İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Afyonkarahisar Anıtkaya Belediyesi Zabıta Memuru Alım İlanı

İlan Giriş : 07 Kasım 2008 09:28, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Afyonkarahisar Anıtkaya Belediyesi Zabıta Memuru Alım İlanı

ANITKAYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI'NDAN

11 Nisan 2007 tarihli ve 26490 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Belediye Zabıta Yönetmeliğinin 13, 14 ve 15 inci maddeleri ve 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) fıkrasındaki şartları taşımak koşulu ile Belediyemizde boş bulunan aşağıda Unvan, Sınıf, Derece ve Sayısı belirtilen Zabıta Memuru kadrosuna, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak çalıştırılmak üzere personel alınacaktır.

ALINACAK MEMUR KADROSUNA AİT BİLGİLER :

Sıra No Alınacak Kadro Unvanı Sınıfı Kadro Derecesi Adedi Niteliği Cinsiyeti KPSS Türü KPSS Puanı

1 Zabıta Memuru G.İ.H 7 1 Lisans düzeyinde eğitim veren Fakültelerin; İşletme, İktisat, Maliye, Kamu Yönetimi bölümlerinin birinden mezun olmak Erkek/ Kadın KPSSP3 En az 55 puan

BAŞVURU ŞARTLARI:

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinin (A) fıkrasında belirtilen şartları taşımak,

b) Sınav günü itibariyle 25 yaşını doldurmamış olmak,

c) Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1,67 m,boyun 1 m den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 15 kg. dan fazla fark olmamak.(Boy ve kilo tespiti başvuru esnasında Belediyemiz Zabıta Memurluğunca yapılacaktır.)

d) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan 2008 yılı KPSS sınavına girmiş ve belirtilen puan türleri itibari ile 100 tam puan üzerinden KPSSP3 türünde en az 55 puan ve üzeri almış olmak,

e) GİH sınıfı 7. dereceli 1 adet zabıta memuru kadrosu için lisans düzeyinde eğitim veren Fakültelerin; İşletme, İktisat, Maliye, Kamu Yönetimi bölümlerinin birinden mezun olmak.

SINAVA BAŞVURU YERİ VE TARİHİ:

Zabıta Memuru giriş sınavı başvurusu, Anıtkaya Belediye Başkanlığı'na şahsen yapılacak olup, posta ve internet ortamında yapılacak müracaatlar kabul edilmeyecektir. Başvurular 10 kasım 2008 pazartesi günü başlayıp,11 kasım 2008 Salı günü mesai saati bitiminde sona erecektir. Boy ve kilo tespiti başvuru esnasında Belediyemiz Zabıta Memurluğunca tarafından yapılacaktır. (Mesai saatleri dışında başvuru kabul edilmeyecektir.)

BAŞVURU SIRASINDA İSTENECEK BELGELER:

Başvuru, Belediyemizden alınacak İş Talep Formu aday tarafından eksiksiz ve okunaklı bir şekilde tükenmez kalemle doldurulmak suretiyle aşağıdaki belgeler eklenerek yapılacaktır.

1- KPSS Sonuç Belgesi aslı veya noter onaylı sureti

2- TC kimlik numaralı Nüfus Cüzdanı veya ilgili Kurumca onaylı sureti

3- Son altı ay içerisinde çekilen 2 adet vesikalık fotoğraf

4- Diploma veya Geçici Mezuniyet belgesi aslı veya ilgili Kurumca onaylı sureti

5- Sabıka kaydının olmadığına dair beyanı

6- Erkek adaylar için askerlikle ilişkisinin olmadığına dair beyanı

7- Görevini devamlı yapmaya engel bir durum olmadığına dair beyanı

SINAV YERİ VE SAATİ:

13 Kasım 2008 perşembe günü saat:09:00'da Belediyemiz Meclis Salonunda sözlü sınav yapılacaktır. Çağrılan adayların sınavları 13 Kasım 2008 günü bitirilemediği takdirde 14 Kasım 2008 tarihinde devam edilecektir.

SINAVA GİRİŞ BELGESİ:

Başvuru şartlarını taşıyanlardan; KPSS başarı puanına göre en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere boş kadro sayısının üç katı kadar aday sınava çağırılacak olup, sınava çağrılan adayların listesi Başkanlığımız ilan panosunda yayınlanarak duyurulacaktır. Sınava çağrılan adaylar, kendileri için düzenlenen Sınava Giriş Belgelerini 12 Kasım 2008 tarihinde belediyemizden şahsen alacaklardır. Boy ve kilo tespitini Belediyemiz Zabıta memurluğuna yaptırmayan ve Boy ve Kilo Tespit Formu olmayan adaylar sözlü sınava alınmayacaktır. Adaylar sınavda bu belgelerle ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı yada sürücü belgesi gibi fotoğraflı geçerli bir kimlik belgesini yanlarında bulunduracaklardır. Başvuru şartlarını taşımayan veya sıralamaya giremediği için sınava katılamayacak müracaat sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

SINAV KONULARI: (Mülakat sınav konuları)

a) Türkiye Cumhuriyeti Anayasası

b) Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi

c) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu

d) Mahalli İdarelerle ilgili temel mevzuat

e) Genel kültür.

f) Belediye kanunu.

SINAVIN ŞEKLİ VE DEĞERLENDİRME:

Zabıta Memuru kadrosuna giriş sınavı için başvuran adayların sözlü sınavı, Sözlü Sınav Komisyonu huzurunda mülakat şeklinde yapılacaktır. Adaylar, sözlü sınava alfabetik soyadı sırasına göre alınacaktır. Sözlü sınavdan 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almak gerekir. Her aday (a), (b), (c), (d) ,(e) ve (f) konu gruplarının her birinden ayrı ayrı sözlü sınava tabi tutulur. Sözlü sınav notunun aritmetik ortalamasının % 50 si ile KPSS puanının % 50 si alınmak suretiyle başarı notu belirlenir

Giriş sınavında başarı notu en yüksek olan adaydan başlanarak yapılan sıralamaya göre oluşturulan liste Başkanlıkta uygun yerlere asılır. Ayrıca sınav sonucu, kazanan adaylara yazılı olarak tebliğ edilir ve bu tebligatta atanmaları için gerekli olan belgeler ve işlemler ile bunların belediyeye teslimi için tanınan süre belirtilir. Sınava katılanlardan başarılı bulunanların ilan edilen boş kadro sayısından fazla olması halinde, ilan edilen kadro sayısı kadar asil ve yarısı kadar yedek başarı listesi ilan edilir. Asil adaylardan süresi içinde göreve başlamayanların yerine başarı sırasına göre yedek adaylar çağrılacaktır.

Atamanın yapılabilmesi için tebligatta belirtilen süre içinde gerekli belgeler ve işlemleri Belediyemize teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

Süresi içinde yapılmayan ve internet ortamında yapılan müracaatlar geçersizdir.

İLANEN DUYURULUR.