Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı Sınav İlanı

İlan Giriş : 17 Ekim 2008 20:08, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı Sınav İlanı
ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

1. Türk Vatandaşı olmak,
2. Kamu haklarından yoksun bulunmamak,
3. Taksirli suçlar hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak,
4. Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya sınava girdiği tarihte erteletmiş bulunmak,
5. Diğer resmi kurum veya kuruluşlara mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak veya mecburi hizmet borcunu ödemeyi kabul etmiş olmak ya da yükümün Bankada yapılması, ilgili veya yetkili kurumca uygun karşılanmış olmak,
6. Sağlık durumu bakımından, yurdun her tarafına giderek görev yapmaya elverişli olmak; akıl hastalığı veya vücut sakatlığı bulunmamak,
7. Sınavın açıldığı yılın başında 30 yaşını doldurmamış bulunmak (01 Ocak 1978 tarihinden sonra doğmuş olmak),
8. Üniversitelerin öğrenim süresi en az dört yıl olan Ekonomi (İktisat), İşletme, Maliye, Kamu Yönetimi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Uluslararası İlişkiler, Ekonometri, Bankacılık, Finans, Risk Yönetimi ve Muhasebe ile bankacılık mesleğiyle ilgili bölümlerinden veya Hukuk Fakültelerinden veya Teknik Üniversitelerin, İşletme ve Finans Mühendisliği gibi bölümlerinden veya bunların yetkili makamlarca tanınmış Türkiye ve yabancı ülkelerdeki eşitlerinden birinden mezun olmak ya da mülakat sırasında mezun olduğuna dair belgeyi ibraz etmek koşuluyla son sınıfta okuyor olmak,
9. Daha önce T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavının sözlü bölümüne katılmamış olmak.
10. 2007 ve 2008 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı'ndan (KPSS) KPSS-53 puan türünde 75 (yetmişbeş) ve üzeri puan almış olmak,

BAŞVURU ŞEKLİ VE SÜRESİ

1. Yukarıdaki koşulları sağlayan adayların, 13 Ekim 2008 - 24 Ekim 2008 tarihleri arasında T.C. Ziraat Bankası A.Ş. internet sitesinde (http://www.ziraatbank.com.tr/) yer alan "Sınava Başvuru" bölümüne girerek ilgili yerleri doldurmak suretiyle sınav başvurularını yapmaları gerekmektedir.
2. Adaylar web ortamında doldurduğu bilgilerin çıktısını alarak,en geç 27 Ekim 2008 tarihine kadar "Anadolu Üniversitesi Bilgisayar Araştırma Uygulama Merkezi Sınav Hizmetleri 26470 Eskişehir" adresine postayla ulaştırmaları gerekmektedir. Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.
3. Başvurular sadece internet üzerinden yapılacak olup, Genel Müdürlük Birimlerimize ve Şubelerimize doğrudan veya posta yoluyla başvuruda bulunulmayacaktır.
4. Başvurular T.C.Kimlik numarası ile yapılacak olup, sisteme girilen KPSS puan türleri ve puanlar ÖSYM'den on-line kontrol edilecektir. Puan türünün veya puanın yanlış girilmesi durumunda başvuru dikkate alınmayacaktır.
5. Başvurusu kabul edilen adaylardan başarı sırasına göre ilk 600 kişi ve 600.kişi ile aynı puanı alan diğer adaylar yazılı sınava çağrılacaklardır.
6. Başvurusu kabul edilen ve 600 kişi (600.kişi ile aynı puanı alan diğer adaylar) arasına giren adayların duyurusu 24 Kasım 2008 tarihinde Bankamız internet sitesinden (http://www.ziraatbank.com.tr/) yapılacaktır.
7. Sınava girmeye hak kazanan adaylar sınav yeri ve saatini bildiren sınav giriş belgelerini, 24 Kasım 2008 günü Bankamız internet sitesindeki Müfettiş Yardımcılığı Sınavı duyurusunda yer alan "Sınav Giriş Belgesi" bölümünden yazıcıdan döküm almak suretiyle temin etmeleri gerekmektedir. "Sınav Giriş Belgesi" posta ile gönderilmeyecektir.
8. Ayrıca, gerçeğe aykırı beyanda bulundukları tespit edilen adayların sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacak, ataması yapılmış olanların atamaları iptal edilecektir.
Yanlış bilgi veren veya bazı bilgileri gizlediği anlaşılan aday, bundan doğacak sorumlulukları kabul etmiş sayılır ve gerçek dışı beyanla işe alımdan dolayı Banka'nın uğrayabileceği her türlü zarardan sorumlu olur.

SINAV KONULARI

1. Genel Kültür-Genel Yetenek (Türkçe, Matematik, Güncel Toplumsal, Sosyo-Ekonomik ve Kültürel Konular)
2. Yabancı Dil (İngilizce, Almanca, Fransızca)
3. İktisat (Mikro İktisat, Makro İktisat, Uluslararası İktisat, Para-Banka-Kredi, Maliye Politikası, Türkiye Ekonomisi)
4. Hukuk (Ceza Hukuku, Medeni Hukuk, Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku, İcra ve İflas Hukuku, İş Hukuku)
5. Muhasebe (Genel Muhasebe, Mali Tablolar Analizi)

SINAV YERİ VE TARİHİ

1. Yazılı sınav, Anadolu Üniversitesi tarafından 29 Kasım 2008 Cumartesi günü saat 9:30'da Ankara'da yapılacaktır.

2. Yazılı sınav sonuçları Bankamız internet sitesi (http://www.ziraatbank.com.tr/) üzerinden ilan edilecek ve adaylara posta ile de bildirilecektir.

3. Yazılı sınavda başarılı olan adaylar Bankamız tarafından, daha sonra yeri ve saati yine Bankamız internet sitesinde duyurulacak olan mülakata çağrılacaktır.

YAZILI SINAVDA BAŞARININ TESPİTİ

Yazılı sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilecektir. Adayların başarı durumunun tespitinde Genel Kültür-Genel Yetenek için %30, Yabancı Dil için %30 ve Alan Bilgisi (İktisat, Hukuk, Muhasebe) için %40 ağırlık uygulanacaktır. Değerlendirme sonucunda ağırlıklı standart puanı 60 ve daha yüksek olan adaylardan, en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere ilk 60 aday ve 60. aday ile aynı ağırlıklı standart puanı alan diğer adaylar mülakata çağrılacaktır.
SINAVLA İLGİLİ DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

Adayların yanlarında fotoğraflı Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi, nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi, yumuşak kurşun kalem ve silgi getirmeleri, yanlarında kesinlikle cep telefonu bulundurmamaları gerekmektedir. Fotoğraflı Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

NİHAİ DEĞERLENDİRME

Adaylar, Teftiş Kurulu Başkanlığınca oluşturulacak komisyon tarafından değerlendirilmek üzere mülakata alınacaktır.

Mülakatta tam not 100'dür. Adaylara, mülakat komisyonu üyelerinden her biri bir not verecektir. Bu notlar toplanarak, verilen not sayısına bölünüp ortalaması bulunacaktır. Mülakatı başarmış sayılabilmek için alınan notların aritmetik ortalamasının 70'ten aşağı olmaması gerekir.

Başarı sırası, yazılı sınav notu ortalaması ile mülakat sınav notu ortalaması toplamının ikiye bölünmesi ile bulunacaktır.

Giriş sınavında başarı gösterenlerin sayısı, alınması öngörülen Müfettiş Yardımcısı sayısından fazla olursa, giriş sınavı notu üstün olanlar tercih edilecek ve giriş sınavı notunun eşitliği halinde ise, yabancı dil notu üstün olan aday öncelik kazanacaktır. Bu işlemler sonunda oluşturulan liste Bankamız internet sitesinde ilan edilecektir.

ATAMA

Kazanan adayların kendilerine bildirilen tarihe kadar istenilen belgelerle birlikte müracaat etmeleri halinde Teftiş Kurulu Başkanlığına atamaları yapılacaktır.

Teftiş Kurulu Hakkında bilgi için tıklayınız..

Sınav Başvuru için tıklayınız..