 3 üst dereceyi kazanmış hak oalrak almaları gerekmektedir.

GENEL AÇIKLAMALAR

-Yardımcı Doçent kadrosuna başvuran adaylar KPDS 70 veya ÜDS sınavlarından 65 not aldığını gösterir belgeyi ibraz etmeleri halinde yapılacak olan yabancı dil sınavından muaf tutulur.

-Herhangi bir kamu kuruluşunda çalışanların (daha önce çalışıp ayrılmış dahi olsalar) çalıştığı kurumdan alacakları onaylı ayrıntılı hizmet belgesini müracaat belgelerine ekleyerek ibraz edeceklerdir.

-Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurul'ca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

-Posta ile müracaat edecek adaylar için; postada meydana gelen gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

-Başvurular gazetede ilan edildiği tarihten itibaren 15 gün süre içersinde Gümüşhane Üniversitesi Personel Dairesi Başkanlığı'na şahsen veya posta ile yapılacaktır. Sınav yeri ve tarihi ilgili birimlerce daha sonra tespit edilip adaylara ayrıca bildirilecektir.

İlgililere duyrulur.