Adalet Bakanlığı stajyer kontrolör alım ilanı

İlan Giriş : 07 Kasım 2008 17:00, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Adalet Bakanlığı stajyer kontrolör alım ilanı

T.C.

ADALET BAKANLIĞINDAN

Bakanlığımız merkez teşkilâtı genel idare hizmetleri sınıfında yer alan 7, 8 ve 9 uncu derecelerde (4) adet stajyer kontrolör kadrosuna Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri Kontrolörleri Yönetmeliği ile Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik doğrultusunda sözlü sınav ile açıktan atama yapılacaktır.

A) SINAVA KATILMA VE BAŞVURU ŞARTLARI

1- ÖSYM tarafından 30 Haziran-01 Temmuz 2007 veya 28-29 Haziran 2008 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı sonucunda KPSSP73 puan türünden (70) ve üzeri puan almış olmak,

2- Hukuk veya hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren siyasal bilimler,

idarî bilimler, iktisat, maliye ve işletme alanlarında meslek için gerekli kültürü veren en az dört yıllık öğretim yapan yüksek öğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak,

3- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu?nun 48 inci maddesinde belirtilen nitelikleri taşımak,

4- Sınav tarihinde 30 yaşını doldurmamış olmak,

5- Erkek adaylar için muvazzaf askerlik çağına gelmemiş veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya muaf veya ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak

şartları aranmaktadır.

B) SINAVA KATILABİLMEK İÇİN GEREKLİ BELGELER

1- Kamu Personel Seçme Sınavı sonuç belgesi,

2- Başvuru formu, (Başvuru formu için tıklayınız)

3- Bitirdiği okul diploması ya da okul çıkış belgesinin aslı veya onaylı sureti,

4- Adlî sicil ve arşiv kaydı,

5- Erkek adaylar için askerlik durumunu belirleyen belge.

C) BAŞVURU YERİ VE TARİHİ

Başvuruların istenilen belgelerle birlikte 17 Kasım 2008 tarihinden itibaren 04 Aralık 2008 tarihi mesai bitimine kadar ?Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilât Şube Müdürlüğü Bakanlıklar/ANKARA? adresine şahsen veya en geç son başvuru tarihine kadar aynı adreste olacak şekilde posta yoluyla başvurmaları gerekmektedir. Eksik belge ibraz edenler ile posta yoluyla yapılacak başvurularda postadaki gecikmeler değerlendirmede dikkate alınmayacaktır.

D) SINAVIN ŞEKLİ, YERİ VE TARİHİ

1- Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin 17 nci maddesi doğrultusunda, başvuranlar arasından KPSSP73 puan türüne göre yapılacak sıralama sonucu ilk (16) aday sözlü sınava çağrılacaktır.

2- Sözlü sınav, sınav kurulu tarafından yapılır.

3- Sözlü sınavı başarmış sayılabilmek için en az 3 üyenin olumlu oyunun alınması gerekir.

4- Kurul üyeleri oylarını 100 puan üzerinden değerlendirirler.

5- Üyelerin verdiği not toplamı ortalaması en az 70 puana ulaşanlar başarılı sayılırlar. Sınav sonuçları yazılı ve sözlü notları toplamının ortalamalarını gösterir şekilde sınav kurulu tarafından ilân edilir.

6- Sözlü sınavı kazananlar boş kadro durumu nazara alınarak, sınav notuna göre kendi aralarında sıralamaya konulur. Notlarda eşitlik olması hâlinde kazananlar sınav kurulunca kur?a ile belirlenir.

7- Sözlü sınavda, adayın genel kültürü, fizik ve moral yeteneği, anlama ve anlatım kabiliyeti tüm tavır ve hareketleri değerlendirmeye tâbi tutulur.

8- Sözlü sınav 23 Aralık 2008 günü saat 10.00?da Adalet Bakanlığı Milli Müdafaa Caddesindeki Ek-1 Hizmet Binası Konferans Salonunda yapılacaktır.

E) SONUÇLARIN DUYURULMASI

Eksiksiz başvuru yapıp, şartları taşıyanların puanlarının en yüksekten en düşüğe doğru sıralanması sonucunda ilk (16) arasına giren adayların isimleri ile sözlü sınav sonucunda ilk (4) arasına giren adayların isim listesi www.adalet.gov.tr adresinde ilân edilecektir.

Duyurulur