Pamukkale Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı

İlan Giriş : 06 Ekim 2008 16:32, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Pamukkale Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı

T.C. PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemizin birimlerinde istihdam edilmek üzere, 2547 sayılı Kanun ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu?nun 48. maddesi hükümleri uyarınca öğretim elemanı alınacaktır. Adayların durumlarının, 31 Temmuz 2008 tarih ve 26953 sayılı Resmi Gazete?de Yayınlanan ?Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen Veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik? le belirlenen atama kriterlerine uygun olması gerekmektedir.

Adaylar, dilekçelerine (başvurulan birim açıkça belirtilecek adres ve telefon numarası yazılacaktır), özgeçmiş, nüfus cüzdan sureti, fotoğraf (2 adet), ALES belgesi (ilgisine göre eşit ağırlıklı, sayısal ya da sözelden), yabancı dil belgesi, diploma suretleri (yurtdışından alınmış diplomaların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca denkliğinin onaylandığını gösteren belge) ve not durum belgesini de (transkript) ekleyerek ilgili birimlere, şahsen veya posta yoluyla başvuracaklardır.

GENEL ŞARTLAR :

-657 sayılı Devlet Memurları Kanunu?nun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.

-Öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadrolarına naklen veya açıktan yapılan her türlü atamada ALES?den en az 70, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (KPDS) veya Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavından (ÜDS) en az 50 puan veya eşdeğerliliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak.

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ İÇİN

ÖZEL ŞARTLAR :

-Lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlere (rektörlüğe bağlı bölümler dahil) başvuracak öğretim görevlisi adaylarında en az yüksek lisans mezunu veya lisans mezunu olmak şartıyla en az alanında on yıl tecrübeli olmak.

-Ön lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlere başvuracak öğretim görevlisi adaylarında en az lisans mezunu olmak ve belgelendirmek kaydıyla alanları ile ilgili iki yıl tecrübeli olmak.

OKUTMAN İÇİN

ÖZEL ŞARTLAR :

-Yabancı dil okutmanları hariç olmak üzere lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlerde (rektörlüğe bağlı bölümler dahil) atanacak okutman adaylarında en az yüksek lisans mezunu olmak.

-Yabancı dil okutmanı başvurularında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS) veya Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (ÜDS)?den en az 80 puan veya eşdeğerliliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puana sahip olmak.

UZMAN İÇİN

ÖZEL ŞARTLAR :

- En az lisans mezunu olmak.

- Belgelendirmek kaydıyla alanlarında en az iki yıl tecrübeli olmak.

Muafiyet

Doktorasını tamamlamış olanlar, Tıpta Uzmanlık Tüzüğü hükümlerine göre uzmanlık eğitimini tamamlayanlar, yükseköğretim kurumlarında öğretim elemanı kadrolarında çalışmakta olanlar ile yükseköğretim kurumlarından ayrılan öğretim elemanlarının başvurularında, merkezi sınav; meslek yüksekokullarının öğretim elemanı kadrolarına başvurularda ise yabancı dil şartı aranmaz.

  Bizans Sanatı alanında yüksek lisans yapmış olmak. Öğretim Görevlisi 1 20 Ekim 2008
  Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi alanında yükseklisans yapmış olmak. Öğretim Görevlisi 1 20 Ekim 2008
  Bahçe Bitkileri alanında yükseklisans yapmış olmak. Öğretim Görevlisi 1 20 Ekim 2008
  Tıp Doktoru+Eğitim Programları ve Öğretim alanında yüksek lisans yapmış olmak. Öğretim Görevlisi 1 20 Ekim 2008
  Hemşirelik Bilim alanında yükseklisans yapmış olmak. Öğretim Görevlisi 1 20 Ekim 2008
  Rekreasyon programında çalışmak üzere, Beden Eğitimi ve Spor alanında yüksek lisans yapmış olmak. Öğretim Görevlisi 1 20 Ekim 2008
  İngiliz Dili Eğit., İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Dili ve Kültürü alanında yüksek lisans yapmış olmak. Öğretim Görevlisi 2 20 Ekim 2008
  Mühendislik Fakültesi Elektrik -Elektronik Mühendisliği veya Teknik Eğitim Fakültesi Elektrik -Elektronik Bölümü mezunu olmak. Öğretim Görevlisi 1 20 Ekim 2008
  Makina Mühendisliği veya Teknik Eğitim Fakültesi Makina Bölümü mezunu olmak. Öğretim Görevlisi 1 20 Ekim 2008
  Endüstri Mühendisliği alanında doktora yapmış olmak. Öğretim Görevlisi 1 20 Ekim 2008
  Biyokimya alanında doktora yapmış olmak. Öğretim Görevlisi 1 20 Ekim 2008
  İngiliz Dili Eğitimi, İngilizce Öğretmenliği, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Dili ve Kültürü veya İngilizce Mütercim Tercümanlık'tan mezun olmak. Okutman 6 20 Ekim 2008
  Fransız Dili Eğitimi, Fransız Dili ve Edebiyatı, Fransız Dil Bilimi, Fransızca Öğretmenliği veya Fransızca Mütercim Tercümanlık'tan mezun olmak. Okutman 1 20 Ekim 2008
  Uluslararası Hukuk alanında yüksek lisans yapmış olmak. Uzman 1 20 Ekim 2008
  Halkla İlişkiler alanında yüksek lisans yapmış olmak. Uzman 1 20 Ekim 2008
>