Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı

Sosyal Güvenlik Kurumu; 160 adet Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcısı kadrosuna, ?Sosyal Güvenlik Kurumu Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı, Atama, Görev, Yetki, Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik? hükümleri çerçevesinde giriş sınavı yapmak suretiyle personel alacaktır. 28 Kasıma kadar başvurulmalı...

İlan Giriş : 28 Ekim 2008 08:31, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından :

Kurumumuz merkez teşkilatı kadrolarında çalıştırılmak üzere Genel İdare Hizmetleri sınıfından 8 ve 9 uncu derecelerden 160 adet Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcısı kadrosuna, ?Sosyal Güvenlik Kurumu Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı, Atama, Görev, Yetki, Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik? hükümleri çerçevesinde giriş sınavı yapılmak suretiyle personel alınacaktır.

1- GİRİŞ SINAVI BAŞVURU ŞARTLARI

Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı sınavına katılmak için aşağıdaki şartlar aranır.

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartlara haiz olmak.

b) En az dört yıllık eğitim veren yüksek öğretim kurumlarının hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak.

c) Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibarıyla otuz yaşını doldurmamış olmak.(01/01/1978 ve sonrası doğum tarihli olmak.)

d) Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak.

e) Son başvuru tarihi itibarıyla Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 30 Haziran-01 Temmuz 2007 veya 28-29 Haziran 2008 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında, KPSSP46 veya KPSS115 puan türlerine göre 70 ve üzeri puan almış ve yabancı dil bölümünden soru sayısının en az %60?ını doğru cevaplamış olmak.(KPSSA başarı durumu ve yabancı dil başarı durumunun aynı KPSSA sonuç belgesinde yer alması gerekmektedir.)

f) Sağlık açısından görevini devamlı yapmasına engel hali bulunmamak.

g) Adli sicil kaydı bulunmamak.

2- BAŞVURU YERİ VE İSTENİLEN BELGELER

Adaylar, aşağıda sayılan belgelerle birlikte ilanın yayımı tarihinden itibaren 30 günlük sürenin bitimi mesai sonuna (saat 17.30) kadar Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı Ziya Bey Cad.No:6 06520 Balgat / ANKARA adresine şahsen veya posta yolu ile müracaat edeceklerdir. Postadaki gecikmeler ve süresi içerisinde belirtilen adrese ulaşmayan müracaatlar dikkate alınmayacaktır.

Müracaatta aşağıdaki belgeler istenir.

a) Kurumumuz İnsan Kaynakları Daire Başkanlığından veya www.sgk.gov.tr internet sayfasından temin edecekleri ve adayların kendi el yazıları ile dolduracakları İş Talep Formu.(yazışmalar e-posta adresleri ile yapılacağından e-posta adreslerinin İş talep formunda mutlaka tam ve okunaklı olarak yazılması gerekmektedir.)

b) Nüfus cüzdanın aslı ve sureti veya onaylı sureti.

c) Yüksek öğrenim diploması veya mezuniyet belgesinin veya eğitimini yurt dışında tamamlamış olanlar için diploma denkliğinin yetkili idarelerce kabul edildiğini gösterir belgenin aslı ve sureti veya onaylı sureti.

d) KPSS (A) sonuç belgesi aslı ve sureti veya onaylı sureti.

e) Son 6 ay içerisinde çekilmiş 4 adet vesikalık fotoğraf. (arkalarına ad ve soyad yazılacaktır.)

f) Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmadığına dair yazılı beyanı,

g) Sağlık açısından görevini devamlı yapmasına engel hali bulunmadığına dair yazılı beyanı.

h) Adli sicil kaydı bulunmadığına dair Savcılık Belgesi. (yazılı sınavı kazanan adaylardan istenecektir.)

Aslı ve sureti ibraz edilen belgelerin, sureti İnsan Kaynakları Daire Başkanlığınca tasdik edilerek, asılları adaylara iade edilecektir.

Eksik belge ve bilgileri bulunan adayların başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

3- SINAVIN ŞEKLİ

Giriş Sınavı, yazılı ve sözlü sınav olmak üzere iki aşamada uygulanacaktır. Yazılı sınav test usulü ile yapılacaktır.

4- SINAVIN KONULARI

a) Kamu Maliyesi;

1) Maliye Teorisi (Kamu Gelir ve Giderleri, Kamu Borçları ve Bütçesi),

2) Maliye Politikası,

3) Vergi Hukuku ve Türk Vergi Sistemi.

b) Ekonomi;

1) Ekonomi Teorisi (Mikro İktisat, Makro İktisat ve İktisadı Analiz),

2) Ekonomi Politikası,

3) Para Teorisi ve Politikası,

4) Uluslararası Ekonomi,

5) Türkiye Ekonomisi ve Güncel Ekonomik Sorunlar.

c) Hukuk;

1) Anayasa Hukuku,

2) Medeni Hukuk (Aile Hukuk ve Miras Hukuk hariç)

3) Borçlar Hukuku,

4) Ticaret Hukuku (Ticari İşletme Hukuku, Şirketler Hukuku ve Kıymetli Evrak Hukuku),

5) İdare Hukuku ve İdari Yargılama Usul Hukuku,

6) Sosyal Güvenlik ve İş Hukuku,

ç) Muhasebe;

1) Genel Muhasebe,

2) Mali Tablolar Analizi.

d) Yabancı Dil (Aşağıdaki dillerden birisi);

1) İngilizce,

2) Fransızca,

3) Almanca.

5- SINAV YERİ VE TARİHİ

Yazılı Sınav: Ankara?da Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığınca belirlenecek yer ve tarihte yapılacak olup sınav yeri ve tarihi Kurum internet sitesinde ilan edilecek, ayrıca adayların elektronik posta (e-posta) adreslerine gönderilecek ?Sınav Giriş Belgesi?sinde belirtilecektir. Sınav Giriş Belgesi olmayan adaylar sınava katılamayacaktır.

Aranan şartlara haiz olan adayların KPSSP46 veya KPSS115 puanlarına göre en yüksek puandan başlanmak suretiyle sıralaması yapılacak ve tüm adayların listesi www.sgk.gov.tr internet adresinde ve Başkanlık ilan panosunda ilan edilecektir.

Söz konusu listede kadro sayısının 3 katı olan 480 aday, 480 inci sırada eşit puan almış aday sayısının birden fazla olması halinde bu adayların tümü, yazılı sınava katılabilecektir. Yazılı sınava katılamaya hak kazanan adaylar, Kurum internet sitesinde duyurulacak, elektronik yazışma adreslerine (e-mail) yazılı olarak bildirilecek, sıralamaya giremeyen adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

Adayın sınavda, giriş belgesi ile birlikte kimliğini açıkça ispat edebileceği nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport bulundurması zorunludur.

Yazılı sınav sonuçları Başkanlık İlan panosunda ve www.sgk.gov.tr internet adresinde ilan edilecek ayrıca, başarılı olan adayların elektronik yazışma adreslerine (e-posta) yazılı olarak bildirilecektir. Başarısız olan adaylara yazılı tebligat yapılmayacaktır.

Sözlü Sınav: Yazılı sınavda başarılı olan adaylar sözlü sınava alınacaklardır. Adayların sözlü sınava girecekleri yer, tarih ve saat sözlü sınavdan en az onbeş gün önce yine Başkanlık ilan panosunda ve www.sgk.gov.tr internet adresinde duyurulacak, ayrıca başarılı olan adayların elektronik yazışma adreslerine yazılı olarak bildirilecektir.

Sınav ile ilgili olarak yapılabilecek tüm değişiklikler www.sgk.gov.tr internet adresinden yayımlanmak suretiyle adaylara duyurulacaktır.

6-SINAV SONUÇLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ

Yazılı sınav notu 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek olup, başarılı sayılabilmek için sınav konularının her birinden 100 tam puan üzerinden 60 puandan az olmamak üzere ortalama en az 70 puan almak gerekmektedir.

Sözlü sınav notu adayların bilgi düzeyleri, zeka ve kavrayışları, anlatım yetenekleri, davranışları ve temsil yetenekleri gibi hususlar göz önüne alınarak Sınav Kurulu tarafından değerlendirilecek olup, yapılan değerlendirmede başarılı sayılabilmek için sınav kurulu puan ortalamasının 100 puan üzerinden en az 70 olması gerekmektedir.

Yazılı ve sözlü sınav sonucunda alınan notların aritmetik ortalaması esas alınarak puanı en yüksek adaydan başlanarak ilan edilen kadro sayısı kadar aday giriş sınavını kazanmış sayılır. Başarı sırasına göre bunları takip eden aynı sayıda aday yedek listeye alınır. Giriş sınavı sonucu, sözlü sınavın bitimini takip eden beş gün içerisinde ilan edilir ve kazananlara daha sonra yazılı olarak da bildirilir.

Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilir. Bu kişiler hiçbir hak talep edemezler ve haklarında, Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanmak üzere, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulur.

İlanen duyurulur.