Türk Hava Kurumu Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Elemanı Alım İlanı

Türk Hava Kurumu Üniversitesi, son başvuru tarihi 3 mayıs 2021, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Fizik alanında doktora yapmış ve SCI-Expanded indeksli dergilerde yayınlanmış doçentlik sonrası yayınları olan Yükseköğretim kuramlarında "Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik" uyarınca İngilizce ders verebilen Profesör, Doçent, Doktor, Öğretim Üyesi ve Mühendislik Fakültesi, Makine mühendisliği bölümü mezunu Öğretim Elemanı Alacak.

Kaynak : Resmi gazete
İlan Giriş : 16 Nisan 2021 01:15, Son Güncelleme : 16 Nisan 2021 02:06
Türk Hava Kurumu Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Elemanı Alım İlanı

Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörlüğünden:

İLAN BAŞLANGIÇ TARİHİ : 16.04.2021

SON BAŞVURU TARİHİ : 03.05.2021

Üniversitemize; 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği, Vakıf Yükseköğretim Kurumlan Yönetmeliği ile Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik'in ilgili maddeleri uyarınca aşağıda nitelikleri belirtilen kadrolara Öğretim Elemanı alınacaktır.

Başvuruda bulunacak Öğretim Üyesi adayların, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönergesinde belirtilen atama kriterlerini sağlamaları ve bunları sağladıklarını başvuru dilekçelerinde beyan etmeleri gerekmektedir.

Yabancı dille eğitim yapılan birimlere başvuracak adayların mezun oldukları üniversiteye bakılmaksızın; Öğretim Üyeleri ve Öğretim Görevlileri için Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) veya eşdeğeri bir sınavdan 80 ve üzeri başarı notu almış olmaları gerekmektedir. Hava Ulaştırma Fakültesi Araştırma Görevlileri için en az 80 başarı notu almış olmaları gerekmektedir.

Rektörlüğe bağlı Yabancı Diller Bölümünde İngilizce derslerini vermek üzere ilana çıkılan Öğretim Görevlisi kadroları için Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) veya eşdeğeri bir sınavdan 90 ve üzeri başarı notu almış olmaları gerekmektedir. (18.01.2016 tarihli THKÜ 1 nolu Senato kararı ile dil sınav sonuçları açıklandığı tarihten itibaren 3 yıl geçerlidir.)

Öğretim Görevlileri ve Araştırma Görevlileri için tüm programlarda Ales Puanı en az 70 olması gerekmektedir. (Yabancı Diller Bölümü için, 31 Temmuz 2008 tarihinden önce yükseköğretim kurumlarında öğretim elemanı kadrolarında çalışmakta olan ve doktorasını tamamlamış adaylarda ALES şartı aranmaz.)

Yurtdışından alınan diplomalara ait YÖK denklik belgelerinin başvuruda ibraz edilmesi gereklidir.

ÖĞRETİM ÜYESİ KADROLARI İÇİN GEREKLİ BELGELER

1) Başvurdukları birim ve anabilim dalı ile istenen kriterleri sağladığını belirten dilekçe

2) Özgeçmiş ve Yayın listesi

3) Nüfus cüzdanı örneği ve 2 adet vesikalık fotoğraf

4) Doçent ve Profesör kadroları için Doçentlik Belgesi

5) Doçent ve Profesör kadroları için Herhangi bir kamu kuruluşunda çalışanların (daha önce çalışıp ayrılsalar bile) çalıştığı kurumdan alacakları onaylı ayrıntılı hizmet belgesi dökümü

6) EK-1 formunun doldurulmuş hali

7) Doktor Öğretim Üyesi kadroları için; Noter onaylı diploma fotokopileri (Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora belgesi), Doktora belgesi (yurtdışında alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması), Akademik unvana atanma yazıları (daha önce bu kadroya atanmış ise ve varsa atama yazısı)

8) Bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 1 adet dosya ile Doçentler ve Doktor Öğretim Üyeleri için 4 adet CD, Profesörler için 6 adet CD (veya aynı sayıda taşınabilir bellek).

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ VE ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ KADROLARI İÇİN GEREKLİ BELGELER

1) Eksiksiz doldurulmuş fotoğraflı www.thk.edu.tr. adresinden ulaşılacak Türk Hava Kurumu Üniversitesi Öğretim Elemanı Başvuru Formu,

2) Onaylı nüfus cüzdan örneği

3) Özgeçmiş, Onaylı lisans diploması, Onaylı yüksek lisans diploması veya devam ediyor ise öğrenci belgesi, Onaylı transkript

4) Belirtilen deneyim şartını gösteren onaylı belgeler

5) Erkek adaylar için askerlik durumunu gösteren belge

NOTLAR

1- Adayların Üniversitemiz Personel Müdürlüğüne şahsen veya posta yoluyla başvuruda bulunmaları gerekmektedir. İlanda belirtilen şartları taşımayan ve süresi içerisinde başvurmayan, posta aracılığı ile yapılan başvuruların gecikmesi durumunda adayların başvuruları dikkate alınmayacaktır.

2- İlanımıza ayrıca www.thk.edu.tr adresinden de ulaşılabilir.

BAŞVURU YERİ VE İLETİŞİM

Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörlüğü Personel Müdürlüğü

Türkkuşu Kampüsü Bahçekapı Mah. Okul Sok. No: 11 06790 Etimesgut/ANKARA

Tel: 444 84 58 Faks: (0312) 342 84 60